PSA

Miercuri, 30 Octombrie 2019 | Industrie

Alianța Fiat-Chrysler negociază din nou o fuziune cu Grupul PSA Peugeot-Citroen: noul constructor ar produce 9 milioane de mașini anual

Alianța Fiat-Chrysler a reluat negocierile pentru o fuziune cu Grupul PSA Peugeot-Citroen. Un acord ar conduce la crearea unui constructor care produce 9 milioane de mașini anual.
Vineri, 18 Octombrie 2019 | Masini electrice si hibride

PSA va lansa anul viitor versiuni electrice pentru toate utilitarele din grup: variante cu autonomie de 200 sau 300 de kilometri

Peugeot Expert, Citroen Jumpy, Opel Vivaro și Vauxhall Vivaro vor primi anul viitor versiuni electrice, potrivit unui anunț al grupului PSA. Utilitarele electrice vor fi disponibile în două variante de autonomie: 200 sau 300 de kilometri.
Joi, 17 Octombrie 2019 | Industrie

Mișcări de trupe și la Citroen: noul CEO ar putea deveni Vincent Cobee, fost director de producție la Mitsubishi

Citroen se pregătește să-l numească pe Vincent Cobee în poziția de CEO, potrivit unor surse din cadrul companiei. Fostul director de producție de la Mitsubishi ar urma să o înlocuiască pe Linda Jackson, care va primi un alt rol în cadrul grupului PSA.
Vineri, 30 August 2019 | Industrie

PSA deschide un centru de inginerie în Germania: grupul a transferat 700 de angajați Opel către o companie care activează și în România

Grupul PSA a deschis un centru de inginerie în Germania, după ce 700 de angajați Opel au fost transferați către Segula Technologies, furnizor global de servicii de inginerie, cu birouri și în România. Francezii spun că noul centru va funcționa în același campus cu fabrica Opel din Russelsheim.
Sambata, 10 August 2019 | Industrie

Grupul PSA vrea să închidă două fabrici din China: francezii vor concedia 4.000 de angajați

Grupul PSA vrea să închidă două dintre cele 4 fabrici pe care le deține în China alături de compania locală Dongfeng. Totodată, francezii vor să concedieze 4.000 de oameni, adică jumătate din forța de muncă, cu scopul de a reduce pierderile pe o piață în continuă scădere.
Luni, 15 Iulie 2019 | Industrie

Vânzările grupului PSA au scăzut cu 13% în prima jumătate din 2019: cota de piață a rămas stabilă în Europa

Grupul PSA a înregistrat o scădere cu 13% a vânzărilor în primele 6 luni din 2019, din cauza performanțelor slabe din China și America de Sud. În schimb, cota de piață a grupului francez a rămas stabilă în Europa, la nivelul de 17.4%.
Duminica, 16 Iunie 2019 | Masini electrice si hibride

Grupul PSA va produce baterii pentru mașini electrice în Slovacia și Spania: francezii cumpără baterii din Asia, de la LG și CATL

Grupul PSA se așteaptă la o cerere tot mai mare pentru mașinile electrice și hibride, astfel încât pregătește producția de baterii la fabricile sale din Slovacia și Spania. În prezent, francezii cumpără baterii din Asia, de la LG și CATL.
Marti, 14 Mai 2019 | Industrie

PSA dezminte informația că noul Peugeot 308 va fi produs în Germania și Marea Britanie: “Nu există asemenea planuri, vom face un anunț oficial la momentul potrivit”

PSA a negat că noua generație Peugeot 308 va fi produsă în Germania și Marea Britanie, așa cum susțineau surse citate de presa internațională. Francezii spun că vor face un anunț oficial pe această temă, la momentul potrivit.
Vineri, 10 Mai 2019 | Industrie

PSA analizează posibilitatea ca noile generații Peugeot 308 și Opel Astra să fie produse în aceleași fabrici: favorite sunt Marea Britanie și Germania

Noile generații Peugeot 308 și Opel Astra ar putea fi produse în aceleași fabrici, potrivit unor surse din cadrul grupului PSA. Francezii analizează posibilitatea ca ambele modele să fie construite în Marea Britanie și Germania.
Joi, 09 Mai 2019 | Industrie

Grupul PSA va începe producția de utilitare în Polonia, până în 2021: 100.000 de unități pe an pentru modelele Peugeot, Citroen și Opel

PSA a anunțat că va începe să producă utilitare Peugeot, Citroen și Opel la fabrica sa din Gliwice (Polonia), până în 2021. Grupul francez susține că această investiție va asigura o producție anuală de 100.000 de utilitare din segmentul vehiculelor comerciale ușoare.
Vineri, 03 Mai 2019 | Masini electrice si hibride

Alianță Franța-Germania în producția de baterii pentru mașinile electrice: europenii vor să reducă dependența față de furnizorii asiatici

Franța și Germania au decis să lucreze împreună pentru dezvoltarea și producția de baterii pentru mașinile electrice, astfel încât Europa să rămână competitivă la acest capitol, iar producătorii să își reducă dependența față de furnizorii asiatici. Alianța va cuprinde inițial grupul PSA, Opel și producătorul de baterii Saft.
Joi, 18 Aprilie 2019 | Industrie

Efectul Brexit: PSA ar putea muta producția Opel Astra din Marea Britanie în Germania

Grupul PSA se gândește să mute producția modelului Opel Astra din Marea Britanie în Germania, în contextul neclarităților legate de Brexit, susține presa germană. În prezent, Astra este produs în Anglia și Polonia, iar noua generație a modelului este așteptată în 2021.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 08 Aprilie 2019 | Industrie

Jaguar Land Rover a intrat pe radarul francezilor de la PSA: “Luăm în calcul o achiziție, suntem interesați să avem branduri premium în portofoliu”

Șeful PSA, Carlos Tavares, a declarat că ar fi interesat de o achiziție sau fuziune cu Jaguar Land Rover, fiind dornic să aibă branduri premium în portofoliu, câtă vreme activitatea grupului nu va fi “tulburată”.
Joi, 04 Aprilie 2019 | Industrie

Șeful Peugeot-Citroen susține că nu se concentrează pe un parteneriat cu Fiat-Chrysler: “Evaluăm mai multe oportunități, dar nu țintim o anumită companie”

Grupul PSA nu se concentrează pe negocierea unui parteneriat cu Fiat-Chrysler, după cum a declarat CEO-ul Carlos Tavares. “Nu țintim o anumită companie”, a spus Tavares, menționând că Peugeot-Citroen evaluează mai multe oportunități de colaborare.
Luni, 01 Aprilie 2019 | Industrie

PSA și Fiat-Chrysler ar negocia un parteneriat pentru dezvoltarea mașinilor electrice: varianta fuziunii a fost deja respinsă

Grupul PSA și Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) poartă discuții în vederea unui eventual parteneriat pentru dezvoltarea comună a mașinilor electrice, potrivit unor surse apropiate de cele două companii. De curând, FCA a respins propunerea de fuziune cu PSA.
Luni, 25 Martie 2019 | Industrie

Fiat-Chrysler a respins alianța cu francezii de la PSA: negocierile ar fi fost încheiate

Grupul PSA a contactat Fiat Chrysler Automobiles în vederea unei alianțe între cei doi producători auto, însă FCA a respins această propunere, potrivit unor surse apropiate de situație și citate de Wall Street Journal.
Miercuri, 27 Februarie 2019 | Industrie

Grupul PSA pregătește revenirea Opel în Rusia: brandul german părăsise piața rusească în 2015

Grupul PSA a anunțat revenirea brandului Opel în Rusia, producția urmând să aibă loc la uzina din Kaluga. Cumpărat de PSA în 2017, Opel părăsise Rusia în 2015, pe vremea când era deținut de General Motors.
Marti, 26 Februarie 2019 | Masini electrice si hibride

Grupul PSA anunță 116 lansări în următorii doi ani: fiecare model din grup va avea versiune electrică sau hibridă până în 2025

Grupul PSA pregătește 116 lansări până în 2021, printre care și concepte, pentru toate brandurile sale: Peugeot, Citroen, DS, Opel și Vauxhall. Obiectivul PSA este ca fiecare model din grup să aibă cel puțin o versiune electrică sau hibridă până în 2025.
Luni, 25 Februarie 2019 | Economic

Comisia Europeană investighează un posibil cartel pentru creșterea prețurilor la componente auto: sunt vizate Renault, Nissan, PSA, Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover

Renault, Nissan, grupul PSA, Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover se află sub investigația Comisiei Europene pentru că ar fi format un cartel pentru creșterea prețurilor la componentele auto, potrivit informațiilor din presa germană. Prețurile componentelor ar fi fost mărite artificial cu până la 25% de către companiile menționate.
Joi, 21 Februarie 2019 | Industrie

PSA va construi un nou SUV Opel în Franța: noua generație Mokka X, așteptată pe platforma CMP

Grupul PSA a anunțat că va construi un nou model la fabrica pe care o deține la Poissy (Franța). Este vorba despre un nou SUV de segment B de la Opel, iar primele informații indică faptul că noua generație Mokka X este cea care va fi produsă în Franța pe platforma CMP a grupului.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Dacia, Citroen
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru