Bordurile noastre cele de toate zilele

Cu totii stim de celebrul contract al fostului primar al Bucurestiului, Adriean Videanu, ce viza schimbarea bordurilor din Capitala cu unele produse de propria sa firma. Desi Videanu nu mai este primar, roadele contractelor sale nu ezita sa iasa la iveala prin minunatul nostru Bucuresti.

Un cititor ne-a furnizat imagini de pe Bd. Iuliu Maniu cu un aranjament cel putin interesant al bordurilor. Astfel, vechile borduri amplasate de pe vremea lui Ceausescu sunt “flancate” de un set de borduri noi noute. In timp ce bordurile masive au ramas la marginea soselei, noile borduri protejeaza, chipurile, spatiul verde intretinut cu mare drag si spor de societatea de salubrizare platita gras de Primaria Sector 6.

Uitati cat de frumos se imbina betonul cu pamantul si cu verdeata intr-o simbioza veritabila a naturii!Nu-i asa ca-i minunat? Sunt curios ce motivatie au avut autoritatile pentru montarea acestor borduri odioase si inutile in zona respectiva. De parca nu ar fi destul ca au blocat jumatate din Pasajul Lujerului pentru “renovare”, care consta in schimbarea bordurilor si refacerea tencuielii, nicidecum in turnarea unui strat proaspat de asfalt. Mai trebuie sa mai amintim si refugiul misterios amplasat pe Bd. Timisoara, in fata intrarii in parcarea de la AFI Palace Cotroceni. Scopul acelui refugiu sfideaza logica, dar asta nu i-a impiedicat pe constructori sa il construiasca, nu-i asa?

Cred ca am ghicit motto-ul muncitorilor care instaleaza borduri aiurea “Noi muncim, noi nu gandim!”. Mi se pare deosebit de potrivit. Mai ales cand ma gandesc la specimenele pe care le-am intalnit acum 2 saptamani, cand Bd. Pierre de Coubertin era in reparatie pentru impresionarea unei audiente internationale, asteptata sa viziteze Stadionul National. In timp ce Mircea scria despre ei, eu dadeam ture prin zona cautand un loc de parcare rezonabil, cu teama de hotii de la compania angajata sa ridice masini din Sectorul 2.

Multumesc cititorului “KalEl” pentru imagini.

6 comentarii la “Bordurile noastre cele de toate zilele”

  1. Tweets that mention Sebastian Toma » Blog Archive » Bordurile noastre de toate zilele -- Topsy.com spune

    [...] This post was mentioned on Twitter by Mircea Mester and Sebastian Toma, Sebastian Toma. Sebastian Toma said: RT @AutomarketRo: Despre borduri: http://www.automarket.ro/blog/toma/opinii/bordurile-noastre-de-toate-zilele/ [...]

  2. KalEl spune

    sper ca strigatul nostru sa aiba macar un mic ecou …

  3. prudentul spune

    Asta-mi aduce aminte de situaţia de anul trecut pe o porţiune de drum judeţean între Reşiţa şi Timişoara. Pe o distanţă de vreun km asfaltul impecabil a fost frezat şi s-a turnat unul nou. Ceva mai încolo, porţiunea dintre Şag şi intrarea în Timişoara (4 benzi) a rămas cu gropi cel puţin timp de 2 ani (vara 2007-vara 2009) cât am circulat pe acolo aproape zilnic.

    Ţara asta n-a avut, nu are şi nu va avea drumuri ca lumea în vecii vecilor. Tâlhari ne-au condus, tâlhari ne conduc, tâlhari ne vor conduce. Nu mai există nici o speranţă.

  4. scuderia spune

    cati banii s-au mai furtat si de acolo. numai ei stiu. macar daca tot au facut lucrul, sa il faca de doamne ajuta. isi bat joc de tara noastra.

  5. Ninu spune

    asa va trebuie daca l-ati votat pe Basescu!

  6. Sebastian Toma spune

    @Ninu
    Ti-am lasat si tie comentariul, desi esti total pe langa discutie.
    Pe viitor, te astept sa comentezi pe subiect.