JD Power 2013: Jaguar este pe primul loc la satisfacţia clienţilor în Regatul Unit

de Sebastian Toma
Vineri, 24.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar este marca cu cel mai mare punctaj în materie de satisfacţie a clienţilor în Regatul Unit, arată studiul realizat de JD Power şi What Car?.

Esential 16.000 de persoane au răspuns la chestionarul JD Power din Regatul Unit.
116 modele au fost integrate în studiul JD Power din Regatul Unit.
JD Power şi WhatCar? au prezentat rezultatele studiului de satisfacţie a clienţilor din Regatul Unit pentru automobilele cu vechimea între unu şi trei ani, ediţia 2013. Jaguar a obţinut prima poziţie în clasamentul mărcilor, surclasând Lexus şi Honda, în timp ce Skoda Superb a fost pe primul loc la secţiunea de modele cu cel mai mare grad de satisfacţie a clienţilor. Studiul a fost derulat în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013 şi a implicat 16.000 de persoane din Regatul Unit, toţi respondenţii fiind posesori de automobile care îndeplineau criteriile studiului.

Studiul JD Power a integrat 116 modele, judecate după 66 de criterii. Modelele au fost punctate pentru fiabilitate, performanţă, service şi costuri de întreţinere. În total, respondenţii au parcurs 547 de milioane de kilometri cu automobilele lor. Pentru ca un model să fie luat în considerare la punctaj, au fost clasificate modelele care au obţinut peste 4.000 de unităţi vândute şi care au avut peste 50 de chestionare completate corect. Vârsta medie a respondenţilor a fost de 50 de ani, iar majoritatea erau de sex masculin.

Urmareste Automarket
Mărci precum Saab şi Smart nu au fost incluse în studiu, deoarece eşantionul de proprietari nu a fost suficient de mare pentru a fi luate în considerare.
De asemenea, marca Dacia, proaspăt intrată pe piaţa din Regatul Unit, nu a putut fi luată în considerare, din moment că vehiculele mărcii din Mioveni nu au atins încă vârsta necesară pentru a fi incluse în studiu.

PUNCTAJ SATISFACŢIE CLIENŢI PE MĂRCI

Marca Punctaj
Jaguar 827
Lexus 818
Honda 810
Skoda 809
Mercedes-Benz 804
Land Rover 790
Volvo 789
Toyota 788
Nissan 787
SEAT 787
Volkswagen 787
BMW 785
Audi 780
Citroen 777
Media studiului 776
Kia 775
MINI 775
Hyundai 772
Ford 771
Renault 766
Mazda 762
Suzuki 758
Vauxhall (Opel) 756
Fiat 754
Peugeot 750
Mitsubishi 745
Alfa Romeo 725
Chevrolet 691

*(SCARĂ DE 1000 PUNCTE)


CLASA MINI
Volkswagen Fox 783
Toyota Aygo 778
Fiat 500 774
Smart fortwo 774
CLASA MICĂ
Citroen DS3 822
Skoda Fabia 798
Hyundai i20 786
CLASA COMPACTĂ
Toyota Prius 814
Skoda Octavia 808
Honda Civic 804
CLASA MEDIE
Skoda Superb 830
Volkswagen Passat CC 820
Volvo S60/V60 819
CLASA MARE
Jaguar XF 827
Mercedes-Benz E-Klasse 811
BMW Seria 5 800
Volvo V70/XC70 800
SPORT
Volkswagen Sciroco 795
Audi TT 780
Mazda MX-5 774
MONOVOLUME MICI
Honda Jazz 820
Nissan Note 803
Citroen C3 Picasso 800
MONOVOLUME
Mercedes-Benz B-Klasse 814
Ford C-Max/Grand C-Max 809
Toyota Verso 795
SUV-URI COMPACTE
Skoda Yeti 828
Kia Sportage 811
Volvo XC60 808
SUV-URI MARI
Lexus RX 822
BMW X5 784
Land Rover Discovery 780

Via WhatCar? | JDPower

Comentarii (8)

  • Mda... Skoda iti da satisfactie mai mare ca Mercedes Benz.... :)) BANCUL ZILEI !
    18 13
  • @scorpion
    m-am prins:morala?skoda =jaguar....super bancul tau e cu adevarat relevant.sau........a fost asa o exprimare hiperbolizata de dragul germancelor lezate.
    6 1
  • Satisfactia e un cumul format in principal din: design interior/exterior, fiabilitate, imagine de marca, performante/consum, ergonomie, placerea pe care o da produsul respectiv si mai pot fi adaugate cateva...cel mai important fiind probabil subiectivismul unui cetatean fata de marca autohtona mai ales ca britanicii sunt foarte nationalisti (e mult spus, ca Jaguar tine de Tata de ceva vreme si rezultatele economice intra in PIB-ul Indiei).

    Deci nu pot sa zic ca sunt mirat ca Jaguar e pe primul loc.

    Scorpionul are dreptate, insa trebuie sa ne gandim ca multi oameni care-si cumpara masini noi (destui afara in comparatie cu Europa de Est) nu vor achizitiona in veci o marca premium (majoritatea pentru ca nu-si permit si o minoritate care nu vad utilitatea unei marci premium - nu toti isi dau toti banii pe masina ca in Romania - ) deci e normal sa voteze in masa cu marca pe care o au si de la care poate au avut mai multe modele in timp.

    Octavia (indiferent de iteratie) a fost o masina foarte laudata de presa britanica si apreciata mult de clienti. Asta e. Intr-un fel aici piata lor se aseamana cu a noastra. Skoda iti da "more bang for your buck" cum zice englezul decat alte firme de volum mai consacrate (inclusiv varul VW).
    10 6
  • Alou, a citit cineva in baza caror criterii se fac studiile astea ?
    Pai normal ca Skoda te satisface mai mult decat un Mercedes, avand in vedere cat dai pe ea si la ce o folosesti. Cost de achizitie de 2-3 ori mai mic, costuri de intretinere mai mici, taxe mai mici si unde ajunge Mercedesu' ajunge si Skoda. Deci unde e problema domnilor ? A, ca vreti voi sa va dati smecheri si sa va aratati pozitia in societate cumparand masini premium in timp ce locuiti intr-o garsoniera de 30 mp, asta e altceva. Dar pozitia sociala e data si de UNDE MUNCESTI, CUM VORBESTI si cum TE IMBRACI. Daca esti un cocalar in trening si adidasi care mananci seminte si joci barbut la coltul blocului pe cateva sute de euroi, dar te urci in ML, X6 sau Q7, asta nu inseamna ca esti considerat vreun director de firma. Tot cocalar manelist ramai, dar cu masina premium. In acelasi timp ai putea sa-ti iei o Octavia si sa te muti in apartament cu 3 camere din diferenta care ai dat-o pe un Mercedes. Dar de', prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul.
    12 7
  • razvanis
    Normal ca acum nu e relevant acest studiu, cand se batea Toyota cu pumnul in piept ca e pe primul loc in acest studiu era foarte relevant, erau cele mai bune masini, uite ca au cazut, nu intamplator ... si au progresat altii deci .. studiul nu mai este relevant ... asta e bancul zilei !
    8 4
  • @Gabi: sti ce am inteles de la tine ? Ca sportivii (sunt imbracati in trening) sunt cocalari... si ai adugat in ecuatie un X6 si Q7 sa pari cultivat in domeniul auto. Haoleuuuuu da mai sunteti multi din astia ?
    Ce legatura au semintele ? :D Iti ofera o pozitie sociala ? =))
    9 8
  • @ScorpyonVag:
    Nu ai inteles bine.
    Stii ce am inteles eu din articol ?
    1. Media de varsta a fost 50 de ani, deci oameni care au ceva experienta de viata si au condus cetva masini la viata lor si de asta pot face diferenta; La noi mucosii scriu pe forumuri si nu stiu ca mai exista si altceva in afara de BMW si Audi pentru ca deja ei au super experienta la 18 ani.
    2. Oamenii astia au avut bani destui daca si-au permis sa aleaga Jaguar, Lexus, Volvo in primul rand si BMW sau Audi mai apoi.
    3. Un lucru foarte important este ca ei au fost capabili sa citeasca si sa inteleaga niste intrebari la care au raspuns corect; Probabil ca din cauza asta a iesit la noi Honda pe primul loc. Desi majoritatea masinilor sunt ghermane, multi posesori de premium-uri nu au reusit sa citeasca, probabil ca nu stiu nici ce e ala BAC si deci nu au fost in stare sa completeze un chestionar.
    4. Sportivii pe care ii amintesti tu, de obicei primesc sponsorizari sau masini de la firme ca sa le faca reclama. Asta nu inseamna ca se pricep la masini. Daca ai fi citit, ai fi vazut ca multi sportivi au facut masinile praf pentru ca nici nu stiu sa conduca.
    Din pacate suntem putini si minoritari. Majoritatea sunt "intelectualii" care rad cand vad ca au picat BAC-ul dar ii doare-n cot, ca ei au BMW alb seria 7 si maieu "cu muschi".
    Daca vrei sa-i vezi pe reprezentantii BeHeMWeeeee e simplu: dai un search pe Google dupa cocalar cu BMW si ai mii de rezulate gen: http://www.4tuning.tv/Oov4X1NVobl/Cocalarul_cu_BMW_din_Bucuresti_B_15_XOA.html
    Mai multe si pe site-ul dedicat posesorilor de BMW: marlani.ro
    Acum nu ma intelege gresit, ca masinile nu fac nimic, ele nu au nicio vina, doar ca atrag o anumita categorie. Si multi vor sari de fund in sus si se vor supara. Insa cand vezi mii de astfel de exemple peste tot in lume, mi se pare ca nu mai e o minoritate, ci devine repede o majoritate.

    @razvanis: ia uita-te in clasament si vezi unde e Toyota si unde sunt BMW si Audi ?
    Si pentru tine care esti super priceput, Lexus e gama premium ce apartine de Toyota. Deci daca esti mic, mai citesti si apoi scrii.
    8 7
  • moi ,drept ii ca n-am mai fost prin anglia de vreo4 ani ,iar in irlanda de nord n-am mai fost de 1 an si juma,da sa fiu daca eu am vazut skoda pe acolo...una singura ,a politiei. cu radarul pe ea mi-a sarit in ochi...trebbuie neaparat sa-mi mai fac de lucru pe acolo si sa le numar,...ceva pute...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru