Siguranta

Miercuri, 22 Mai 2019 | Siguranta

Rezultate Euro NCAP: 5 stele pe linie pentru noile Renault Clio, VW T-Cross, Mazda 3, Toyota Corolla, Toyota RAV4, Lexus UX și Audi e-tron

Clio, T-Cross, Mazda 3, Corolla, RAV4, UX și Audi e-tron au reușit să impresioneze în cele mai recente teste de siguranță Euro NCAP, primind 5 stele la general din partea inginerilor organizației independente europene.
Marti, 26 Martie 2019 | Siguranta

Noi sisteme de siguranță ar putea deveni obligatorii în Europa din 2022: frânarea automată de urgență și camera pentru marșarier sunt pe listă

Uniunea Europeană a ajuns la un acord provizoriu care prevede introducerea de noi sisteme de siguranță în dotarea standard a mașinilor din 2022, iar pe lista se află sistemul de frânare automată de urgență și cameră pentru marșarier.
Joi, 21 Martie 2019 | Siguranta

Volvo va introduce o nouă măsură de siguranță: mașina va încetini și parca singură dacă detectează că șoferul este sub influența alcoolului

Mașinile Volvo vor încetini și parca singure în cazul în care o serie de camere video instalate în interior detectează că șoferul conduce sub influența alcoolului.
Miercuri, 13 Februarie 2019 | Siguranta

Sistemul de frânare automată de urgență va deveni obligatoriu în Europa în 2020: UE adoptă noul regulament al Națiunilor Unite

Uniunea Europeană a aprobat o propunere a Națiunilor Unite prin care sistemul de frânare automată de urgență va deveni obligatoriu din 2020 pentru toate modelele noi lansate pe piață.
Miercuri, 05 Decembrie 2018 | Siguranta

Producătorii ar putea introduce airbag-uri externe pentru coliziuni laterale cu alte mașini: gravitatea accidentelor, redusă cu 40%

Producătorii auto ar putea introduce în viitor airbag-uri externe care să se activeze în cazul unor coliziuni laterale cu alte mașini pentru a reduce gravitatea accidentelor cu până la 40%.
Luni, 22 Octombrie 2018 | Siguranta

Volvo are o nouă strategie privind siguranța mașinilor: “Vrem să trecem de la protecția pasagerilor la prevenirea și evitarea accidentelor”

Noua strategie Volvo privind siguranța mașinilor în trafic are la bază ideea suedezilor de a trece de la protecția pasagerilor la o mai mare atenție acordată prevenirii și evitării accidentelor, potrivit oficialilor companiei.
Joi, 20 Septembrie 2018 | Siguranta

Cum evităm acvaplanarea? Specialiștii de la Nokian ne oferă 5 sfaturi vitale pentru evitarea acestui fenomen periculos

Odată cu venirea anotimpului ploios, suprafețele de rulare pot să devină foarte periculoase dacă starea anvelopelor nu este conformă cu standardele minime de siguranță. O anvelopă cu un grad ridicat de uzură poate reprezenta un risc major de accident în aceste cazuri.
Marti, 28 August 2018 | Masini autonome

Jaguar Land Rover testează un nou tip de vehicule autonome: tehnologia “virtual eyes” studiază reacțiile pietonilor înainte ca aceștia să traverseze pe trecere

Grupul Jaguar Land Rover a început să testeze o nouă tehnologie pentru mașinile autonome. Sistemul “virtual eyes” analizează reacțiile pietonilor înainte ca aceștia să traverseze pe trecere. Studiile arată că 63% dintre pietoni sunt îngrijorați de cât de sigur va fi pentru ei să traverseze drumurile publice în viitor.
Luni, 04 Iunie 2018 | Siguranta

Studiu: 59% dintre părinți nu montează corect scaunul auto pentru copil

O cercetare făcută în Marea Britanie pe 3000 de șoferi cu scaun auto de copil montat în mașină arată că majoritatea dintre aceștia nu respectă instrucțiunile de montaj. Acest lucru duce la un nivel precar de siguranță pentru copiii care ocupă aceste scaune.
Joi, 17 Mai 2018 | Siguranta

Proiect european: toate modelele noi lansate după 2021 ar putea include 11 sisteme de siguranță în standard

Comisia Europeană propune ca toate modelele noi lansate după anul 2021 să includă în standard 11 sisteme de siguranță, printre care frânarea de urgență, menținerea benzii de circulație și detectarea nivelului de oboseală al șoferului.
Sambata, 05 Mai 2018 | Siguranta

Învață-ți copiii să traverseze corect: proiectul "CovOrașul meu" ilustrează harta reală a cartierului pe un covor de joacă

Una dintre cele mai inteligente campanii de conștientizare a pericolelor din trafic vine de la Renault, care le oferă copiilor un covoraș care are imprimată harta cartierului în care aceștia locuiesc. Prin joacă, copiii învață astfel pe unde să traverseze corect.
Joi, 03 Mai 2018 | Siguranta

Camera de marșarier devine obligatorie pe toate mașinile din SUA: aproape 17% dintre accidentele generate de mersul cu spatele vor putea fi prevenite

Toate mașinile comercializate în Statele Unite trebuie să fie echipate în standard cu cameră de marșarier, măsură care potrivit estimărilor va avea ca efect reducerea cu 17% a accidentelor provocate de mersul cu spatele.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Sambata, 31 Martie 2018 | Siguranta

Specialiștii recomandă o viteză de maxim 70 km/h pe șosele fără parapeți între sensuri: "Vitezele mai mari aduc întotdeauna mai multe accidente și victime"

Un studiu realizat de International Transport Forum în 10 țări la nivel mondial arată faptul că numărul de accidente și de victime crește de ficare dată când limitele de viteză legale cresc. Nu există niciun exemplu de scădere a numărului de accidente după o creștere a limitei de viteză.
Joi, 29 Martie 2018 | Siguranta

Premieră în industria auto: toate modelele noi lansate după 31 martie vor suna automat la 112 în caz de accident

Constructorii auto vor implementa în versiunile standard ale tuturor modelelor actualizate din gamă un dispozitiv care va permite apelarea automată a serviciilor de urgență în cazul producerii unui accident, pentru ca salvarea să ajungă mai repede la fața locului.
Miercuri, 10 Ianuarie 2018 | Siguranta

Cele mai sigure mașini lansate în 2017: Volkswagen, Volvo, Opel și Subaru își împart premiile

Euro NCAP a publicat astăzi cele mai sigure mașini testate în cele 6 categorii interne în cursul anului 2017. Volkswagen adună trei premii, Volvo are cel mai mare punctaj, iar Opel și Subaru completează onorabil lista premianților.
Luni, 06 Noiembrie 2017 | Siguranta

Trecere de pietoni 3D: soluție inedită pentru ca șoferii să încetinească și să acorde prioritate

O companie franceză a inaugurat o trecere de pietoni vopsită în alb și nuanțe de gri pentru a genera un efect 3D pentru șoferi, care sunt astfel tentați să încetinească în mod natural.
Duminica, 05 Noiembrie 2017 | Masini autonome

Siguranța pe primul plan: Toyota cere precauție din partea constructorilor care dezvoltă mașini autonome

Toyota cere precauție din partea industriei auto în “cursa” pentru dezvoltarea mașinilor autonome. Japonezii spun că siguranța cetățenilor trebuie să fie pe primul plan.
Marti, 31 Octombrie 2017 | Siguranta

Propunere revoluționară în Parlamentul European: mașinile noi, obligate să aibă frânare automată, alcoolmetre și cutii negre începând cu anul 2020

Comisia de Transport a Parlamentului European insistă pe implementarea obligativității montării unor sisteme de siguranță activă pe mașinile noi vândute în Europa începând cu anul 2020. Dacă vor fi acceptate, propunerile ar aduce primele modele Dacia care frânează automat în caz de accident iminent.
Vineri, 29 Septembrie 2017 | Siguranta

Salvat de centura de siguranță: fotbalistul argentinian Kun Aguero a scăpat viu dintr-un accident pentru că purta centura în taxi

Dacă centura de siguranță este privită în continuare la noi ca o " obligație", fotbaliștii care cîștigă milioane de euro pe sezon o poartă pentru a le salva viața în caz de accident. Lucru care s-a și întâmplat în cazul argentinianului Sergio Aguero
Miercuri, 13 Septembrie 2017 | Siguranta

Euro NCAP propune un calendar pentru adoptarea tehnologiilor autonome: "Beneficiile pentru siguranța rutieră sunt uriașe"

Euro NCAP solicită constructorilor să introducă o serie de tehnologii autonome pentru a crește siguranța rutieră în următorii ani.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Citroen, Mercedes-Benz
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru