Germania

Miercuri, 19 Decembrie 2018 | Industrie

Complicitate cu Volkswagen: un furnizor german a recunoscut implicarea în Dieselgate și va plăti o amendă de 35 de milioane dolari

Furnizorul auto german IAV și-a recunoscut vinovăția și va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru că a ajutat Volkswagen să “evite standardele de emisii din SUA”, a anunțat Departamentul de Justiție din Statele Unite, potrivit Reuters.
Luni, 17 Decembrie 2018 | Industrie

Volkswagen, aproape să fie dat în judecată de un land german: oficialii federali vor să ceară daune în scandalul Dieselgate

Landul german Baden-Wuerttemberg vrea să dea în judecată Volkswagen pentru manipularea emisiilor diesel, iar oficialii federali vor să ceară daune în scandalul Dieselgate, potrivit presei din Germania, citată de Reuters.
Marti, 11 Decembrie 2018 | Industrie

Ford pregătește concedieri în Germania: producția modelului C-Max la Saarlouis va fi încheiată

Ford a anunţat că a început negocierile cu reprezentanţii angajaţilor germani privind potenţiale concedieri la fabrica sa din Saarlouis, în urma deciziei de a renunţa la fabricarea modelului Ford C-Max.
Luni, 26 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen trebuie să-i dea banii înapoi unui client care și-a cumpărat un Golf diesel nou în 2012: decizia unei instanțe din Germania va fi contestată de VW

O instanță din Germania a hotărât că Volkswagen trebuie să returneze integral banii cu care un client a cumpărat un Golf diesel nou în anul 2012, întrucât constructorul a acționat “imoral” prin instalarea unui software de manipulare a emisiilor. VW susține că instanța din Augsburg a aplicat legea în mod eronat și spune că va face apel la această decizie.
Marti, 13 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen ar vrea un consorțiu german pentru producerea de baterii pentru mașinile electrice: conducerea grupului se va reuni pe 16 noiembrie

Volkswagen este deschis la ideea unui consorțiu de constructori germani care să producă împreună bateriile necesare mașinilor electrice. Această variantă urmează să fie discutată pe data de 16 noiembrie, când va avea loc o întâlnire a conducerii grupului VW, potrivit unor surse apropiate de companie.
Vineri, 09 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen și Daimler au acceptat să plătească “repararea” emisiilor diesel: subvenții de 3.000 de euro per mașină pentru reducerea poluării

Producătorii auto din Germania au acceptat să cheltuie până la 3.000 de euro per vehicul pentru a ajuta la reducerea emisiilor diesel, în condiţiile în care Guvernul şi industria auto caută măsuri pentru reducerea poluării din marile oraşe. Volkswagen și Daimler sunt pregătite să facă un “retrofit hardware” pentru vehiculele diesel vechi, în timp ce BMW a refuzat deocamdată acest lucru.
Miercuri, 07 Noiembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Pregătiri pentru producția lui EQC: Mercedes va dubla numărul de angajați la fabrica de baterii din Kamenz

Grupul Daimler a anunțat că vrea să angajeze 1.000 de oameni în cadrul fabricii sale din Kamenz (Germania), până la sfârșitul anului, astfel încât să înceapă producția SUV-ului electric Mercedes EQC în primăvara lui 2019.
Marti, 06 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen vrea să convertească două fabrici pentru producția de mașini electrice: sunt vizate uzinele germane din Emden și Hanovra

Volkswagen vrea să convertească fabricile sale din Emden și Hanovra (ambele în Germania), astfel încât acestea să construiască mașini electrice, potrivit unui plan al grupului ce va fi făcut public pe 16 noiembrie, susține presa germană.
Marti, 06 Noiembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Investiții în infrastructură: Deutsche Telekom va construi o rețea de stații de încărcare pentru mașinile electrice în Germania

Deutsche Telekom a anunțat că va începe construcția unei rețele de stații de încărcare pentru vehiculele electrice în Germania, prin adăugarea unor cabluri de alimentare la actualele sale "cutii gri". Acestea sunt amplasate în interiorul orașelor și adăpostesc infrastructura de telefonie fixă și de Internet prin cablu a grupului.
Luni, 05 Noiembrie 2018 | Economic

Germania, afectată de WLTP: Porsche și Audi, cele mai mari scăderi la înmatriculări în octombrie. BMW, Mercedes și Volvo, rezultate pozitive

Înmatriculările din Germania, cea mai mare piață auto din Europa, au avut de suferit în luna octombrie după intrarea în vigoare a noului standard de emisii WLPT. Porsche și Audi au înregistrat cele mai mari scăderi ale înmatriculărilor, în timp ce constructori precum BMW, Mercedes și Volvo au fost “pe plus”.
Marti, 30 Octombrie 2018 | Industrie

Fostul șef Audi a fost eliberat: Rupert Stadler fusese arestat în luna iunie din cauza Dieselgate

O instanță de judecată din Munchen a transmis că fostul șef Audi, Rupert Stadler, a fost eliberat din arest, după 4 luni de detenție. Stadler fusese arestat în luna iunie pentru implicarea sa în scandalul Dieselgate.
Joi, 25 Octombrie 2018 | Economic

Porsche trebuie să plătească acționarilor daune de 47 de milioane de euro pentru implicarea în scandalul emisiilor: compania va face apel la decizia instanței

Un tribunal din Germania a ordonat Porsche SE să plătească acţionarilor daune de 47 de milioane de euro pentru implicarea sa în scandalul emisiilor (Dieselgate), potrivit agenției Reuters. Porsche SE, acționar la Volkswagen, a anunțat că va face apel la decizia instanței.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 18 Octombrie 2018 | Economic

Programul Rabla la Volkswagen: noi stimulente și bonusuri pentru nemții care vor să scape de mașinile diesel vechi

Volkswagen a anunțat un nou program de stimulente și bonusuri pentru clienții din Germania care vor să scape de mașinile diesel vechi cu motoare de la Euro 1 până la Euro 4.
Miercuri, 17 Octombrie 2018 | Economic

Amendă uriașă pentru Audi: nemții trebuie să plătească 800 de milioane de euro pentru manipularea emisiilor diesel

Audi a primit o amendă de 800 de milioane de euro din partea autorităților germane pentru încălcarea normelor de poluare ale motoarelor sale diesel. Constructorul a anunțat că va plăti amenda, fără să o conteste.
Marti, 16 Octombrie 2018 | Economic

Șeful VW, despre constructorii germani: “Avem doar 50% șanse să rămânem în fruntea industriei auto dacă nu ne adaptăm tendințelor pieței”

Constructorii auto din Germania au doar 50% șanse să rămână liderii industriei auto dacă nu își adaptează activitatea la noile trenduri ale pieței, a declarat șeful Volkswagen, Herbert Diess.
Marti, 16 Octombrie 2018 | Industrie

Opel, obligat să cheme în service 100.000 de mașini: constructorul a manipulat emisiile pe modelele Insignia, Zafira și Cascada

Ministrul Transporturilor din Germania a spus că va ordona Opel să cheme în service 100.000 de mașini, după ce procurorii au descoperit softuri de manipulare a emisiilor pe modelele Insignia, Zafira și Cascada.
Luni, 15 Octombrie 2018 | Industrie

Controale la Opel, după suspiciuni de manipulare a emisiilor: constructorul a confirmat verificarea fabricilor din Russelsheim și Kaiserslautern

Procurorii din Germania au controlat fabricile Opel din Russelsheim și Kaiserslautern în căutarea de probe într-un posibil dosar de trucare a emisiilor diesel. Controalele au fost confirmate de constructorul german, care nu a oferit alte detalii.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride

Ford a început producția de utilitare electrice în Germania: 3.500 de unități bazate pe modelul Transit vor fi livrate anual

Ford a anunțat începerea producției de utilitare electrice la fabrica sa din Koln (Germania) folosind tehnologia furnizată de start-up-ul StreetScooter al grupului Deutsche Post. Capacitatea de producție va fi de 3.500 de unități pe an.
Miercuri, 03 Octombrie 2018 | Economic

Germania vrea să scape de mașinile diesel vechi: nemții oferă subvenții pentru achiziția de autoturisme noi

Autoritățile germane vor să ofere subvenții pentru achiziția unor mașini noi și mai puțin poluante sau posibilitatea ca proprietarii de vehicule diesel vechi să-și reconfigureze sistemul hardware.
Vineri, 21 Septembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Germania vrea un milion de mașini electrice pe străzi până în 2022: schemă de sprijin din partea autorităților și a industriei auto

Germania și-a propus să atingă un număr de un milion de mașini electrice pe străzile publice până în 2022, se arată într-un plan al guvernului. Nemții ajută vânzările de electrice printr-un program financiar susținut de autorități și industria auto.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Porsche, Dacia, Citroen, Mercedes-Benz
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru