Baterii

Luni, 17 August 2020 | Masini electrice si hibride

Fără nichel și cobalt: chinezii de la CATL dezvoltă un nou tip de baterii pentru mașini electrice

Chinezii de la CATL, furnizori pentru Tesla, Volkwagen sau Daimler, au anunțat că dezvoltă un nou tip de baterii pentru mașini electrice care să nu conțină nichel și cobalt, elemente esențiale în producția actualelor baterii.
Luni, 17 August 2020 | Masini electrice si hibride

Toyota dezvoltă un nou tip de baterie pentru mașini electrice: japonezii promit o autonomie de 1.000 de kilometri

Toyota dezvoltă o baterie pentru mașini electrice bazată pe fluorură care permite o densitate mai mare de energie decât acumulatorii Li-Ion. Japonezii promit o autonomie de 1.000 de kilometri pe baza noii tehnologii.
Vineri, 31 Iulie 2020 | Masini electrice si hibride

Bateriile Tesla vor avea o densitate de energie cu 20% mai mare în următorii 5 ani: autonomia mașinilor electrice va crește

Bateriile Tesla pentru mașini electrice vor avea o denstitate cu 20% mai mare în următorii 5 ani, ceea ce va permite o creștere a autonomiei, potrivit partenerilor de la Panasonic.
Vineri, 10 Iulie 2020 | Masini electrice si hibride

Honda va dezvolta baterii pentru mașini electrice alături de CATL: chinezii sunt furnizori pentru Tesla, Toyota, Volkswagen și Volvo

Honda a anunțat un parteneriat cu CATL pentru dezvoltarea de baterii destinate mașinilor electrice. Compania chineză este unul dintre cei mai mari furnizori de baterii la nivel global, având deja colaborări cu Tesla, Toyota, Volkswagen și Volvo.
Vineri, 03 Iulie 2020 | Industrie

Mercedes anunță un parteneriat cu chinezii de la Farasis: fabrică de baterii pentru mașini electrice în estul Germaniei

Mercedes a semnat un parteneriat cu Farasis Energy, prin care compania chineză devine furnizor de baterii pentru mașinile electrice ale constructorului german. Nemții vor cumpăra 3% din acțiunile Farasis, iar chinezii vor construi o fabrică de baterii în estul Germaniei.
Miercuri, 01 Iulie 2020 | Masini electrice si hibride

BMW vrea să folosească doar energie regenerabilă în producția de baterii pentru mașini electrice: “Avem o înțelegere cu toți furnizorii noștri”

BMW anunță că noile baterii pentru mașinile sale electrice vor fi produse doar cu energie din surse regenerabile, potrivit declarațiilor CEO-ului Oliver Zipse. “Avem un contract cu toți furnizorii astfel încât ei să folosească doar energie verde pentru a ne produce a cincea generație de baterii,” a spus șeful BMW.
Joi, 25 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride

Tesla vrea să mărească producția proprie de baterii pentru mașini electrice: centru de cercetare și producție la uzina din California

Tesla vrea să construiască un centru de cercetare și producție la uzina din California, astfel încât să-și mărească producția proprie de baterii pentru mașini electrice. Potrivit documentelor oficiale, noul proiect ar putea să fie finalizat în trei luni.
Miercuri, 24 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride

Hyundai și Kia vor să investească în 10 start-up-uri ce dezvoltă baterii pentru mașini electrice: parteneriat cu LG Chem

Hyundai și Kia au anunțat că vor să identifice și să investească în 10 start-up-uri ce dezvoltă baterii pentru mașini electrice. În acest sens, constructorii au lansat o competiție globală în parteneriat cu LG Chem, unul dintre cei mai mari producători de baterii din lume.
Luni, 22 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride

Tesla vrea să organizeze “Battery Day” în 15 septembrie: constructorul ar urma să anunțe un “progres semnificativ” în dezvoltarea bateriilor

Tesla intenționează să organizeze evenimentul “Battery Day” în data de 15 septembrie, potrivit lui Elon Musk, ocazie cu care constructorul ar urma să anunțe un “progres semnificativ” în dezvoltarea tehnologică a bateriilor pentru mașinile electrice.
Miercuri, 17 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride

Tesla va utiliza baterii Panasonic pentru mașinile electrice produse în Nevada: contract pe trei ani

Tesla a semnat un contract pe trei ani cu Panasonic, prin care japonezii vor asigura producția și furnizarea bateriilor pentru mașinile electrice construite la uzina Gigafactory Nevada.
Marti, 09 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride

Chinezii susțin că au dezvoltat o baterie pentru mașini electrice garantată pentru două milioane de kilometri sau 16 ani de utilizare

Producătorul chinez CATL susține că a dezvoltat o baterie pentru mașini electrice care poate fi utilizată la parametri optimi pe parcursul a două milioane de kilometri și a unei perioade de 16 ani.
Joi, 16 Aprilie 2020 | Masini electrice si hibride

Honda extinde proiectul european de reciclare a bateriilor provenite de la mașini electrice sau hibride: japonezii pot extrage litiu și cobalt pentru producția unor noi baterii

Honda a extins proiectul european de reciclare a bateriilor provenite de la mașini electrice sau hibride. Cu ajutorul companiei franceze SNAM, constructorul poate să extragă libiu și cobalt pe care să le folosească pentru producția unor noi baterii.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 12 Martie 2020 | Tehnologie

Samsung promite îmbunătățiri pentru bateriile mașinilor elecrice: acumulatorii ar ocupa cu 50% mai puțin volum decât în prezent

Producătorul sud-coreean Samsung susține că dezvoltă o tehnologie prin care volumul bateriilor pentru mașini electrice ar urma să scadă la jumătate comparativ cu acumulatorii actuali.
Luni, 03 Februarie 2020 | Masini electrice si hibride

Toyota va produce baterii pentru mașini electrice alături de Panasonic: bateriile vor fi disponibile și pentru alți producători auto

Toyota și Panasonic au anunțat că vor produce împreună baterii pentru mașini electrice, iar noua lor companie mixtă își va începe operațiunile în luna aprilie. Bateriile vor putea fi utilizate și de alți producători auto.
Marti, 10 Decembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Subvenții de 3.2 miliarde de euro pentru producţia de baterii electrice în Europa: printre beneficiari se numără BMW, PSA și Opel

Comisia Europeană a aprobat ajutoare de stat în valoare de 3.2 miliarde de euro pentru producția de baterii electrice pe Bătrânul Continent, astfel încât Europa să recupereze decalajul față de Asia. Banii de la state precum Germania, Franța, Italia, Polonia, Belgia, Suedia și Finlanda vor ajunge la 17 companii, printre care BMW, grupul PSA și Opel.
Vineri, 22 Noiembrie 2019 | Masini electrice si hibride

BMW mărește comenzile de baterii pentru mașini electrice: contract de peste 10 miliarde de euro pentru perioada 2020-2031

BMW a contractat baterii în valoare de peste 10 miliarde de euro pentru mașinile sale electrice, în perioada 2020-2031, după ce a mărit comenzile către partenerii asiatici CATL și Samsung SDI. BMW speră la dublarea vânzărilor de vehicule electrificate până în 2021.
Vineri, 01 Noiembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Cercetătorii americani: “Am inventat bateria pentru mașini electrice care se încarcă în doar 10 minute”

Cercetătorii americani susțin că au inventat o baterie pentru mașini electrice care se încarcă în doar 10 minute, pentru o autonomie de 300-500 de kilometri. Aceștia mai spun că durata de viață a bateriei este de 2.500 de cicluri de încărcare sau circa 800.000 de kilometri.
Vineri, 20 Septembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Daimler ar putea renunța la dezvoltarea motoarelor diesel și pe benzină: “Ne concentrăm pe mașinile electrice”

Daimler se gândește să oprească dezvoltarea viitoarelor generații de motoare diesel și pe benzină, astfel încât să se concentreze exclusiv pe mașinile electrice, după cum a declarat un oficial al grupului german. Totuși, nemții vor continua să aducă îmbunătățiri la motorizările actuale.
Vineri, 13 Septembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Presa japoneză: Toyota a început să folosească aceleași baterii pe care Panasonic le furnizează către Tesla

Toyota a început să folosească aceleași baterii pe care Panasonic le furnizează către Tesla, potrivit unor surse citate de presa japoneză. Bateriile echipează modele plug-in hybrid precum Corolla și Levin pentru piața din China.
Vineri, 30 August 2019 | Industrie

Audi caută furnizori de baterii pentru mașinile sale electrice: negocieri avansate cu chinezii de la BYD

Audi se află în căutarea de furnizori de baterii pentru mașinile sale electrice. Surse apropiate de companie susțin că există negocieri avansate în acest sens cu chinezii de la BYD, unul dintre cei mari furnizori din domeniu.

Tag-uri similare

Volkswagen, Toyota, Honda, Tesla, China, Concept, Europa, Frankfurt, Mitsubishi, SUA
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru