Franta

Joi, 09 Aprilie 2015 | Economic

Statul francez îşi măreşte participaţia la Renault în încercarea de a mări controlul asupra companiei

Statul francez şi-a mărit temporar participaţia în cadrul Renault pentru a avea o poziţie de putere la votul anual din cadrul întâlnirii acţionarilor în vederea acceptării unei propuneri legislative a guvernului privind viitorul companiilor din Franţa.
Duminica, 22 Martie 2015 | Mediu

Măsuri anti-poluare la Paris: se introduce circulația alternativă începând cu 23 martie

Oficialitățile orașului Paris se confruntă cu o creștere a poluării în capitala Franței. Pentru a controla poluarea, șoferii parizieni vor putea circula alternativ în funcție de numărul de înmatriculare, par sau impar.
Joi, 05 Februarie 2015 | Industrie

Franţa: Guvernul vrea să le dea până la 10.000 de euro celor care schimbă diesel-ul cu o maşină electrică

Guvernul francez vrea să-şi modifice grila de impozitare pentru a favoriza renunţarea la modelele echipate cu motoare diesel de generaţie veche în favoarea vehiculelor electrice.
Marti, 02 Decembrie 2014 | Industrie

PSA şi Renault critică guvernul francez: "Taxa pentru diesel-uri nu are un impact pozitiv pentru mediu"

Reprezentanţii celor două companii importante din Franţa implicate în producţia de automobile, Renault şi PSA Peugeot-Citroen, au criticat măsurile propuse de premierul francez privind suprataxarea motorinei pentru a reduce numărul de modele diesel de pe şosele.
Marti, 02 Decembrie 2014 | Mediu

Francezii vor să renunţe treptat la diesel-uri pentru a reduce poluarea

Guvernul francez a anunţat intenţia de a inaugura un sistem naţional de clasare a vehiculelor în funcţie de poluare şi de a elimina treptat autoturismele cu motoare diesel.
Vineri, 19 Septembrie 2014 | General

Studiu de satisfacţie în Franţa: BMW câştigă la General, Dacia termină pe locul al treilea la categoria Costuri de întreţinere

Unul dintre cele mai importante studii de satisfacţie realizate independent în Franţa relevă faptul că maşinile germane sunt foarte apreciate în Hexagon. Dacia termină pe 3 la categoria Costuri de Întreţinere, după ce marca românească a fost pe prima poziţie în 2012 şi 2013 .
Marti, 01 Iulie 2014 | Reportaj

REPORTAJ: Enclava pariziană Dacia

14.000 de francezi pentru care Dacia este membru al propriei familii şi 3100 de maşini. Acestea sunt cifrele seci ale Marelui Picnic Dacia, un eveniment francez la care am participat în acest weekend pentru a înţelege cine sunt oamenii care cumpără acest brand în cea mai mare piaţă europeană a mărcii.
Luni, 26 Mai 2014 | Formula 1

Ecclestone refuză revenirea Franţei în calendarul Formulei 1

Bernie Ecclestone a dezvăluit că nu este interesat de o revenire a Franţei în calendarul Formulei 1, în ciuda dorinţei oficialilor de la Magny Cours.
Miercuri, 09 Aprilie 2014 | F1 TOP

Poveştile motorsportului: Franta 1906, primul Grand Prix din istorie

1230 de kilometri parcurşi în două zile, bucăţi de smoală arsă în ochi şi schimburi de pneuri în 15 minute sunt câteva dintre ingredientele primului Grand Prix din istoria motorsportului, desfăşurat în apropierea localităţii franceze Le Mans în iunie 1906 şi câştigat de pilotul maghiar Ferenc Szisz.
Vineri, 04 Aprilie 2014 | Industrie

Renault va disponibiliza 7.500 de angajaţi în Franţa până în 2016, dar nu închide nicio fabrică

Francezii de la Renault au executat deja prima fază a planului lor de reducere a costurilor stabilit cu reprezentanţii sindicatelor care le reprezintă angajaţii. Până în 2016, concernul va disponibiliza 7.500 de angajaţi, dar îşi va conserva fabricile din Franţa.
Luni, 31 Martie 2014 | Industrie

Dealerii Chevrolet din Franţa au anunţat că vor acţiona GM în instanţă pentru părăsirea pieţei europene

O asociaţie care protejează dealerii şi reparatorii de autovehicule din Franţa a anunţat intenţia de a chema General Motors în instanţă, unde vor cere despăgubiri pentru renunţarea Chevrolet la piaţa europeană.
Marti, 18 Martie 2014 | Mediu

UPDATE: Măsurile anti-poluare de la Paris au fost anulate după numai o zi

Nivelul ridicat de poluare înregistrat în Paris a obligat autorităţile la măsuri de urgenţă: circulaţia a fost restricţionată pe zile, în funcţie de numărul de înmatriculare, par sau impar. După numai o zi, regula a fost anulată.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 07 Martie 2014 | Formula 1

Ecclestone propune revenirea Franţei în calendarul Formulei 1

Bernie Ecclestone a dezvăluit că a propus Franţei un contract pentru revenirea în calendarul Formulei 1, condiţionat de anumite garanţii financiare.
Luni, 20 Ianuarie 2014 | Economic

După 48 de ani, producţia auto din Marea Britanie a depăşit-o pe cea din Franţa

Industria auto din Marea Britanie se află pe un trend ascendent. Uzinele din Regatul Unit au produs anul trecut mai mult decât cele din Franţa, o reuşită care nu a mai fost consemnată din anul 1966.
Vineri, 29 Noiembrie 2013 | Industrie

PSA Peugeot-Citroen investeşte 90 de milioane de euro în uzina care va produce înlocuitorul lui 5008

Francezii de la PSA Peugeot-Citroen au anunţat o investiţie de 90 de milioane de euro în uzina de la Rennes. În această fabrică va fi construit un nou model compact, care va înlocui actualul 5008, titrează Automotive News.
Joi, 31 Octombrie 2013 | General

Daciattitude: prima revistă a pasionaţilor Dacia a fost lansată în Franţa

Universul editorial auto din Franţa se îmbogăţeşte începând cu această lună cu o revistă dedicată mărcii Dacia. Aceasta este creată independent de fanii brandului românesc.
Joi, 24 Octombrie 2013 | Economic

Scenariu pentru piaţa din China: vânzări anuale de 40 de milioane de maşini noi în 2030

Economia din China creşte cu o rapiditate uimitoare şi odată cu ea creşte şi piaţa auto. Analiştii estimează că până în 2030 în China se vor vine anual 40 de milioane de maşini.
Miercuri, 09 Octombrie 2013 | F1 TOP

POVEŞTILE FORMULEI 1: Franţa 1969 - cursa cu numai 13 monoposturi, dintre care 12 cu motoare Ford

Marele Premiu al Franţei din sezonul 1969 a rămas în istorie datorită prezenţei pe grila de start a numai 13 monoposturi, dintre care 12 utilizau motoare Ford construite de Cosworth.
Marti, 01 Octombrie 2013 | Modele noi

Dacia Sandero este al şaselea cel mai bine vândut model din Franţa

Dacia Sandero este a şasea cea mai bine vândută maşină din Franţa în primele nouă luni ale anului. Subcompacta din Mioveni are o cotă de piaţă de 2.3%, luptând cot la cot cu modelele franţuzeşti.
Vineri, 26 Iulie 2013 | Industrie

Tribunalul administrativ din Versailles a decis: Franţa trebuie să reia înmatriculările Mercedes-Benz

Mercedes-Benz ar putea să câştige lupta cu guvernul francez privind înmatricularea vehiculelor echipate cu vechiul tip de refrigerant, deoarece un tribunal din Versailles a decis în favoarea deblocării înmatriculării respectivelor automobile. Până la aplicarea efectivă a deciziei, guvernul a ripostat, declanşând clauza de savgardare.

Tag-uri similare

Mercedes, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Citroen, Dacia, Opel, Fiat
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru