Siguranta

Marti, 14 Noiembrie 2023 | Siguranta

Mercedes-Benz: 10 milioane de mașini echipate cu frânare automată și recunoașterea pietonilor

Constructorul german de automobile anunță atingerea unei borne foarte importante, din punct de vedere al siguranței: 10 milioane de mașini echipate cu sistem de frânare automată de urgență, cu funcție de recunoaștere a pietonilor, în 10 ani.
Duminica, 06 August 2023 | Siguranta

Inovație ZF: centură de siguranță care modifică poziția pasagerilor pentru atenuarea rănilor în caz de accident

Germanii de la ZF au dezvoltat o centură de siguranță conectată, care modifică poziția ocupantului și ajută la atenuarea rănilor în caz de accident.
Joi, 12 Ianuarie 2023 | Siguranta

Euro NCAP: Cele mai sigure mașini testate în 2022. Lista include, în premieră, două modele chinezești

Euro NCAP a desemnat lista celor mai sigure mașini testate în 2022, adică modelele care au obținut cele mai mari punctaje generale. În premieră, printre câștigători avem două modele Tesla și două modele chinezești.
Luni, 19 Decembrie 2022 | Tehnologie

Polestar 3 primește un sistem de siguranță care urmărește mișcările ochilor șoferului

Noul SUV electric Polestar 3 va fi echipat cu un sistem de siguranță avansat. Acesta se bazează pe mișcarea ochilor șoferului și poate să detecteze momentele de neatenție ale celui de la volan. Noua tehnologie va fi prezentată în cadrul evenimentului CES din ianuarie 2023.
Sambata, 26 Noiembrie 2022 | Intern

STUDIU: Cele mai multe accidente grave au loc vinerea pe șoselele din România

Conform unui studiu publicat de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, vinerea este cea mai neagră zi pe șoselele din țara noastră.
Vineri, 21 Octombrie 2022 | Siguranta

Mercedes-Benz: zero accidente rutiere până în 2050

Mercedes-Benz a dezvăluit un nou plan cu privire la îmbunătățirea siguranței rutiere. Cu ajutorul planului Vision Zero, constructorul german dorește ca numărul accidentelor rutiere să ajungă la zero până în anul 2050.
Joi, 17 Martie 2022 | Tehnologie

Audi lucrează la un sistem care avertizează șoferii de prezența bicicliștilor

Subsidiara americană a constructorului german, Audi America, lucrează în parteneriat cu Qualcomm Technologies și Spoke pentru dezvoltarea unei tehnologii care să le ofere siguranță mărită bicicliștilor. Mașinile vor putea detecta bicicliștii cu ajutorul sistemului C-V2X, o tehnologie care stabilește o legătură directă între mașini și alte vehicule.
Luni, 26 Aprilie 2021 | Industrie

Renault și Dacia ar putea limita noile modele la 180 km/h, la fel ca Volvo

Potrivit presei germane, Renault și Dacia ar putea limita noile modele la 180 de km/h din motive de siguranță. Pentru asta, mașinile celor doi constructori vor fi echipate cu un așa numit sistem Safety Coach.
Miercuri, 04 Noiembrie 2020 | Siguranta

Skoda dezvoltă un sistem luminos de avertizare pentru purtarea centurii de siguranță: LED-urile roșii vor avertiza că centură nu este cuplată

Skoda dezvoltă un sistem luminos bazat pe LED-uri de avertizare prin care șoferii și pasagerii sunt informați dacă centura de siguranță este cuplată corect sau nu. Constructorul susține că o astfel de funcție este utilă pentru părinți.
Miercuri, 17 Iunie 2020 | Siguranta

Euro NCAP lansează o aplicație mobilă pentru serviciile de urgență: medicii vor avea acces rapid la informații utile în cazul accidentelor

Euro NCAP a lansat aplicația mobilă Euro Rescue pentru serviciile de urgență, care permite medicilor să aibă acces rapid la informații utile despre modul în care pot interveni în cazul accidentelor în funcție de mașinile implicate.
Miercuri, 17 Iunie 2020 | Siguranta

Toyota oferă acces gratuit la propriul software pentru simularea accidentelor: "Decizia va îmbunătăți siguranța în industria auto"

Toyota a decis să ofere acces gratuit la aplicația software pe care o folosește pentru simularea accidentelor, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea siguranței mașinilor.
Miercuri, 20 Mai 2020 | Siguranta

Euro NCAP introduce noi teste de siguranță: simularea impactului frontal între mașini care circulă cu 50 km/h și evaluarea tuturor pasagerilor după accident

Euro NCAP a anunțat introducerea unor noi teste de siguranță începând din acest an, printre care simularea unui impact frontal între mașini care circulă cu 50 km/h și evaluarea tuturor pasagerilor după producerea unui accident.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Duminica, 10 Mai 2020 | General

Câinii, "medicament" pentru șoferi: peste 50% dintre conducătorii auto merg mai prudent cu un câine în mașină

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că patrupedele aflate în mașină reușesc să-i facă pe șoferi să fie mai prudenți la volan și să se relaxeze în același timp.
Joi, 07 Mai 2020 | Tehnologie

Studiu: sistemele electronice reprezintă 40% din prețul final al unei mașini

Sistemele electronice au ajuns să reprezinte aproximativ 40% din prețul unei mașini, ca urmare a numeroaselor sisteme de siguranță, de asistență și a funcțiilor de confort introduse în ultimii ani.
Marti, 05 Mai 2020 | Intern

Proiect pilot pe autostrăzile din România: săgeți de avertizare pentru păstrarea distanței de siguranță între mașini

Pe autostrăzile din România ar putea apărea un marcaj rutier sub forma unor săgeți de avertizare pentru păstrarea distanței de siguranță între mașini, cu scopul de a preveni riscul unor accidente.
Miercuri, 29 Aprilie 2020 | Siguranta

Polestar 2 a fost testat cu succes pentru integritatea bateriei: livrările sedanului electric cu autonomie de 500 de kilometri încep în acest an

Polestar 2 a trecut recent cu succes printr-un test de siguranță al bateriei în cazul producerii unui accident, la scurt timp după startul producției de serie. Livrările sedanului electric vor începe în acest an.
Marti, 21 Ianuarie 2020 | Siguranta

Tesla respinge acuzațiile cu privire la "accelerarea involuntară" a mașinilor sale: "Acuzațiile vin de la persoane care vor scăderea acțiunilor la bursă"

Tesla a respins categoric acuzațiile cu privire la "accelerarea involuntară" a mașinilor sale și susține că acestea au fost formulate de persoane care au interesul ca valoarea acțiunilor pe bursă să scadă.
Luni, 11 Noiembrie 2019 | Siguranta

UE a aprobat sistemele de siguranță care vor deveni obligatorii în 2022: frânarea automată de urgență și menținerea benzii sunt pe listă

Uniunea Europeană a aprobat lista sistemelor de siguranță care vor deveni obligatorii pe toate mașinile comercializate începând din 2022, iar printre acestea se numără frânarea automată de urgență și sistemul pentru menținerea benzii de circulație.
Joi, 12 Septembrie 2019 | Siguranta

50 de ani de la lansarea sistemului ABS: tehnologia a apărut standard în 1984, iar din 2004 este obligatorie în Europa

Sistemul ABS care îmbunătățește frânarea prin evitarea blocării roților a fost introdus pentru prima oară în 1969, însă a avut nevoie de 15 ani pentru a deveni standard pe un model și de alți 20 de ani pentru a deveni obligatoriu în Europa.
Miercuri, 24 Iulie 2019 | Siguranta

Airbag-urile externe pentru coliziuni laterale vor fi capabile să anticipeze accidentele: lansarea pe piață ar putea avea loc în 2023

Producătorii auto vor putea introduce airbag-uri externe pentru coliziuni laterale care vor fi capabile să anticipeze accidentele, iar lansarea pe piață a acestora este programată pentru 2023.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Citroen, Mercedes-Benz
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru