Franta

Luni, 27 Decembrie 2021 | Economic

Dacia a depășit Renault și Peugeot în Franța, în 2021. Marca românească, cea mai vândută către persoane fizice

În Franța, Dacia a reușit să depășească, pentru prima dată, Renault și Peugeot în vânzările către persoane fizice. Constructorul din Mioveni a vândut aproape 100.000 de automobile către acest tip de clienți.
Miercuri, 01 Decembrie 2021 | Tehnologie

Franța testează taxiuri zburătoare pentru Jocurile Olimpice din 2024

În Franța vor fi testate mai multe taxiuri zburătoare. Vehiculele ultra avansate vor fi folosite ca formă de transport pentru atleții și echipele participante la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris din 2024.
Luni, 29 Noiembrie 2021 | Industrie

Situație deosebită în Franța. Timpul de așteptare pentru un Dacia Duster este de 6 luni

Cei care doresc să-și cumpere un Dacia Duster în Franța vor trebui să fie pregătiți pentru o perioadă lungă de așteptare. Mai exact, clienții francezi vor trebui să aștepte 6 luni pentru livrarea unui Duster.
Duminica, 14 Noiembrie 2021 | Oameni si masini

Președintele Franței are o mașină nouă: DS 7 Crossback Elysee

Președintele francez, Emmanuel Macron, va avea o mașină nouă. Aceasta este un DS 7 Crossback Elysee și tocmai a intrat în flota prezidențială. Mașina are câteva modificări specifice, comparativ cu modelul standard.
Vineri, 05 Noiembrie 2021 | Economic

Spring și Sandero ajută Dacia pe piața din Franța în octombrie: creștere de 2.8%

Piața auto din Franța se confruntă cu o scădere a vânzărilor de mașini noi în ultima perioadă. Cu toate acestea, Dacia este printre puținii care înregistrează o creștere în vânzări cu ajutorul modelelor Sandero și Spring.
Luni, 02 August 2021 | Economic

Franța: Criza de cipuri afectează revenirea pieței auto

Deficitul global de cipuri şi creşterea numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19 afectează perspectivele unei redresări solide a pieţei auto franceze, estimează Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).
Miercuri, 14 Iulie 2021 | Industrie

Franța și Germania se opun planurilor UE de a interzice vânzarea mașinilor cu motoare termice din 2035

Potrivit celor mai recente informații apărute în presă, Franța și Germania nu ar fi de acord cu planurile Uniunii Europene de a interzice vânzarea de mașini noi, echipate cu motoare termice, din 2035.
Joi, 08 Iulie 2021 | Masini autonome

Franța legiferează folosirea mașinilor autonome pe drumuri publice, pe răspunderea producătorilor

În Franța, un decret publicat la 1 iulie 2021 de Ministerul de Interne oficializează un „cadru de reglementare complet pentru circulația vehiculelor autonome” pe drumurile publice din Hexagon. Astfel, din septembrie 2022 va fi permisă circulația mașinilor autonome pe rute și sau zone predefinite, conform cotidianului francez Le Figaro.
Vineri, 23 Aprilie 2021 | Tehnologie

Autoritățile franceze vor să interzică, în anumite cazuri, raportarea poliției în trafic pe aplicații ca Waze

Autoritățile din Franța lucrează la o lege care să interzică, în anumite situații, posibilitatea de a raporta poliția în trafic pe aplicații ca Waze. Diverse organizații din Hexagon se opun și susțin că este primul pas spre interzicerea definitivă a acestui tip de raportări.
Vineri, 12 Martie 2021 | Industrie

Planuri ambițioase la nivelul UE: 7 milioane de baterii pentru mașini electrice, produse anual până în 2025

Producția anuală de baterii pentru mașini electrice în Uniunea Europeană va ajunge la 7 milioane de unități până în 2025, potrivit unui plan al miniștrilor Economiei din Germania și Franța.
Miercuri, 09 Decembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Franța acordă un nou bonus: 1000 de euro la achiziționarea unei mașini electrice second-hand

Franța va acorda un bonus de 1000 de euro la achiziționarea unei mașini electrice second-hand cu o vechime mai mare de doi ani, cu scopul de a impulsiona și mai mult tranziția la modele electrice.
Miercuri, 09 Decembrie 2020 | Industrie

Ineos confirmă achiziția fabricii Mercedes din Franța: producția modelului Grenadier va începe anul viitor

Britanicii de la Ineos au bătut palma cu Daimler pentru achiziția fabricii Mercedes din Hambach (Franța), acolo unde anul viitor va începe producția modelului Grenadier. Conform înțelegerii, Ineos va continua să producă modelul electric Smart EQ Fortwo în cadrul uzinei franceze.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 10 Noiembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Franța prelungește bonusurile pentru mașini electrice până în iunie 2021: clienții primesc o reducere de 7.000 de euro

Franța a anunțat că va prelungi bonusurile oferite pentru achiziționarea de mașini electrice până la jumătatea anului viitor, ca urmare a noilor restricții implementate din cauza pandemiei de coronavirus.
Miercuri, 14 Octombrie 2020 | Industrie

Franța vrea să evite închiderea fabricii Bridgestone: guvernul este dispus să investească alături de producătorul de anvelope

Guvernul francez a anunțat că este dispus să investească în fabrica de anvelope Bridgestone, unde lucrează peste 860 de angajați, după ce producătorul japonez a spus că vrea să închidă uzina din cauza vânzărilor scăzute.
Vineri, 09 Octombrie 2020 | Industrie

Franța vrea să introducă o taxă de 50.000 de euro pentru supercaruri și mașini de lux: măsura ar putea intra în vigoare din 2022

Franța vrea să mărească taxele pentru mașinile cu emisii ridicate de CO2. Un proiect de lege propune ca, din 2022, taxele să ajungă la 50.000 de euro pentru supercaruri și mașini de lux. În prezent, taxele impuse de francezi pentru aceste vehicule se ridică la 20.000 de euro, cele mai mari din Europa.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Economic

Înmatriculările Dacia au crescut cu 35% în Franța în luna septembrie: peste 12.000 de unități

Dacia a înmatriculat peste 12.000 de unități în Franța în luna septembrie, în creștere puternică cu 35%, pe o piață care a înregistrat o scădere medie de 3%. Sandero rămâne pe locul 5 în clasamentul pe modele.
Marti, 29 Septembrie 2020 | Industrie

Franța vrea să micșoreze bonusurile pentru achiziția vehiculelor electrificate: 5.000 de euro pentru mașini electrice și 1.000 de euro pentru hibrizi plug-in

Franța vrea să reducă gradual subvențiile pentru achiziția vehiculelor electrificate. Bonusul pentru mașini electrice ar urma să scadă de la 7.000 la 6.000 de euro în 2021, respectiv 5.000 de euro în 2022. Pentru hibrizi plug-in, guvernul de la Paris vrea să ofere anul viitor un bonus de 1.000 de euro, la jumătate față de nivelul actual.
Luni, 14 Septembrie 2020 | Industrie

Chinezii de la Envision vor să construiască o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Franța: producția ar putea debuta în 2023

Grupul chinez Envision se gândește la mai multe variante pentru construcția unei fabrici de baterii pentru mașini electrice în Franța, potrivit unor informații neoficiale. Producția ar uma să înceapă în 2023 în urma unor investiții de “sute de milioane de euro”.
Marti, 01 Septembrie 2020 | Economic

Înmatriculările Dacia în Franța au revenit pe scădere în august după două luni de creștere: 7.500 de unități, cu 6.4% mai puține

Dacia a înmatriculat 7.500 de mașini în Franța în luna august, în scădere cu 6.4% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Evoluția este bună în contextul în care piața franceză a scăzut cu aproape 20%.
Vineri, 21 August 2020 | Masini electrice si hibride

Vânzările de mașini electrice au crescut spectaculos în iulie pe principalele piețe europene: 259% în Marea Britanie și 225% în Franța

Vânzările de mașini electrice au înregistrat creșteri de până la 259% în luna iulie pe piețele din Franța, Germania și Marea Britanie, în timp ce Italia și Spania au raportat creșteri de peste 70%.

Tag-uri similare

Mercedes, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Dacia, Citroen, Opel, Hyundai
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru