Popor de maimute

Stim cu totii ca Stadionul National se afla de ceva vreme in reconstructii. Iar intamplarea face ca redactia Automarket sa se afle in imediata vecinatate a stadionului, astfel ca suntem martorii ridicarii celei mai moderne arene sportive din Romania. De ceva vreme. Spre deosebire de altii, eu sustin faptul ca acest stadion chiar va fi ridicat la timp, deoarece autoritatile si-au pus obrazul in fata UEFA si, in spiritul mioritico-fotbalist, nu ne putem face de rahao cand stam in fata strainilor. Cand suntem intre noi ne balacarim, o lalaim, facem si nu facem strazi, dar cand vin aia din afara, dam dovada (temporar, e adevarat) de un bun simt frate cu civilizatia.

Ei bine, dupa ce oamenii au inceput sa puna tribunele pe viitorul Stadion National, am avut luni surpriza de a vedea, pe Bulevardul Pierre de Coubertin, o armata de masinarii care put a asfaltare. Baietii au inceput sa decoperteze intregul bulevard, sa puna borduri, sa inlocuiasca niste gardulete vechi din metal. Si sa asfalteze o buna parte din ceea ce pana saptamana trecuta era parcarea noastra. Ca d-aia am observat.

Nu am stiut motivul, ma gandeam ca e inca o treaba romaneasca facuta pentru ca e rost de cheltuit bani (bulevardul era ok ca suprafata de rulare, sunt multe altele in stare mult mai proasta in Bucuresti). Ei bine, nu. Dragilor, oamenii pregatesc terenul pentru ca vine o delegatie externa sa verifice bunul mers al lucrarilor la stadion. Cool, nu?

Idee: ia sa vina o delegatie externa sa supravegheze bancile din intersectia Liviu Rebreanu cu Grigorescu (nu conteaza unde e asta), poate-poate ne punem pe asfaltat craterele de cinspe metri adancime aparute acolo dupa iarna. Sau sa supravegheze bunul mers al lucrarilor la autostrada Translivania. Sau sa supravegheze, pur si simplu, orice din tara asta. Pun pariu ca totul ar fi perfect in maxim doua saptamani. Pentru ca suntem ca niste maimute: cand vin vizitatorii, facem frumos ca sa ne dea banane.

Untitled-1

4 comentarii la “Popor de maimute”

  1. Vlase spune

    :) Da, foarte foarte romanesc. Dar ma intreb totusi…cum saracia directorii astia incompetenti de la administratia drumurilor (nu stiu cum se numeste oficial), se pot uita dimineata in oglinda si sa spuna: “Ce zi minunata…astazi o sa frec manganu…”?
    Nu voi intelege niciodata gandirea acestui popor…lipsa de responsabilitate a multor romani este cronica. Nu se poate face chiar nimic in tara asta fara a fi impinsi de la spate de altii (in cazul asta delegatia UEFA sau/si FIFA)????? E jenant de-a dreptul.

  2. Sebastian spune

    +1
    Tocmai am petrecut aproximativ 40 de minute prin zona incercuita pentru un loc de parcare amarat. De remarcat “bunavointa” celor care asfaltau si dirijau traficul.
    Foarte dragut.

  3. Sandel spune

    Mircea am si eu o rugaminte doar daca tu vrei.Te rog mai pune si o parere(comentariu) pe articole, as vrea sa vad parerea ta ca om ca noi toti nu ca ziarist.Mersi anticipat!

  4. Sebastian Toma » Blog Archive » Bordurile noastre de toate zilele spune

    [...] impresionarea unei audiente internationale, asteptata sa viziteze Stadionul National. In timp ce Mircea scria despre ei, eu dadeam ture prin zona cautand un loc de parcare rezonabil, cu teama de hotii de la compania [...]