General Motors

Joi, 04 Ianuarie | Economic

General Motors, cel mai mare producător de mașini din SUA și în 2023

General Motors și-a păstrat titlul de cel mai mare producător de mașini din Statele Unite ale Americii și în 2023. Gigantul american a vândut peste 2.5 milioane de mașini pe piață și a înregistrat o creștere față de 2022.
Vineri, 29 Decembrie 2023 | Industrie

GM dă în judecată San Francisco pentru 121 de milioane de dolari

General Motors întră într-un nou proces cu orașul San Francisco. Compania consideră că a plătit prea mult în impozite în perioada 2016-2022 și cere o restituire de 121 de milioane de dolari.
Sambata, 28 Octombrie 2023 | Industrie

Cruise, o companie care oferea taxiuri fără șofer, „trasă pe dreapta” în toată America

Departamentul de Vehicule Motorizate din California a declarat faptul că vehiculele autonome Cruise reprezintă un risc pentru siguranța publică. Declarația vine în urma unui incident în care o mașină Cruise a lovit un pieton.
Vineri, 29 Septembrie 2023 | Modele noi

Noua Honda Prologue, un SUV electric bazat pe platformă GM: autonomie de 480 de kilometri

Honda a dezvăluit oficial versiunea de serie a SUV-ului său electric Prologue. Acesta este primul model electric al mărcii bazat pe o platformă dezvoltată de General Motors. Noul Prologue promite o autonomie de circa 480 de kilometri.
Miercuri, 13 Septembrie 2023 | Industrie

General Motors va folosi inteligența artificială Google pe mașinile sale

General Motors își croiește un nou traseu în domeniul inteligenței artificiale, orientându-se către inovație cu chatbotul Dialogflow de la Google Cloud.
Sambata, 01 Iulie 2023 | Industrie

Opel își închide fabrica de cutii de viteze din Austria, din cauza cererii scăzute

Cererea scăzută pentru mașinile manuale precum și planurile Opel de a deveni un brand 100% electric din 2028 încep să își arate efectele.
Marti, 16 Mai 2023 | Siguranta

General Motors recheamă aproape un milion de SUV-uri în Statele Unite din cauza airbag-urilor defecte

Gigantul american General Motors a fost nevoit să inițieze o campanie de rechemare pentru mai multe SUV-uri vândute în Statele Unite. Problema constă într-o defecțiune a unor componente ale airbag-urilor, iar campania vizează aproape un milion de exemplare.
Luni, 03 Aprilie 2023 | Tehnologie

GM vrea să renunțe la Apple CarPlay și Android Auto pentru un sistem propriu

Americanii de la General Motors au anunțat că vor să renunțe la sistemele multimedia bazate pe Apple CarPlay și Android Auto. În locul lor, GM va monta un sistem propriu, mai bine adaptat pentru mașinile sale.
Marti, 14 Martie 2023 | Tehnologie

GM vrea asistentul virtual ChatGPT în mașinile sale

Americanii de la General Motors doresc să integreze programul de inteligență artificială ChatGPT în viitoarele sale modele de serie. Aplicația va funcționa ca un asistent virtual și îl va ajuta pe șofer să schimbe o roată în caz de pană sau să descifreze un martor aprins în bord.
Marti, 31 Ianuarie 2023 | Industrie

General Motors demarează producția SUV-ului Hummer electric

Gigantul american General Motors a demarat oficial producția lui GMC Hummer EV SUV în Statele Unite. Noul model ar urma să fie vândut inclusiv pe piața din China.
Joi, 05 Ianuarie 2023 | Economic

General Motors depășește Toyota și redevine cel mai mare constructor în Statele Unite

General Motors a devenit cel mai bine vândut constructor în Statele Unite, în 2022. Gigantul american a vândut peste 2.2 milioane de mașini în această țară și a reușit să-i depășească pe japonezii de la Toyota.
Luni, 21 Noiembrie 2022 | Industrie

General Motors nu va renunța la motoarele termice în ciuda tranziției către mașini electrice

Potrivit președintelui General Motors, Mark Reuss, gigantul american nu este dispus să renunțe la motoarele termice, în ciuda planului său de electrificare a mărcilor din cadrul grupului. Cel mai probabil, motoarele clasice vor rămâne în dotarea camionetelor și modelelor de dimensiuni medii și mari produse de Chevrolet și GMC.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Duminica, 06 Noiembrie 2022 | Economic

Mai multe branduri auto au oprit publicitatea pe Twitter, noua platformă a lui Elon Musk

Mai multe nume mari din industria auto au anunțat că vor opri orice finanțare a mesajelor de pe Twitter până când nu este clarificată direcția companiei, după preluarea acesteia de către Elon Musk.
Vineri, 07 Octombrie 2022 | Concepte

Prototipul Honda Prologue anunță un viitor SUV electric, dezvoltat împreună cu GM

Honda a publicat imagini oficiale cu noul prototip Prologue, care anunță un viitor SUV electric de serie. Honda Prologue va debuta ca model de serie în 2024 și va fi dezvoltat împreună cu General Motors.
Joi, 01 Septembrie 2022 | Modele noi

Chinezii lansează un SUV hibrid dezvoltat împreună cu General Motors. Costă sub 15.000 de euro

Compania chineză Wuling a lansat noul model Xingchen, un SUV hibrid dezvoltat împreună cu General Motors. Noul model este disponibil în China cu un preț echivalent a 14.500 de euro.
Joi, 18 August 2022 | Siguranta

General Motors recheamă peste 484.000 de SUV-uri din cauza unei probleme la centurile de siguranță

General Motors a inițiat o campanie de rechemare care vizează mai multe SUV-uri de lux ale gigantului american. Peste 484.000 de mașini au probleme cu centurile de siguranță la al treilea rând de scaune.
Luni, 04 Iulie 2022 | Industrie

STUDIU: Ford și General Motors vor depăși vânzările Tesla până în 2025

Studiul anual Car Wars, realizat de Bank of America, arată că Ford și General Motors vor depăși Tesla în segmentul mașinilor electrice până în anul 2025. Conform studiului, cota de piață Tesla va scădea la 11%, iar Ford și GM vor avea, fiecare, o cotă de piață de circa 15%.
Joi, 19 Mai 2022 | Modele noi

Teaser cu noul Honda Prologue, primul model al mariajului cu General Motors

Honda a publicat o imagine teaser cu un viitor crossover electric, numit Prologue. Noul model se va baza pe platforma Ultium, dezvoltată de General Motors, fiind primul astfel de model al mărcii nipone. Honda Prologue va fi lansat în 2024.
Vineri, 13 Mai 2022 | Industrie

General Motors ar putea reveni în Europa cu un portofoliu format doar din modele electrice

Potrivit unor declarații făcute de Mary Barra, General Motors ar putea reveni în Europa ca un producător de mașini electrice. Teoretic, marca americană a părăsit Bătrânul Continent în urmă cu 5 ani, când a vândut Opel către grupul PSA.
Marti, 26 Aprilie 2022 | Industrie

Președinte GM: Chevrolet Corvette va primi o versiune electrificată în 2023

Celebrul Chevrolet Corvette va primi, anul viitor, o versiune electrificată și, ulterior, una complet electrică, a declarat, într-un interviu, președintele General Motors.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Porsche, Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru