Daimler

Luni, 14 Ianuarie 2019 | Industrie

Volkswagen rămâne constructorul auto cu cele mai mari investiții în cercetare și dezvoltare: Daimler și Toyota completează podiumul

Volkswagen a investit 13.1 miliarde de euro în cercetare și dezvoltare în anul 2018 și a ocupat prima poziție în topul constructorilor auto, în fața celor de la Daimler (8.6 miliarde) și Toyota (7.8 miliarde).
Joi, 20 Decembrie 2018 | Industrie

Daimler și BMW negociază un parteneriat tehnic: cei doi constructori ar putea dezvolta platforme comune și tehnologii autonome

Daimler și BMW analizează posibilitatea unui parteneriat tehnic prin care să dezvolte în comun diverse platforme, baterii pentru mașini electrice sau tehnologii autonome, potrivit presei internaționale.
Sambata, 15 Decembrie 2018 | Industrie

Aston Martin lucrează la un motor cu șase cilindri în linie și tehnologie hibridă: britanicii ar putea renunța la propulsorul V8 de la AMG

Aston Martin dezvoltă în prezent un nou motor cu șase cilindri în linie, ce ar putea să aibă și tehnologie hibridă. Presa britanică susține că Aston Martin ar urma să renunțe la propulsorul V8 biturbo de la AMG.
Marti, 11 Decembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Daimler va cumpăra baterii pentru mașini electrice în valoare de 20 miliarde euro: 130 de versiuni “electrificate” la Mercedes până în 2022

Daimler a anunțat că va investi 20 de miliarde de euro până în 2030 pentru a cumpăra bateriile necesare producției de masă a mașinilor electrice. În total, grupul german vrea să lanseze un număr de 130 de versiuni “electrificate” pentru modelele Mercedes-Benz până în 2022.
Luni, 03 Decembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Mercedes va începe anul viitor producția de mașini electrice în China: “Suntem optimiști că vânzările vor crește în continuare”

Mercedes va începe anul viitor să producă mașini electrice în China, după cum a declarat Hubertus Troska, oficialul Daimler ce se ocupă de activitățile grupului pe cea mai mare piață auto din lume.
Vineri, 09 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen și Daimler au acceptat să plătească “repararea” emisiilor diesel: subvenții de 3.000 de euro per mașină pentru reducerea poluării

Producătorii auto din Germania au acceptat să cheltuie până la 3.000 de euro per vehicul pentru a ajuta la reducerea emisiilor diesel, în condiţiile în care Guvernul şi industria auto caută măsuri pentru reducerea poluării din marile oraşe. Volkswagen și Daimler sunt pregătite să facă un “retrofit hardware” pentru vehiculele diesel vechi, în timp ce BMW a refuzat deocamdată acest lucru.
Miercuri, 07 Noiembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Pregătiri pentru producția lui EQC: Mercedes va dubla numărul de angajați la fabrica de baterii din Kamenz

Grupul Daimler a anunțat că vrea să angajeze 1.000 de oameni în cadrul fabricii sale din Kamenz (Germania), până la sfârșitul anului, astfel încât să înceapă producția SUV-ului electric Mercedes EQC în primăvara lui 2019.
Luni, 29 Octombrie 2018 | Industrie

Daimler nu exclude o colaborare viitoare cu Tesla: “Nu regretăm că am vândut acțiunile”

Daimler nu exclude posibilitatea să coopereze în viitor cu Tesla, chiar dacă și-a vândut în trecut toate acțiunile pe care le deținea la constructorul de mașini electrice, potrivit lui Dieter Zetsche, CEO-ul grupului german.
Luni, 22 Octombrie 2018 | Economic

Daimler se așteaptă la o scădere cu 10% a profitului din 2018: grupul german dă vina pe “procedurile guvernamentale” privind mașinile diesel de la Mercedes

Daimler a transmis că profitul său din 2018 ar putea să scadă cu 10% din cauza “procedurilor guvernamentale din mai multe regiuni” cu privire la vehiculele diesel de la Mercedes-Benz.
Joi, 11 Octombrie 2018 | Industrie

Daimler negociază o colaborare cu Geely: grupul german vrea să ofere servicii de car-sharing pe piața chineză

Grupul Daimler poartă discuții cu Geely pentru a înființa un joint-venture prin intermediul căruia să ofere servicii de car-sharing și ride-hailing pe piața din China, potrivit Bloomberg.
Luni, 08 Octombrie 2018 | Industrie

Daimler va produce baterii pentru mașinile electrice în SUA: un miliard de dolari pentru modernizarea uzinei din statul Alabama

Daimler a anunțat începutul construcției unei fabrici de baterii pentru mașinile electrice în Statele Unite. Noua uzină face parte dintr-un plan de investiții de un miliard de dolari pentru modernizarea producției sale din Tuscaloosa (statul Alabama), acolo unde vor fi produse SUV-urile electrice Mercedes din gama EQ și bateriile acestora.
Luni, 08 Octombrie 2018 | Industrie

Nouă mutare în cadrul Daimler, după schimbarea de CEO: directorul financiar va părăsi compania la sfârșit de 2019

Daimler a anunțat că directorul său financiar, Bodo Uebber, nu își va prelungi contractul ce expiră în decembrie 2019 și, astfel, va părăsi compania germană. Este a doua schimbare importantă din ultima vreme pentru Daimler, după anunțul plecării lui Dieter Zetsche din funcția de CEO după 12 ani de activitate.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 04 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride

Daimler și Renault-Nissan vor să continue colaborarea: “Ne putem ajuta reciproc în dezvoltarea mașinilor electrice”

Daimler și Renault-Nissan iau în calcul extinderea colaborării în domeniul vehiculelor electrice și al noilor tehnologii autonome, precum și în ceea ce privește serviciile de mobilitate, potrivit unui anunț al celor două entități.
Miercuri, 26 Septembrie 2018 | Industrie

Sfârșitul unei ere la Daimler: Dieter Zetsche va părăsi postul de CEO după 12 ani. Suedezul Ola Källenius va fi noul șef al grupului și CEO Mercedes-Benz

Dieter Zetsche se pregătește să părăsească postul de CEO Daimler, la sfârșit de 2019, după 12 ani de activitate. În locul său va fi numit suedezul Ola Källenius, pe postul de CEO Daimler și Mercedes-Benz, urmând să devină primul șef executiv non-german din istoria grupului.
Marti, 18 Septembrie 2018 | Economic

Volkswagen, BMW și Daimler, în colimatorul Comisiei Europene: investigație privind existența unui posibil cartel între producătorii germani

Comisia Europeană a început o investigație oficială pentru a stabili dacă Volkswagen, BMW și Daimler au format un cartel pentru evitarea concurenței în dezvoltarea sistemelor de control al emisiilor. Autoritățile au informații referitoare la întâlniri secrete între oficialii constructorilor în care s-a discutat despre tehnologiile menite să limiteze emisiile poluante ale mașinilor.
Marti, 21 August 2018 | Industrie

Mercedes cooperează cu autoritățile germane în problema emisiilor diesel: “Nu se pune problema unui recall. Vrem ca lucrurile să fie clare”

Mercedes a anunțat cooperarea cu autoritățile din Germania pentru a lămuri problemele legate de trucarea emisiilor la unele modele diesel. Constructorul respinge informațiile din presă despre un posibil recall în Germania și vrea ca situația să fie clarificată.
Marti, 07 August 2018 | Masini electrice si hibride

Daimler vrea să producă noul Smart electric în China: negocieri pentru un joint-venture cu grupul local BAIC

Grupul Daimler negociază producția noului Smart electric în China cu un partener local, pentru a spori vânzările brandului pe cea mai mare piață auto din lume. Potrivit Bloomberg, Daimler negociază cu Beijing Electric Vehicle Co (BJEV), o subsidiară a grupului chinez BAIC.
Luni, 09 Iulie 2018 | Masini autonome

După BMW, Mercedes: constructorul german a primit “undă verde” la teste cu mașini autonome în China

Daimler a primit autorizația să facă teste cu mașini autonome în China, fiind primul constructor european cu o astfel de licență în capitala Beijing, potrivit unui anunț al grupului german.
Vineri, 15 Iunie 2018 | Industrie

Porsche, Daimler și Bosch riscă și ele amenzi în dosarul trucării emisiilor: Volkswagen a primit deja o amendă de un miliard de euro

Porsche, Daimler și Bosch se află pe lista companiilor ce riscă să fie amendate de autoritățile germane în dosarul trucării emisiilor diesel. Volkswagen a primit deja o amendă de un miliard de euro în același dosar.
Marti, 12 Iunie 2018 | Industrie

Decizia autorităților germane în cazul emisiilor diesel Mercedes: 774.000 de vehicule din Europa vor fi chemate în service pentru actualizarea softului motoarelor

Daimler nu a reușit să risipească bănuielile autorităților din Germania cu privire la nivelul emisiilor diesel în cazul mai multor modele Mercedes. Prin urmare, nemții au primit ordin să cheme în service un total de 774.000 de mașini din Europa. Printre modelele care vor primi o actualizare a softului motoarelor se numără Clasa C, GLC și Vito.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Porsche, Nissan, Citroen
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru