PSA

Miercuri, 06 Februarie 2019 | Masini autonome

După Mercedes, BMW și Audi, a venit și rândul PSA: grupul francez a primit licență să facă teste cu mașini autonome în China

Grupul PSA a obținut aprobarea pentru a începe testele cu mașini autonome în sudul Chinei. Un exemplar Peugeot 4008 va fi special modificat pentru a fi pus la încercare în orașul Chongqing, ce are circa 30 de milioane de locuitori.
Marti, 15 Ianuarie 2019 | Industrie

Record de vânzări pentru grupul Peugeot-Citroen: 3.8 milioane de unități în 2018 și creștere de 30% în Europa

Grupul PSA a înregistrat un nou record de vânzări în 2018, pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut, francezii au vândut aproximativ 3.8 milioane de mașini, cu 6.8% mai multe decât în 2017.
Miercuri, 12 Decembrie 2018 | Economic

Constructorii auto riscă amenzi de 4 miliarde euro dacă nu respectă țintele de emisii din 2020: Volkswagen, Fiat-Chrysler și Peugeot-Citroen sunt cele mai vulnerabile

Grupurile Volkswagen, Fiat-Chrysler și Peugeot-Citroen sunt cele mai expuse la primirea unor amenzi din partea Uniunii Europene pentru nerespectarea țintelor de emisii CO2 pentru anul 2020. Analiștii estimează că Volkswagen nu va respecta ținta de 95 de grame pe kilometru și că va primi o amendă de 1.4 miliarde de euro.
Luni, 03 Decembrie 2018 | Industrie

Oficial: Toyota va prelua controlul total al fabricii din Kolin (Cehia), după ce a cumpărat participația grupului PSA

Toyota și Grupul PSA au confirmat oficial faptul că Toyota va prelua controlul integral al fabricii din Kolin, Cehia, acolo unde cele două companii produc împreună modelele Citroen C1, Peugeot 108 și Toyota Aygo. Parteneriatul va fi extins pe segmentul vehiculelor comerciale.
Vineri, 23 Noiembrie 2018 | Industrie

Ruptură iminentă: presa franceză susține că PSA și Toyota vor întrerupe producția comună pentru Citroen C1, Peugeot 108 și Toyota Aygo

Grupul PSA și Toyota au decis să întrerupă colaborarea privind producția comună a modelelor Citroen C1, Peugeot 108 și Toyota Aygo până în 2021, însă vor lega un parteneriat pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare, potrivit presei franceze.
Vineri, 16 Noiembrie 2018 | Industrie

Planuri după Brexit: PSA se gândește să închidă una din cele două fabrici din Marea Britanie

Una dintre cele două fabrici pe care Vauxhall le are în Marea Britanie ar putea fi închisă, după ce patronii de la PSA vor lua o decizie cu privire la ieșirea britanicilor din Uniunea Europeană.
Joi, 15 Noiembrie 2018 | Industrie

Grupul PSA vrea să reducă producția din Spania: cerere scăzută pentru Peugeot 301 și Citroen C-Elysse

Grupul PSA intenționează să reducă o parte din producție la uzina sa din Vigo (Spania) ca urmare a cererii în scădere pentru modelele Peugeot 301 și Citroen C-Elysee.
Duminica, 07 Octombrie 2018 | Industrie

Carlos Tavares: “Grupul PSA este deschis la alianțe, am început să atragem atenția unor competitori”

Grupul PSA este deschis la formarea unor alianțe și atrage tot mai multă atenție din partea competitorilor după progresul semnificativ din ultimii ani și restructurarea brandului Opel, a declarat CEO-ul Carlos Tavares.
Joi, 20 Septembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Electrificarea PSA: toate modelele noi de la Peugeot, Citroen, DS, Vauxhall și Opel vor avea cel puțin o versiune hibridă sau electrică din 2019

Începând din 2019, toate modelele noi ce vor fi dezvoltate de Peugeot, Citroen, DS, Vauxhall și Opel vor avea cel puțin o versiune hibridă sau 100% electrică, potrivit planului anunțat de PSA. Grupul francez susține că, în următorii doi ani, vor fi lansate 8 noi modele plug-in hybrid și 7 modele 100% electrice.
Miercuri, 05 Septembrie 2018 | Industrie

Grupul PSA vrea să transfere 2.000 de angajați Opel către Segula Technologies: parteneriat strategic pentru “securizarea” locurilor de muncă până în 2023

Grupul francez PSA poartă discuții pentru semnarea unui parteneriat strategic cu Segula Technologies, furnizor global de servicii de inginerie, cu birouri și în România. Astfel, PSA vrea să transfere cei 2.000 de angajați Opel de la centrul de cercetare și dezvoltare de la Ruesselsheim (aproape de Frankfurt) către compania Segula.
Joi, 30 August 2018 | Industrie

Grupul PSA anunță noi posibile întreruperi temporare ale producției din cauza lipsei cutiilor de viteze: “Nu ne așteptăm ca vânzările să fie afectate”

Grupul francez PSA a transmis că se așteaptă la noi întreruperi temporare ale producției din cauză că nu au capacitatea de a produce cutii de viteze în ritmul solicitat de clienți. Primul model afectat a fost 308, a cărui producție a fost oprită temporar la Sochaux.
Vineri, 27 Iulie 2018 | Industrie

Grupul PSA Peugeot-Citroen tatonează terenul: "Suntem deschiși la o alianță cu Fiat-Chrysler"

Carlos Tavarez a anunțat că Grupul PSA Peugeot-Citroen este deschis cu privire la formarea unei alianțe cu Fiat-Chrysler, în ciuda faptului că producătorul italo-american a refuzat în trecut o astfel de propunere.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 25 Iulie 2018 | Economic

Opel a trecut pe profit după aproape 20 de ani de pierderi: primul an complet sub conducerea grupului PSA

Opel și Vauxhall au înregistrat un profit cumulat de 520 de milioane de euro în prima jumătate a lui 2018, după aproape 20 de ani de pierderi. Cele două branduri au intrat anul trecut în posesia PSA.
Joi, 12 Iulie 2018 | Economic

Rezultat record după integrarea Opel și Vauxhall: vânzările grupului PSA au crescut cu 38% în primele 6 luni, la 2.18 milioane de mașini

Grupul francez PSA a vândut circa 2.18 milioane de mașini în primele 6 luni din acest an, cu 38% mai multe decât în aceeași perioadă de anul trecut. Rezultatul a fost obținut în principal datorită integrării în grup a brandurilor Opel și Vauxhall.
Miercuri, 04 Iulie 2018 | Industrie

Noi tensiuni în grupul PSA: sindicaliștii germani îi acuză pe patronii francezi că vor să vândă “pe bucăți” divizia de inginerie Opel

Liderii de sindicat de la Opel sunt extrem de nemulțumiți de posibila vânzare “pe bucăți” a diviziei de inginerie a companiei și cer explicații urgente din partea patronatului PSA.
Miercuri, 04 Iulie 2018 | Masini electrice si hibride

Grupul PSA va lansa un serviciu de car sharing cu mașini electrice: 500 de vehicule Peugeot și Citroen vor fi disponibile în Paris

Grupul francez PSA (Peugeot-Citroen) a anunțat lansarea unui serviciu de car sharing până la sfârșitul lui 2018. Pentru început, francezii vor să pună la dispoziția clienților 500 de mașini electrice Peugeot și Citroen în Paris.
Vineri, 15 Iunie 2018 | Economic

PSA va mări salariile angajaților din Slovacia: francezii produc Citroen C3 și Peugeot 208 în apropiere de Bratislava

Grupul PSA a anunțat majorarea salariilor pentru angajații săi din Slovacia, în urma unui acord cu sindicatele. Citroen C3 și Peugeot 208 sunt modelele pe care PSA le produce în Slovacia, în apropiere de Bratislava.
Miercuri, 13 Iunie 2018 | Economic

Opel și folosirea platformelor PSA: “Costurile noastre cu dezvoltarea vor scădea cu până la 50%”

Opel va economisi până la jumătate din banii pe care i-ar fi folosit pentru dezvoltarea unor noi modele, odată cu trecerea la platformele grupului Peugeot-Citroen (PSA). Potrivit Opel, platforma pe care este construit un model nou reprezintă undeva la 60% din costurile de producție.
Joi, 31 Mai 2018 | Industrie

Unde dai și unde crapă: PSA a decis mutarea producției lui Opel Grandland X din Franța în Germania, spre mulțumirea nemților, dar i-a înfuriat pe francezi

Decizia grupului PSA de a muta producția modelului Opel Grandland X din Franța în Germania i-a supărat pe reprezentanții angajaților francezi. PSA luase această decizie pentru a potoli protestele angajaților Opel, în urma negocierilor cu sindicatele germane.
Joi, 31 Mai 2018 | Industrie

PSA va mări producția pentru SUV-urile Peugeot, Citroen, DS și Opel: sunt vizate toate fabricile grupului din Europa

Grupul PSA a anunțat creșterea producției pentru SUV-urile tuturor brandurilor sale: Peugeot, Citroen, DS și Opel. Cererea mare i-a determinat pe francezi să extindă capacitățile de producție la toate fabricile din Europa.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Dacia, Citroen
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru