Franta

Joi, 20 August 2020 | Industrie

Verkor, un start-up din Franța, vrea să construiască o fabrică de baterii pentru electrice: uzina de 1.6 miliarde de euro ar urma să fie operațională în 2023

Start-up-ul francez Verkor caută finanțare de 1.6 miliarde de euro ca să construiască o fabrică de baterii pentru mașini electrice, în parteneriat cu Schneider Electric. Uzina ar urma să livreze anual 16 GWh, iar francezii speră să fie operațională în 2023.
Luni, 03 August 2020 | Economic

Înmatriculările Dacia au crescut cu 15% în Franța în luna iulie: piața locală a raportat o creștere de aproape 4%

Dacia a înregistrat o creștere de 15% la înmatriculările de mașini noi în Franța în luna iulie, la aproape 11.400 de unități. Între timp, piața auto franceză a crescut cu aproape 4%.
Miercuri, 29 Iulie 2020 | Industrie

Un sindicat al muncitorilor Renault critică decizia constructorului de a importa Dacia Spring din China: "Modelul electric trebuie produs în Franța!"

Un sindicat al muncitorilor Renault critică vehement faptul că modelul electric Dacia Spring va fi produs în China. "Mașina trebuie asamblată în Franța", afirmă muncitorii din Hexagon.
Joi, 02 Iulie 2020 | Economic

Piața auto franceză a revenit pe creștere în luna iunie: înmatriculările sunt pe plus cu 1%, iar Dacia a înregistrat o creștere de 8%

Înmatriculările de mașini noi au crescut în Franța cu 1.2% în luna iunie, la aproape 234.000 de unități, în timp ce Dacia a înregistrat o creștere de peste 8%, la aproape 16.600 de unități.
Miercuri, 03 Iunie 2020 | Industrie

Oficial: Renault a obținut un credit de 5 miliarde de euro, iar 90% din sumă este garantată de statul francez

Renault a anunțat oficial că a obținut un credit în valoare de 5 miliarde de euro, în contextul crizei COVID-19, statul francez oferind garanție pentru 90% din suma totală. Împrumutul va fi acordat de 5 bănci franceze.
Miercuri, 27 Mai 2020 | Economic

Franța mărește bonusul pentru achiziția mașinilor electrice la 7.000 de euro: “Vrem să producem anual cel puțin un milion de mașini electrificate, în următorii 5 ani”

Președintele Emmanuel Macron a anunțat creșterea bonusului de achiziție a mașinilor electrice, de la 6.000 la 7.000 de euro, până la sfârșitul anului. Francezii care vor o mașină plug-in hybrid vor primi un bonus de 2.000 de euro. “Vrem să producem anual cel puțin un milion de mașini electrificate, în următorii 5 ani,” a declarat Macron.
Vineri, 22 Mai 2020 | Economic

Ministrul francez de Finanțe: “Renault ar putea dispărea dacă nu primește ajutor foarte curând”

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a declarat că Renault “ar putea dispărea” din cauza crizei COVID-19, dacă nu va primi ajutor foarte curând. Un “ajutor” de 5 miliarde de euro pentru Renault încă nu a primit semnătura lui Le Maire, care a spus că “discuțiile continuă”.
Luni, 18 Mai 2020 | Industrie

Franța anunță măsuri de sprijin pentru sectorul auto: planul va fi prezentat în cel mult 15 zile

Franța a anunțat că va prezenta un plan cu măsuri de sprijin pentru industria auto în cel mult 15 zile, potrivit declarațiilor ministrului de Finanțe, Bruno Le Maire. Francezii lucrează deja la un împrumut de 5 miliarde de euro pentru Renault.
Vineri, 08 Mai 2020 | Industrie

Renault a suspendat producţia la o uzină franceză: justiția a decis că producătorul a introdus măsuri insuficiente de protecție pentru angajați

Renault a suspendat producția la una dintre uzinele sale din Franța, după ce o instanță a decis că producătorul a introdus măsuri insuficiente de protecție pentru angajați în contextul pandemiei. “Activitatea a fost oprită începând din 7 mai și până la noi ordine,” a confirmat Renault, care va face apel la decizia instanței.
Miercuri, 15 Aprilie 2020 | Industrie

Toyota va reporni parțial producția din Franța și Polonia, începând din 22 aprilie: celelalte fabrici vor rămâne închise pentru moment

Toyota a anunțat că vrea să repornească parțial producția uzinelor din Franța și Polonia, începând cu data de 22 aprilie. Celelalte fabrici din Europa, America și Asia vor rămâne momentan închise.
Marti, 14 Aprilie 2020 | F1 TOP

Cursa de Formula 1 din Franța va fi amânată sau anulată: Austria are șanse rezonabile să deschidă noul sezon în 5 iulie

Cursa de Formula 1 programată în 29 iunie pe circuitul Paul Ricard va fi amânată sau anulată după ce Franța a interzis organizarea de evenimente până în 15 iulie. Între timp, Austria are șanse rezonabile să găzduiască prima cursă a noului sezon în 5 iulie.
Joi, 26 Martie 2020 | Economic

Vânzările de mașini s-au prăbușit cu 93% în Franța după intrarea țării în carantină

Vânzările zilnice de mașini noi au scăzut în Franța cu 93% începând din 17 martie, când țara a intrat în carantină, comparativ cu media de vânzări din prima jumătate a lunii martie, potrivit primelor estimări.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 02 Martie 2020 | Economic

Înmatriculările Dacia au scăzut cu 32% în Franța în primele două luni ale anului: Sandero, locul 8 în topul pe modele

Dacia a înmatriculat aproape 13.500 de mașini în Franța în primele două luni ale anului, în scădere puternică cu aproape 32%, astfel că Dacia Sandero a coborât pe locul 8 în topul celor mai înmatriculate modele.
Marti, 28 Ianuarie 2020 | F1 TOP

Circuitul de Formula 1 de la Paul Ricard va fi modificat radical: "Vom genera oportunități majore pentru depășiri"

Primele cinci viraje ale circuitului de la Paul Ricard vor fi modificate radical pentru a permite piloților de Formula 1 să efectueze depășiri mai ușor.
Joi, 10 Octombrie 2019 | Industrie

Francezii pregătesc restructurarea conducerii Renault: surse din guvern spun că soarta CEO-ului nu a fost încă stabilită

Franța pregătește o restructurare a conducerii Renault, potrivit unor surse guvernamentale, care spun că soarta CEO-ului Thierry Bollore nu a fost încă stabilită.
Marti, 08 Octombrie 2019 | Economic

Vânzările Dacia din Franța vor fi afectate în 2020 de penalizările pentru emisii: clienții vor plăti peste 1.600 de euro în plus pentru un Duster cu motor de 1.3 litri

Franța va introduce în 1 ianuarie un nou sistem de penalizări financiare la achiziționarea unei mașini care depășește un anumit prag de emisii, ceea ce va genera o creștere a costurilor pentru clienții Dacia cu peste 1.600 de euro pentru un Duster cu motor de 1.3 litri.
Marti, 03 Septembrie 2019 | Economic

Înmatriculările Dacia au scăzut în Franța cu 29% în luna august: efect secundar după introducerea testelor WLTP

Dacia a înmatriculat 8.000 de unități în Franța în luna august, în scădere cu 29%, însă rezultatul are drept cauză valul de înmatriculări din august 2018 determinat de introducerea noilor teste WLTP.
Miercuri, 07 August 2019 | Industrie

Producția de mașini va scădea în Franța cu 20% în 2020: Grupul PSA și Renault mută parțial producția în alte țări

Producția de mașini va scădea în Franța cu circa 20% în anul următor, ca urmare a faptului că Grupul PSA Peugeot-Citroen și Renault mută parțial producțiile în alte țări.
Luni, 05 August 2019 | Economic

Înmatriculările Dacia în Franța au crescut în iulie la aproape 10.000 de unități: cota de piata a marcii a crescut la 5.7%

Dacia a înmatriculat 9.927 de mașini noi în Franța în luna iulie, în creștere cu 1.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe o piață auto care a scăzut 1.8%.
Sambata, 22 Iunie 2019 | F1 TOP

Hamilton, pole position la Paul Ricard în fața lui Bottas! Vettel va pleca doar pe locul 7

Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Franței și va fi acompaniat în prima linie a grilei de start de coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas. Între timp, Sebastian Vettel a stabilit doar al șaptelea timp al sesiunii.

Tag-uri similare

Mercedes, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Dacia, Citroen, Opel, Hyundai
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru