Franta

Joi, 12 Octombrie 2017 | Industrie

Francezii accelerează spre mașinile electrice: Parisul vrea să interzică motoarele diesel și cele pe benzină până în 2030

Autoritățile din Paris plănuiesc să interzică mașinile cu motoare diesel și cele pe benzină până în anul 2030, cu scopul să accelereze trecerea la mașinile electrice.
Miercuri, 11 Octombrie 2017 | Economic

Opulența luată în vizor: Franța pregătește o taxă pe supercaruri și iahturi de lux

Președintele francez Emmanuel Macron pregătește o taxă care va afecta posesorii de supercaruri, iahturi de lux și metale prețioase.
Joi, 28 Septembrie 2017 | Industrie

Sprijin de la autorități: Franța vrea să dea o mână de ajutor producătorilor afectați de creșterea taxei diesel

Guvernul de la Paris va prezenta până la sfârșitul anului un plan prin care vrea să sprijine industria auto după creșterea cu 10% a taxei pentru motoarele diesel.
Luni, 18 Septembrie 2017 | Industrie

Franța anunță noi bonusuri pentru renunțarea la mașinile poluante: până la 2.000 de euro, inclusiv la cumpărarea de mașini second-hand

Franța va acorda un nou bonus de până la 2.000 de euro pentru cei care renunță la mașinile poluante, iar banii vor putea fi utilizați inclusiv pentru achiziționarea de mașini second-hand, dacă acestea au emisii mici.
Vineri, 08 Septembrie 2017 | Industrie

Oficial ne merge bine: Dacia depășește Citroen la vânzările retail din Franța

Dacia se descurcă foarte bine pe piața din Franța, unde înregistrează vânzări consistente și reușește să își depășească rivalii chiar la ei acasă pe segmentul retail, care calculează vânzările către persoanele fizice.
Luni, 04 Septembrie 2017 | Industrie

Dacia încheie vara pe val în Franța: creștere de aproape 22% a vânzărilor în luna august

Dacia a comercializat aproape 7.800 de mașini în luna august în Franța, cu 21.8% mai multe decât în perioada similară a anului trecut, corespunzător unei cote de piață de 7.3%.
Miercuri, 26 Iulie 2017 | Mediu

Marea Britanie urmează exemplul Franței: Regatul Unit vrea să interzică vânzarea mașinilor diesel și pe benzină în 2040

Marea Britanie va impune taxe mari pentru mașinile diesel până în 2020 și intenționează să interzică complet vânzarea de vehicule diesel și pe benzină în 2040.
Joi, 06 Iulie 2017 | Mediu

Franța vrea să interzică vânzarea de mașini diesel și pe benzină până în 2040

Franța a anunțat un plan ambițios de a interzice vânzarea de mașini cu motoare diesel și pe benzină cel târziu în 2040, în ciuda faptului că decizia va afecta inclusiv producători locali precum Renault, Peugeot și Citroen.
Vineri, 16 Iunie 2017 | Masini autonome

Franța vrea să introducă trenuri TGV autonome începând din 2023

Operatorul francez de căi ferate a anunțat că vrea ca trenurile de mare viteză TGV să devină autonome începând din 2023.
Marti, 03 Ianuarie 2017 | General

Încă un revelion cu probleme în Franța: 650 de mașini au fost incendiate în noaptea dintre ani

Poliția franceză a anunțat că noaptea de revelion a dt din nou de lucru pompierilor. 650 de mașini au fost incendiate în urma unui obicei periculos, apărut în 1990.
Duminica, 27 Noiembrie 2016 | Accidente exotice

Paza bună trece primejdia rea: poliția franceză a detonat un Porsche Carrera de 150.000 de euro de teama unui atac terorist

Poliția franceză a avariat serios un porsche Carrera S, evaluat la 150.000 de euro, de teama unui atac terorist cu mașină capcană.
Joi, 11 August 2016 | Masini autonome

Mașinile fără șofer se apropie de România: Franța a dat undă verde testelor pe propriile șosele

Constructorii auto care dezvoltă mașini autonome vor putea să acceseze rețeaua de șosele din Franța pentru a îmbunătăți sistemele tehnologice avansate de pe aceste modele.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 13 Iulie 2016 | O lume nebuna

Se întâmplă și la case mai mari: o turmă de oi a blocat o cursă de supercaruri în Franța

Mai multe supercaruri participante la Modball 2016 au rămas blocate într-un sătuc din Franța din cauza unei turme de oi, ajunsă pe șosea.
Joi, 16 Iunie 2016 | O lume nebuna

Duster pentru ai noştri, Bugatti Chiron pentru francezi. Ce maşini reprezintă ţările de la Euro 2016?

Ce maşini ar trebui să conducă 10 dintre cele 24 de echipe naţionale calificate la Euro 2016? Rezultatul este previzibil: României i-a revenit Dacia Duster.
Joi, 17 Martie 2016 | O lume nebuna

Inventiv până la proba contrarie: un șofer român a păcălit de 267 de ori punctele de plată a taxei de autostradă în Franța

Un bărbat de 46 de ani care transporta materiale de construcții pe ruta România-Spania a fost arestat de polițiștii francezi după ce a forțat o barieră la intrarea pe autostradă. Oamenii legii au descoperit că acesta reușise să treacă fără să plătească de 267 de ori în ultimii trei ani.
Luni, 01 Februarie 2016 | Accidente exotice

Accident de milioane de euro: un camion cu 9 supercaruri s-a răsturnat pe o autostradă lângă Paris

Șoferul unui camion care transporta nouă mașini sport rare a avut unul dintre cele mai teribile weekend-uri din viață după ce s-a răsturnat pe o autostradă lângă Paris.
Miercuri, 06 Ianuarie 2016 | Mediu

Bonusuri și taxe la achiziția mașinilor în Franța: bonus 10.000 de euro pentru electrice și taxă de 8000 de euro la mașini cu emisii ridicate

Noua schemă Bonus/Malus publicată de guvernul francez ne arată că taxele de mediu pot fi atât simplu de înțeles, cât și motivante pentru clienții care vor mașini cu emisii foarte mici, precum electricele sau hibridele.
Vineri, 18 Decembrie 2015 | Mediu

Cum să economisești 18 tone de CO2 în două săptămâni: plimbi președinții în mașini electrice în loc de limuzine

Renault-Nissan a oferit 200 de mașini electrice organizatorilor Formului pe teme de mediu care a avut loc timp de 14 zile la Paris. Rezultat: 175.000 de kilometri pur electric care au economisit 18 tone de CO2.
Marti, 24 Noiembrie 2015 | Modele noi

Dacia a lansat în Franța cutia automată Easy-R. Costă 600 de euro și reduce consumul de carburant

Dacia a deschis în Franța listele de comenzi pentru modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stewpay echipate cu transmisia automatizată Easy-R. Modelele consumă mai puțin decât echivalentele lor cu transmisie manuală.
Miercuri, 03 Iunie 2015 | Mediu

Franţa scoate diesel-ul de pe lista celor mai ecologice maşini. Asociaţia Producătorilor Auto contraatacă: "O decizie fără sens"

Maşinile din Franţa vor fi clasificate din 2016 în funcţie de nivelul eco pe care-l ating. Conform normelor de aplicare, niciun motor diesel nu se va putea califica în cea mai înaltă categorie destinată motoarelor termice.

Tag-uri similare

Mercedes, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Citroen, Dacia, Opel, Fiat
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru