Baterii

Joi, 25 Iulie 2019 | Masini electrice si hibride

Pregătiri pentru X5 plug-in hybrid: BMW dublează producția de baterii pentru mașini electrice la uzina din Spartanburg

BMW a anunțat dublarea producției de baterii pentru mașini electrice la uzina sa din Spartanburg (SUA). Astfel, nemții vor să pregătească intrarea în producție a versiunilor plug-in hybrid pentru modele precum noul X5 și viitorul X3.
Miercuri, 17 Iulie 2019 | Industrie

Toyota va cumpăra baterii pentru mașini electrice de la chinezii de la CATL: constructorul caută noi tehnologii, dar și modalități de reutilizare a bateriilor

Toyota a semnat un parteneriat cu chinezii de la CATL pentru achiziția de baterii necesare în producția de mașini electrice. Unul dintre cei mai mari furnizori din domeniu, CATL va ajuta Toyota să dezvolte noi tehnologii ale bateriilor, dar și modalități prin care acestea să fie reciclate și reutilizate.
Luni, 24 Iunie 2019 | Masini electrice si hibride

Volkswagen susține că are suficiente baterii pentru “primul val de mașini electrice”, până în 2023: “Continuăm negocierile cu furnizorii în următorii 3-5 ani”

Volkswagen a anunțat că a contractat o cantitate suficientă de baterii pentru a produce “primul val de mașini electrice”, până în 2023. Oficialii constructorului spun că vor purta “negocieri permanente” cu furnizorii în următorii 3-5 ani, astfel încât să-și asigure materia primă pentru proiectele planificate.
Duminica, 16 Iunie 2019 | Masini electrice si hibride

Grupul PSA va produce baterii pentru mașini electrice în Slovacia și Spania: francezii cumpără baterii din Asia, de la LG și CATL

Grupul PSA se așteaptă la o cerere tot mai mare pentru mașinile electrice și hibride, astfel încât pregătește producția de baterii la fabricile sale din Slovacia și Spania. În prezent, francezii cumpără baterii din Asia, de la LG și CATL.
Joi, 04 Aprilie 2019 | Masini electrice si hibride

Un producător de baterii promite autonomie de 1.000 de kilometri pentru mașini electrice: lansarea pe piață va avea loc în maxim 5 ani

Producătorul de baterii Innolith AG susține că în cel mult 5 ani va lansa pe piață o baterie care va permite autonomii de peste 1.000 de kilometri cu costuri de dezvoltare mai mici decât în prezent.
Marti, 05 Februarie 2019 | Masini electrice si hibride

Tesla a cumpărat un producător american de baterii, furnizor pentru Lamborghini și GM: 218 milioane de dolari pentru Maxwell Technologies

Tesla a cumpărat Maxwell Technologies, o companie americană ce produce baterii și soluții de stocare a energiei, în schimbul a 218 milioane de dolari. Tesla vrea să pună mâna pe o tehnologie ce promite autonomie mai mare și costuri mai mici în cazul bateriilor pentru mașinile electrice.
Miercuri, 23 Ianuarie 2019 | Industrie

Toyota confirmă alianța cu Panasonic: joint-venture în vederea producției de baterii pentru mașinile electrice

Toyota a anunțat un acord cu Panasonic pentru înființarea unui joint-venture ce va produce baterii pentru mașinile electrice. Noua companie mixtă va avea 3.500 de angajați și va fi deținută de Toyota, în proporție de 51%, cu restul acțiunilor în dreptul Panasonic.
Marti, 22 Ianuarie 2019 | Industrie

Mercedes va construi o nouă fabrică în Polonia: nemții vor să extindă producția de baterii pentru mașinile electrice

Mercedes a anunțat că va construi în Polonia o nouă fabrică de baterii pentru mașinile electrice. Viitoarea uzină va fi amplasată lângă o fabrică de motoare cu patru cilindri, a cărei producție va începe în acest an.
Marti, 11 Decembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Daimler va cumpăra baterii pentru mașini electrice în valoare de 20 miliarde euro: 130 de versiuni “electrificate” la Mercedes până în 2022

Daimler a anunțat că va investi 20 de miliarde de euro până în 2030 pentru a cumpăra bateriile necesare producției de masă a mașinilor electrice. În total, grupul german vrea să lanseze un număr de 130 de versiuni “electrificate” pentru modelele Mercedes-Benz până în 2022.
Marti, 04 Decembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Bentley susține că tehnologia actuală nu îi permite să lanseze un model electric de lux: “Trebuie să mai așteptăm până în 2023-2025”

Șeful Bentley, Adrian Hallmark, a spus că tehnologia actuală a bateriilor încă nu permite dezvoltarea și lansarea unui model electric de lux din partea Bentley. Acest lucru ar urma să se întâmple undeva în jurul anilor 2023-2025.
Marti, 13 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen ar vrea un consorțiu german pentru producerea de baterii pentru mașinile electrice: conducerea grupului se va reuni pe 16 noiembrie

Volkswagen este deschis la ideea unui consorțiu de constructori germani care să producă împreună bateriile necesare mașinilor electrice. Această variantă urmează să fie discutată pe data de 16 noiembrie, când va avea loc o întâlnire a conducerii grupului VW, potrivit unor surse apropiate de companie.
Luni, 12 Noiembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Șeful Volkswagen: “Avem capacitatea să producem 50 de milioane de mașini electrice”

Grupul Volkswagen are capacitatea și materia primă necesare pentru a produce 50 de milioane de mașini electrice, a declarat CEO-ul Herbert Diess, potrivit presei germane.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 16 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride

Oficial BMW: “Mașinile electrice nu vor fi niciodată mai ieftine decât cele cu motoare convenționale”

Niciodată, niciodată, niciodată. A fost răspunsul unui oficial BMW cu privire la posibilitatea ca mașinile electrice să devină mai ieftine decât cele cu motoare cu combustie internă.
Luni, 08 Octombrie 2018 | Industrie

Daimler va produce baterii pentru mașinile electrice în SUA: un miliard de dolari pentru modernizarea uzinei din statul Alabama

Daimler a anunțat începutul construcției unei fabrici de baterii pentru mașinile electrice în Statele Unite. Noua uzină face parte dintr-un plan de investiții de un miliard de dolari pentru modernizarea producției sale din Tuscaloosa (statul Alabama), acolo unde vor fi produse SUV-urile electrice Mercedes din gama EQ și bateriile acestora.
Joi, 27 Septembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Oficial Audi: “Până în 2020, bateriile mașinilor electrice se vor încărca la 80% în mai puțin de 12 minute”

Modelele electrice de la Audi vor avea baterii capabile să se încarce în proporție de 80% în mai puțin de 12 minute, acest lucru urmând să devină realitate până în 2020, potrivit unui oficial al constructorului german.
Luni, 02 Iulie 2018 | Industrie

Furnizori pentru BMW: chinezii de la CATL vor construi în Germania o fabrică de baterii pentru mașinile electrice

Compania chineză CATL (Contemporary Amperes Technology Ltd) va construi în Germania o fabrică de baterii pentru mașinile electrice, urmând să furnizeze aceste componente către mai mulți constructori europeni, printre care și BMW.
Vineri, 29 Iunie 2018 | Industrie

BMW și chinezii de la CATL vor construi o fabrică de baterii pentru mașinile electrice în Europa: proiect de un miliard de euro

BMW a semnat un contract de un miliard de euro cu compania chineză CATL (Contemporary Amperes Technology Ltd), în urma căruia asiaticii vor construi o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Europa. Anunțul a fost făcut de un oficial BMW.
Miercuri, 09 Mai 2018 | Industrie

Bătălia pentru resurse: Volkswagen vrea o alianță europeană care să asigure producția de baterii pentru mașinile electrice

Șeful Volkswagen susține ideea unei alianțe prin care constructorii din Europa să-și asigure materia primă necesară producției de baterii pentru mașinile electrice. Producătorii vor astfel să nu piardă teren în lupta cu rivalii asiatici privind noile tehnologii.
Duminica, 15 Aprilie 2018 | Industrie

Volkswagen vrea să producă anual 500.000 de baterii pentru mașinile electrice: nemții vor folosi o fabrică înființată în 1938

Volkswagen a anunțat un plan prin care vrea să livreze anual 500.000 de baterii pentru viitoarele sale mașini electrice. Producția va începe în cadrul fabricii germane din Braunschweig, înființată în 1938.
Marti, 27 Martie 2018 | Masini electrice si hibride

Nissan vrea să recicleze bateriile mașinilor electrice: vechile baterii vor fi “readuse la viață” și vândute la jumătate de preț

Nissan se pregătește să deschidă o fabrică în care va recicla bateriile de pe mașinile electrice ale căror performanțe nu mai sunt la fel de bune. Japonezii spun că vechile baterii vor fi recondiționate și vândute pe piață la jumătate de preț față de o baterie nouă.

Tag-uri similare

Volkswagen, Toyota, Honda, Tesla, China, Concept, Europa, Frankfurt, Mitsubishi, SUA
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru