Germania

Luni, 25 Mai 2020 | Industrie

Decizie fără precedent în Germania: Volkswagen, obligat de instanță să plătească despăgubiri unui client afectat de Dieselgate

Curtea Federală de Justiție din Germania a decis că Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri unui client a cărui mașină fusese implicată în Dieselgate. Decizia fără precedent reprezintă prima victorie a unui client împotriva Volkswagen în celebrul scandal al emisiilor. Producătorul german susține că va acorda despăgubiri și altor clienți, în schimbul returnării mașinilor.
Joi, 21 Mai 2020 | F1 TOP

Cursele de Formula 1 de la Silverstone din iulie, în pericol din cauza carantinei: Hockenheim este soluția de rezervă

Cele două curse de Formula 1 de la Silverstone planificate pentru luna iulie sunt în pericol din cauza carantinei obligatorii anunțate de autorități pentru străini, însă existe șanse ca ambele să fie înlocuite de Hockenheim.
Joi, 14 Mai 2020 | Industrie

Volkswagen oprește din nou o parte din producție: cerere prea mică pentru automobile

Volkswagen este nevoit să reducă producția la uzina din Wolfsburg, la scurt timp după ce a repornit-o, din cauza cererii scăzute în contextul crizei COVID-19.
Miercuri, 06 Mai 2020 | Economic

Înmatriculările de mașini au scăzut cu 61% în Germania în aprilie: Tesla, singurul constructor în creștere datorită vânzărilor online

Germanii au înmatriculat aproape 121.000 de mașini în luna aprilie, în scădere cu 61%, iar Tesla a fost singurul constructor care a raportat creștere, ca urmare a sistemului de vânzări online.
Joi, 30 Aprilie 2020 | Industrie

Volkswagen și Daimler cer măsuri pentru relansarea industriei auto din Germania: “Trebuie să existe stimulente pentru creșterea cererii”

Volkswagen și Daimer au cerut Germaniei să introducă stimulente care să relanseze industria auto, după ce criza COVID-19 a dus la scăderea vânzărilor și profiturilor în primul trimestru.
Miercuri, 29 Aprilie 2020 | F1 TOP

Germania, Ungaria și Olanda se alătură negocierilor pentru noul calendar al Formulei 1: sezonul ar putea începe în 5 iulie în Austria

Germania, Ungaria și Olanda au confirmat că negociază prezența în noul calendar al sezonului 2020 al Formulei 1, care cel mai probabil va începe în 5 iulie în Austria.
Joi, 16 Aprilie 2020 | Industrie

Daimler va relua producția în trei fabrici din Germania: uzinele din Hamburg, Berlin și Untertuerkheim vor fi redeschise săptămâna viitoare

Grupul Daimler a anunțat că va relua producția în trei fabrici din Germania, începând de săptămâna viitoare, urmând ca alte două uzine să se pregătească pentru reponirea activității.
Vineri, 10 Aprilie 2020 | Industrie

Industria auto din Germania cere repornirea cât mai rapidă a vânzărilor: “Companiile riscă falimentul din cauza stocurilor mari”

Asociația Industriei Auto din Germania (VDA) a cerut Cancelarului Angela Merkel să permită reluarea cât mai rapidă a vânzărilor. VDA susține că stocurile mari de mașini și piese care nu pot fi vândute pot conduce la falimentul unor companii din industrie.
Luni, 06 Aprilie 2020 | Industrie

Înmatriculările de mașini din Germania au scăzut cu 38% în martie: “Declinul va fi și mai mare în aprilie, în condițiile actuale”

Înmatriculările de mașini noi din Germania au scăzut cu 38% în martie, după ce showroom-urile au fost închise la jumătatea lunii din cauza pandemiei de coronavirus. Nemții estimează “un declin mult mai mare în aprilie” dacă piața va funcționa în aceleași condiții de criză.
Vineri, 27 Martie 2020 | Industrie

Volkswagen prelungește suspendarea producției din Germania: fabrici închise până pe 9 aprilie

Grupul Volkswagen a prelungit perioada de suspendare a producției din Germania, cu patru zile, până pe 9 aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus, ca răspuns la “cererea scăzută și problemele pe lanțul de aprovizionare”.
Miercuri, 25 Martie 2020 | Industrie

Volkswagen vrea să reducă salariile pentru 80.000 de angajați din Germania: măsură valabilă până pe 3 aprilie

Grupul Volkswagen vrea să implementeze un program de lucru mai scurt pentru angajații din Germania, după ce fabricile au fost închise temporar. Astfel, măsura valabilă până pe data de 3 aprilie presupune că angajații vor primi salarii reduse.
Luni, 16 Martie 2020 | Masini electrice si hibride

Vânzările de mașini electrificate, un nou record în Germania: creștere de 141% în februarie, la peste 16.500 de unități

Germania a înregistrat un nou record al vânzărilor de mașini electrificate, cu o creștere de 141% în luna februarie, după ce clienții au cumpărat peste 16.500 de unități. Electricele și hibrizii plug-in au atins o cotă de piață de aproape 7%.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 06 Martie 2020 | Economic

Înmatriculările Dacia în Germania au scăzut cu aproape 40% în primele două luni ale anului: 7.000 de unități în ianuarie și februarie

Dacia a înmatriculat 7.041 de mașini în Germania în primele două luni ale anului, în scădere cu aproape 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Luni, 17 Februarie 2020 | Industrie

Despăgubiri pentru Dieselgate: Volkswagen vrea să ofere 830 de milioane de euro clienților cu mașini diesel din Germania

Grupul Volkswagen vrea să ofere despăgubiri de 830 de milioane de euro clienților cu mașini diesel din Germania care au fost afectați de scandalul Dieselgate. Oferta vine ca urmare a negocierilor dintre VW și o asociație ce reprezintă interesele clienților.
Miercuri, 15 Ianuarie 2020 | Industrie

Opel vrea să concedieze 4.000 de angajați: sunt vizate trei fabrici din Germania

Opel vrea să concedieze circa 4.000 de angajați din Germania, fiind vizate fabricile din Ruesselsheim, Eisenach și Kaiserslautern. Nemții au pornit un program de plecări voluntare, astfel încât să renunțe la 2.100 de oameni până în 2025 și la alți 2.000 de salariați până în 2029.
Miercuri, 08 Ianuarie 2020 | Industrie

Germania, cea mai mică producție auto din ultimii 23 de ani: nemții dau vina pe scăderea exporturilor

Producția auto din Germania a atins minimul ultimilor 23 de ani, pe fondul scăderii exporturilor. În 2019, producția a totalizat 4.66 milioane de vehicule, cel mai mic rezultat din 1996 încoace, iar nemții se așteaptă la “vremuri grele” și în 2020.
Joi, 02 Ianuarie 2020 | Mediu

Va fi impusă o limită de viteză pe autostrăzile germane? Discuțiile continuă între politicieni, asiguratori și polițiști

70% dintre autostrăzile germane nu se află sub incidența unei limite de viteză. Dacă o parte dintre politicieni susțin impunerea unei viteze maxime de 130 km/h, alții susțin că o limitare nu ar rezolva problemele de mediu. Asiguratorii și poliția cer studii clare care să indice efectele reale ale unei limitări.
Marti, 10 Decembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Germania a devenit cea mai mare piață europeană pentru mașini electrice: nemții au înmatriculat peste 57.000 de unități în 2019

Germania a detronat Norvegia și a devenit cea mai mare piață europeană pentru mașini electrice în 2019. De la începutul anului și până la sfârșitul lui noiembrie, nemții au înmatriculat 57.533 de vehicule electrice noi, în comparație cu cele 56.893 de exemplare ale norvegienilor.
Vineri, 15 Noiembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Record de vânzări pentru mașinile electrificate în Germania: nemții au cumpărat 12.000 de unități în luna octombrie

Germania a înregistrat un record al vânzărilor de mașini electrice și hibrizi plug-in, respectiv 12.000 de unități în luna octombrie. În premieră pe această piață, clienții au cumpărat mai mult de 10.000 de electrice și hibrizi într-o singură lună.
Miercuri, 06 Noiembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Germania mărește stimulentele pentru achiziția mașinilor electrice: bonus de 6.000 de euro pentru electricele care costă cel mult 40.000 de euro

Germania a anunțat creșterea stimulentelor la achiziția mașinilor electrice. Clienții vor primi un bonus de 6.000 de euro (în loc de 4.000) la cumpărarea unei mașini electrice care nu costă mai mult de 40.000 de euro. A fost mărit și bonusul în cazul hibrizilor plug-in, de la 3.000 la 4.500 de euro. Programul se va derula până în 2025.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Porsche, Dacia, Citroen, Mercedes-Benz
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru