Franta

Joi, 11 August 2016 | Masini autonome

Mașinile fără șofer se apropie de România: Franța a dat undă verde testelor pe propriile șosele

Constructorii auto care dezvoltă mașini autonome vor putea să acceseze rețeaua de șosele din Franța pentru a îmbunătăți sistemele tehnologice avansate de pe aceste modele.
Miercuri, 13 Iulie 2016 | O lume nebuna

Se întâmplă și la case mai mari: o turmă de oi a blocat o cursă de supercaruri în Franța

Mai multe supercaruri participante la Modball 2016 au rămas blocate într-un sătuc din Franța din cauza unei turme de oi, ajunsă pe șosea.
Joi, 16 Iunie 2016 | O lume nebuna

Duster pentru ai noştri, Bugatti Chiron pentru francezi. Ce maşini reprezintă ţările de la Euro 2016?

Ce maşini ar trebui să conducă 10 dintre cele 24 de echipe naţionale calificate la Euro 2016? Rezultatul este previzibil: României i-a revenit Dacia Duster.
Joi, 17 Martie 2016 | O lume nebuna

Inventiv până la proba contrarie: un șofer român a păcălit de 267 de ori punctele de plată a taxei de autostradă în Franța

Un bărbat de 46 de ani care transporta materiale de construcții pe ruta România-Spania a fost arestat de polițiștii francezi după ce a forțat o barieră la intrarea pe autostradă. Oamenii legii au descoperit că acesta reușise să treacă fără să plătească de 267 de ori în ultimii trei ani.
Luni, 01 Februarie 2016 | Accidente exotice

Accident de milioane de euro: un camion cu 9 supercaruri s-a răsturnat pe o autostradă lângă Paris

Șoferul unui camion care transporta nouă mașini sport rare a avut unul dintre cele mai teribile weekend-uri din viață după ce s-a răsturnat pe o autostradă lângă Paris.
Miercuri, 06 Ianuarie 2016 | Mediu

Bonusuri și taxe la achiziția mașinilor în Franța: bonus 10.000 de euro pentru electrice și taxă de 8000 de euro la mașini cu emisii ridicate

Noua schemă Bonus/Malus publicată de guvernul francez ne arată că taxele de mediu pot fi atât simplu de înțeles, cât și motivante pentru clienții care vor mașini cu emisii foarte mici, precum electricele sau hibridele.
Vineri, 18 Decembrie 2015 | Mediu

Cum să economisești 18 tone de CO2 în două săptămâni: plimbi președinții în mașini electrice în loc de limuzine

Renault-Nissan a oferit 200 de mașini electrice organizatorilor Formului pe teme de mediu care a avut loc timp de 14 zile la Paris. Rezultat: 175.000 de kilometri pur electric care au economisit 18 tone de CO2.
Marti, 24 Noiembrie 2015 | Modele noi

Dacia a lansat în Franța cutia automată Easy-R. Costă 600 de euro și reduce consumul de carburant

Dacia a deschis în Franța listele de comenzi pentru modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stewpay echipate cu transmisia automatizată Easy-R. Modelele consumă mai puțin decât echivalentele lor cu transmisie manuală.
Miercuri, 03 Iunie 2015 | Mediu

Franţa scoate diesel-ul de pe lista celor mai ecologice maşini. Asociaţia Producătorilor Auto contraatacă: "O decizie fără sens"

Maşinile din Franţa vor fi clasificate din 2016 în funcţie de nivelul eco pe care-l ating. Conform normelor de aplicare, niciun motor diesel nu se va putea califica în cea mai înaltă categorie destinată motoarelor termice.
Joi, 09 Aprilie 2015 | Economic

Statul francez îşi măreşte participaţia la Renault în încercarea de a mări controlul asupra companiei

Statul francez şi-a mărit temporar participaţia în cadrul Renault pentru a avea o poziţie de putere la votul anual din cadrul întâlnirii acţionarilor în vederea acceptării unei propuneri legislative a guvernului privind viitorul companiilor din Franţa.
Duminica, 22 Martie 2015 | Mediu

Măsuri anti-poluare la Paris: se introduce circulația alternativă începând cu 23 martie

Oficialitățile orașului Paris se confruntă cu o creștere a poluării în capitala Franței. Pentru a controla poluarea, șoferii parizieni vor putea circula alternativ în funcție de numărul de înmatriculare, par sau impar.
Joi, 05 Februarie 2015 | Industrie

Franţa: Guvernul vrea să le dea până la 10.000 de euro celor care schimbă diesel-ul cu o maşină electrică

Guvernul francez vrea să-şi modifice grila de impozitare pentru a favoriza renunţarea la modelele echipate cu motoare diesel de generaţie veche în favoarea vehiculelor electrice.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 02 Decembrie 2014 | Industrie

PSA şi Renault critică guvernul francez: "Taxa pentru diesel-uri nu are un impact pozitiv pentru mediu"

Reprezentanţii celor două companii importante din Franţa implicate în producţia de automobile, Renault şi PSA Peugeot-Citroen, au criticat măsurile propuse de premierul francez privind suprataxarea motorinei pentru a reduce numărul de modele diesel de pe şosele.
Marti, 02 Decembrie 2014 | Mediu

Francezii vor să renunţe treptat la diesel-uri pentru a reduce poluarea

Guvernul francez a anunţat intenţia de a inaugura un sistem naţional de clasare a vehiculelor în funcţie de poluare şi de a elimina treptat autoturismele cu motoare diesel.
Vineri, 19 Septembrie 2014 | General

Studiu de satisfacţie în Franţa: BMW câştigă la General, Dacia termină pe locul al treilea la categoria Costuri de întreţinere

Unul dintre cele mai importante studii de satisfacţie realizate independent în Franţa relevă faptul că maşinile germane sunt foarte apreciate în Hexagon. Dacia termină pe 3 la categoria Costuri de Întreţinere, după ce marca românească a fost pe prima poziţie în 2012 şi 2013 .
Marti, 01 Iulie 2014 | Reportaj

REPORTAJ: Enclava pariziană Dacia

14.000 de francezi pentru care Dacia este membru al propriei familii şi 3100 de maşini. Acestea sunt cifrele seci ale Marelui Picnic Dacia, un eveniment francez la care am participat în acest weekend pentru a înţelege cine sunt oamenii care cumpără acest brand în cea mai mare piaţă europeană a mărcii.
Luni, 26 Mai 2014 | Formula 1

Ecclestone refuză revenirea Franţei în calendarul Formulei 1

Bernie Ecclestone a dezvăluit că nu este interesat de o revenire a Franţei în calendarul Formulei 1, în ciuda dorinţei oficialilor de la Magny Cours.
Miercuri, 09 Aprilie 2014 | F1 TOP

Poveştile motorsportului: Franta 1906, primul Grand Prix din istorie

1230 de kilometri parcurşi în două zile, bucăţi de smoală arsă în ochi şi schimburi de pneuri în 15 minute sunt câteva dintre ingredientele primului Grand Prix din istoria motorsportului, desfăşurat în apropierea localităţii franceze Le Mans în iunie 1906 şi câştigat de pilotul maghiar Ferenc Szisz.
Vineri, 04 Aprilie 2014 | Industrie

Renault va disponibiliza 7.500 de angajaţi în Franţa până în 2016, dar nu închide nicio fabrică

Francezii de la Renault au executat deja prima fază a planului lor de reducere a costurilor stabilit cu reprezentanţii sindicatelor care le reprezintă angajaţii. Până în 2016, concernul va disponibiliza 7.500 de angajaţi, dar îşi va conserva fabricile din Franţa.
Luni, 31 Martie 2014 | Industrie

Dealerii Chevrolet din Franţa au anunţat că vor acţiona GM în instanţă pentru părăsirea pieţei europene

O asociaţie care protejează dealerii şi reparatorii de autovehicule din Franţa a anunţat intenţia de a chema General Motors în instanţă, unde vor cere despăgubiri pentru renunţarea Chevrolet la piaţa europeană.

Tag-uri similare

Mercedes, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Dacia, Citroen, Opel, Hyundai
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru