Protest inedit în Piaţa Victoriei

Se anunţă un protest inedit în Piaţa Victoriei, pe 24 decembrie 2010, de la ora 14. Un prieten a decis să încerce să adune cât mai mulţi şoferi la un marş împotriva autorităţilor. Spre deosebire de protestele organizate de diverse partide şi asociaţii, planul este mult mai simplu. Datele problemei se vor schimba în funcţie de numărul de participanţi, dar sunt trei acţiuni în plan şi trei idei în minte.

În primă fază, toţi participanţii se vor întâlni în parcarea din Piaţa Victoriei, la ora 14, pe 24 decembrie. Nu-i tocmai o dată ortodoxă pentru proteste, dar aşa este asigurat un număr de şoferi care nu au treabă la birou în ziua respectivă.
Toate maşinile vor fi echipate cu afişe de protest.

Subiectele sunt următoarele:
-lipsa locurilor de parcare din Bucureşti
-scumpirea aberantă a benzinei în decursul anului 2010
(ţin să vă reamintesc că un litru de benzină de 95 a ajuns la 5 lei, în timp ce anul trecut aceasta costa mai puţin de 3.90 lei)

-creşterea taxei auto în 2011

Dacă este posibil – lucru garantat doar numărul mare de participanţi, se doreşte blocarea Pieţei Victoriei.

Apoi se va circula pe o rută de genul Piaţa Victoriei-Piaţa Romană-Universitate-retur, sau ceva similar cu o viteză de 20 km/h şi cu avariile pornite. Scopul este atragerea atenţiei cu privire la costul ridicat al carburanţilor, de aceea toţi participanţii vor merge la consum.

A treia acţiune vizează benzinăriile. Şoferii vor alimenta cât mai încet, de 10 lei, la toate pompele disponibile. Ceilalţi vor sta la coadă. Când primii clienţi merg să achite benzina, ceilalţi îi vor însoţi pentru o demonstraţie filmată în faţa vânzătorilor.

Vă reamintesc că vorbim de un protest non-violent şi că este indicat să dăm un exemplu de civilizaţie.

Cei interesaţi pot afla mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului (CLICK AICI).

Via | Facebook

17 comentarii la “Protest inedit în Piaţa Victoriei”

  1. Eu2 spune

    F tare ideea,felicitari!
    Nu pot sa cred ca inca stam cu mainile in san si nu incercam sa facem nimic.
    In Grecia a iesit lumea in strada pt ca voiau sa faca tva-ul la alimete de 13% in loc de 11%.
    Noi supartam taieri de salarii,scumpiri aberante la benzine,motorine,alimente,tva,taxe etc si doar ne plangem unul altuia de mila in privat.
    La ora 14 voi fi acolo!

  2. vali86 spune

    e un prim pas acest protest dupa parerea mea ar trebui sa fie si pietoni (viitori posesori de masini in 2011 sau viitori platitori de taxa pe (hotie) poluare 2011) haideti oameni buni daca va pasa !

  3. isa spune

    pai sa protestam in mai multe judete nu numai in bucuresti chiar au de

  4. dan spune

    Ce de comentarii…:)), Daca as fi din Bucuresti as participa, chiar e inedit protestul asta, ar trebui in toata tara

  5. Alex Radoi spune

    Eu cred ca civeva se va alege cu un dosar penal pentru porcaria asta :) )). (Probabil o sa imi stergeti postul, multumesc anticipat)

  6. Alex Radoi spune

    Iata ce spune unul dintre participanti, ca sa ne facem o idee:
    “In toamna fac 18 ani , shi ma gandeam la un Audi A8 din 2000 , motor 2500 ,din Germania, mashina nu este foarte scumpa , dar knd ma gandesc la Taxa de inatriculare shi impozitul anual , O Dacie imi secera brusc mintea :) )….:-s..”
    Nu mai spun nimic despre moaka respectivului. Poate o gasiti la avatar…

  7. Alex Radoi spune

    Hai ca m-am uitat la majoritatea celor care sunt “attending”. Parca-s luati de pe “c……i.com”. Am cenzurat numele, sa nu fac reclama/antireclama. Cine se prinde, se prinde…

  8. florin spune

    SPER sa se si intample ceva concret favorabil pentru soferi : gen reducere pret benzina, reducere taxa auto, reducere taxe si impozite , rovignieta etc. Ceva trebuia facut pentru ca guvernul are cam multe ”derapaje” in ultima vreme.
    DACA nu se actioneaza acum suntem la un veritabil sfarsit al democratiei.
    Protestele ar trebui continuate pana la rezolvarea problemelor
    <>.

  9. alin spune

    asta e o parere personala,dar cred ca daca blocati piata victoriei si benzinarii o sa aveti frigiderele umplute cu de toate sa va ajunga si de craciunul viitor!
    in al doilea rand sunt sigur ca nu o sa rezolvati nimic si va ramane o chestie facuta de dragul de a face ceva!
    daca intr-adevar vreti sa rezolvati ceva apucati-va sa strangeti semnaturi faceti o petitie si depuneti-o si aici si pe undeva in europa!

  10. antonny spune

    sper sa ma alatur si eu protestului …..

  11. BRR spune

    Pariul meu: protestul asta se va termina precum marea majoritate a protestelor recente ale romanilor, adica repede si cu prea putini participanti (si aia ametiti, daca ii intrebi pt ce protesteaza, nu stiu sa-ti raspunda). Asta e poporul, pur si simplu nu e facut pentru proteste precum cele din Grecia. Da din gura multa, dar actioneaza prea putin. A mai fost de curand o tentativa de genul asta cu taximetristii si a iesit un mare fas. Eu va urez mult succes, dar nu va faceti prea mari sperante.

  12. Sebastian Toma spune

    Ţin să menţionez că nu eu sunt iniţiatorul protestului, observ că au înţeles mai multe persoane că a plecat de la mine.

    Îmi cer scuze pentru neînţelegere.

    Pentru sceptici, să nu vă plângeţi niciodată după aceea de preţul carburanţilor, al hranei, de impozite, taxe şi orice altceva ne vor arunca în faţă guvernanţii.

    Dacă taci din gură înseamnă că accepţi.

  13. SnowM3 spune

    La capitolul aberatii impotriva carora trebuie protestat as adauga impozitul auto.
    Cand mi-am cumparat in 2006 autoturismul cu motor de 3243 cmc impozitul a fost 70 de lei. Anul urmator a sarit la 2040 lei. Iar daca o pastram plateam in 2010 un impozit anual de 4930 lei !

  14. Sebastian Toma spune

    Păi aşa îţi trebuie, porc imperialist ce eşti!

    Atâta desfrâu pe capul tău!

    Să-ţi fie ruşine.

    Ce, nu ţi se părea logic să fie aşa?

  15. mihai spune

    Asadar pentru ce protestam? Pentru ca la noi carburantul este prea scump ? Gresit! Pentru romani este mult prea ieftin! Si daca ar fi dublu, romanii tot nu si-ar da burtie jos din masini si tot nu ar folosi mijloace de transport alternative! Ca nu sunt locuri de parcare ca in occident? O fi adevarat fratilor, insa in tarile alea civilizate catre care tindem, un loc de parcare costa atat de mult incat daca romanilor li se cere sa plateasca atat, cu totii ar parca neregulamentar si toti ar oracai apoi ca li se ridica masinile. Sunt orase in occident unde nu poti opri nicaieri fara sa platesti. Ca impozitele pe hardughii sunt prea mari? Cineva dadea exemplul Greciei? Pai in Grecia daca iti permiti sa inmatriculezi masina pe benzina de 2 litrii esti un om bogat! Acolo taxele pentru masinile diesel pe persoana fizica sunt atat de mari, incat doar firmele le pot inmatricula. Asa ca haideti sa protestam pentru ca parintii nostrii raman fara pensii, pentru ca suntem pusi sa platim medicatia in spitale, pentru ca banii publici sunt cheltuiti aiurea. Pentru ca ni se scumpeste benzina am putea protesta altfel. Haideti sa nu mai cumparam benzina o saptamana. Haideti sa facem in asa fel incat sa le scada incasarile. Si atunci sa vedeti rezultate.

  16. Zed spune

    Aha… si dupa astea trei actiuni ale protestului incingeti un “Pinguinul”, eventual pe acordurile lui CRBL…

  17. Mikki spune

    De unde se pot procura fise pentru protest? De la automatele de cartele de reincarcare (telefonie mobila). Introduceti o bancnota (de 100 de ron de ex) comandati o cartela de valoare mult mai mare, aparatul iti va mai cere bani, iar in momentul acela anulati (cancel) tranzactia. Banii introdusi iti vor fi restituiti sub forma de monede de 50 de bani.