Pompa de la benzinărie, cel mai murdar obiect pe care îl atingem

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 31.10.2011
Simţi că te-ai murdărit pe mâini după ce ai alimentat maşina? Nu, nu este de la bancnotele murdare, ci de la pompa de benzină, unul dintre cele mai contaminate obiecte întâlnite zilnic.

Un studiu efectuat sub conducerea lui Dr. Charles Gerba de la Universitatea din Arizona a arătat că pompa de benzină este cel mai murdar obiect pe care îl atingem în viaţa de zi cu zi. Ce-i drept, studiul respectiv a vizat obiectele uzuale din Statele Unite ale Americii, dar suntem convinşi că respectiva pompă ar intra fără probleme într-un top similar derulat în Europa. Mai precis, 71% din pompele de benzină testate erau ”puternic contaminate” cu microbi de tot felul, asociaţi cu un risc mare de îmbolnăvire. Studiul a relevat faptul că 68% din cutiile poştale americane prezintă o problemă similară, iar 41% dintre ATM-urile testate prezintă şi ele probleme similare.

Nici pe scara rulantă nu sunteţi în siguranţă, arată acest studiu, 43% din balustradele testate fiind şi ele puternic contaminate. Butoanele de la semafoare destinate pietonilor, automatele de vânzare ale băuturilor răcoritoare şi aparatele de plată a parcării sunt şi ele puncte periculoase în materie de bacterii, peste 35% din elementele testate prezentând un grad ridicat de contaminare.

Standardele industriei sanitare au fost folosite pe post de etalon, iar recomandarea celor de la Universitatea din Arizona este ca fiecare cetăţean să-şi spele cât mai des mâinile şi spaţiul său de lucru.

Cercetările au fost efectuate de Kimberly-Clark's Healthy Workplace Project, organismul respectiv fiind responsabil cu recoltare probelor biologice din zonele suspicioase. Printre recomandările acestora se numără curăţarea sălilor de şedintă între întâlnirile de afaceri şi curăţarea tastaturilor şi a mouse-urilor în timp ce PC-urile trec prin faza de boot. În cazul automobilelor, se recomandă portul mânuşilor la alimentarea cu carburant şi curăţarea regulată a interiorului.

Via | LaTimes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru