Parcare de politist

In Romania, statutul de reprezentant al legii nu inseamna mai nimic pentru unii. Alaturi de aceasta lipsa de respect pentru lege, apare si o lipsa de bun simt si, totodata, lipsa de respect pentru societate.

In mod normal, nu as fi bagat in seama o asemenea “parcare”, plina de nesimtire. De data aceasta insa, am observat un abtipild pe parbriz. Am recunoscut imediat sigla si mi-am dat seama ca masina apartine unui membru al sindicatului “Pro Lex”. Pro Lex este sindicatul politistilor si vamesilor. Acest abtipild era amplasat in partea stanga a parbrizului, pe cand abtipildul din imaginea 3 era amplasat in partea dreapta a parbrizului. Cel de-al doilea abtibild semnifica faptul ca posesorul este politist. Mai mult, abtipildul are si o serie “RO-09922″.

Nu va lasati pacaliti, nu toate automobilele care au abtipildul cu sigla sindicatului “Pro Lex” apartin politistilor sau vamesilor. Aceste automobile pot apartine membrilor familei unui sindicalist Pro Lex, sau chiar rudelor indepartate sau prietenilor membrilor de sindicat. Pe scurt, doar fiindca au abtipildul in parbriz nu inseamna ca au legatura cu politia.

Revenind la parcarea din imagini, am incerca sa gasesc un motiv pentru care cineva si-ar parca masina in acel loc. Nu am gasit o explicatie logica. Sportage-ul este parcat la o distanta enorma de cea mai apropiata masina parcata langa bordura (megane-ul din imagine). Presupunand ca ar fi fost o masina intre Sportage si Cee’d-ul de langa gard, tot ar fi fost nesimtita parcare, pentru ca blocheaza intrarea pe strada din lateral si ingreuneaza accesul pe bulevardul principal – in cazul asta, Bd. Mihai Bravu.

Singura explicatie ar fi ca posesorul Sportage-ului ar fi oprit pentru cateva clipe sa isi cumpere ceva de la farmacie, sa zicem. In cazul asta de ce nu a parcat mai aproape de bordura? Avea loc! De ce nu a aprins avariile, sa arate ca se grabeste si ca vine imediat?

Va spun eu de ce, pentru ca I-a fost lene! Unora li se urca la cap putina putere pe care o au cand sunt la serviciu, si se trezesc blocand o strada cu SUV-ul lor. Nesimtirea unor persoane ma lasa fara cuvinte..

7 comentarii la “Parcare de politist”

  1. idiotul spune

    PAi bine domnu toma….dar masina din imagini nu este un Kia C_eed… e dracu un sportage….ce ne facem cu tag-urile puse aiurea si cu faptul ca nu cunoastem modelele?
    Mai socotim si erorile gramaticale sau ne oprim aici?
    La mai multe!

    P.S. Ia sa te vedem il activezi pe asta?

  2. cineva spune

    nu e o surpriza , sa-ti zic ce am patit eu venind cu masina acasa , stau intr-un sat in moldova , nu vreau sa zic nume si nici sa acuz pe nimeni , ajungand in sat am mers pana la bar sa iau o bere , ma intalnesc cu politaiul din sat , dupa cateva beri si o discutie tampita ma roaga sa-l duc pana nu stiu unde ca nu are masina , il duc dupa care imi zice , pentru favoarea care i-am facu pot sa merg beat prin sat fara probleme, adica amenda nu primeam , spre rusinea mea vreau sa zic ca am cutreierat discotecile din satele vecine praf lam volan si cu politaiul de copilot , a cuin e vina? sa zicem ca nu sunt cetatean exemplu , dar daca m-i se permite nu pot sa ma abtin

  3. DavE spune

    abtibild se scrie. imi pare rau, dar e scris de prea multe ori ca sa pot trece cu vederea.

  4. PoliceFAN spune

    Alo tinere , draga Sebastian Toma chiar daca are abtipild cu IPA ROMANIA nu inseamna ca e politist , cine lucreaza in M.A.I. si ca femeie de serviciu de ex poate deveni membru ipa daca plateste cotizatia , uite si tu ca civil daca donezi 5000 de lei si dupa aceea cotizatia lunara poti deveni membru simpatizant ipa si cu prolexu e aproape la fel.
    ps. uite eu nu lucrez in M.A.I si am pe parbriz abtipilde de la ipa si de la sindicatele din politie.
    asa ca nu te arunca repede in gura lupului , daca vedeai u permis de acces/parcare cu M.A..I era altceva.

  5. jack spune

    terminati ,ghertoilor care nu suportati politistii,cadrele militare,disciplina si ordinea!nu va suportati nici pe voi!aveti creierul spalat de Occident!

  6. mariuaTT spune

    sal. vreau si io un stiker cu ipa ,de unde pot face rost de asa ceva,stiu sigur ca se poate dar nu stiu de unde? daca are cineva de vanzare sau stiu de unde pot cumpara sa ma caute de adresa da mail. ms

  7. george cristian spune

    salut…ala nu este stiker , este ditamai insigna…si in mod sigur ala nu este politist , e un frustrat de comunitar sau un smercher parlit care vrea sa scape si el de manezi…politistii nu-si pun legitimatia in geam , oameni buni…