Germania

Luni, 05 Iulie 2021 | Industrie

Germania își reduce așteptările privind creșterea producției auto din 2021

Industria auto din Germania și-a revizuit estimările privind creșterea producției auto în 2021, pe fondul pandemiei de coronavirus și a crizei globale de semiconductori.
Vineri, 02 Iulie 2021 | Industrie

Germania va ajunge la un milion de mașini electrice pe șosele în luna iulie

Germania este aproape să-și atingă obiectivul de un milion de automobile electrice pe şosele, potrivit declarațiilor făcute ministrul german al Economiei, Peter Altmaier.
Vineri, 18 Iunie 2021 | Economic

Curtea Europeană de Justiție a condamnat Germania pentru poluarea produsă de mașini

Germania a fost condamnată de Curtea Europeană de Justiție pentru depășirea limitelor stabilite de UE la gaze toxice, în mai multe locuri din țară, timp de mai mulți ani. Comisia cere acum Germaniei să interzică diesel-urile vechi.
Duminica, 13 Iunie 2021 | Masini electrice si hibride

Activiștii contestă autorizația de construcție a fabricii Tesla din Germania

Grupuri ecologiste germane au contestat oficial autorizaţia provizorie de construcţie a fabricii Tesla de lângă Berlin, acordată de autoritatea pentru mediu din Brandenburg, potrivit avocatului acestora.
Marti, 18 Mai 2021 | Industrie

Elon Musk critică birocrația din Germania pentru întârzierile la construcția Gigafactory Berlin

Elon Musk a vizitat șantierul fabricii pe care Tesla o construiește lângă Berlin și s-a declarat nemulțumit de birocrația care întârzie începerea producției.
Luni, 17 Mai 2021 | Industrie

Topul producției auto pe țări, în 2020: Cu doar două uzine, România a fost peste Ungaria, dar depășită de Polonia

Producția auto globală a fost de peste 77.6 milioane de mașini în 2020, în scădere cu 16% față de anul anterior. România, cu puțin peste 438.000 de mașini produse, a înregistrat un declin de 11% al producției naționale.
Joi, 25 Martie 2021 | Economic

Germania vrea să investească 5.5 miliarde de euro în dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru mașinile electrice

Până în 2024, autoritățile germane vor oferi fonduri de 5.5 miliarde de euro pentru investiții în dezvoltarea rețelei de stații de încărcare pentru mașini electrice.
Luni, 15 Martie 2021 | Economic

Volkswagen vrea să desființeze 4.000 de locuri de muncă în Germania

Volkswagen intenţionează să desfiinţeze până la 4.000 de locuri de muncă în Germania oferind angajaţilor mai în vârstă programe de pensionare anticipată sau parţială, care ar putea costa grupul mai multe sute de milioane de euro, potrivit unor surse citate de Reuters.
Vineri, 12 Martie 2021 | Industrie

Planuri ambițioase la nivelul UE: 7 milioane de baterii pentru mașini electrice, produse anual până în 2025

Producția anuală de baterii pentru mașini electrice în Uniunea Europeană va ajunge la 7 milioane de unități până în 2025, potrivit unui plan al miniștrilor Economiei din Germania și Franța.
Luni, 01 Februarie 2021 | Industrie

Salonul Auto de la München: BMW, Daimler și VW au confirmat prezența fizică la show-ul din septembrie

Cel mai mare salon auto din Germania se mută în acest an la München, iar organizatorii anunță un format hibrid, cu evenimente online și la fața locului.
Luni, 07 Decembrie 2020 | Intern

Informații neoficiale: Ford a luat în calcul producția unui model electric la Craiova, dar a ales uzina de la Koln

Ford a decis ca primul model electric dezvoltat pe platforma MEB a Grupului Volkswagen să fie produs din 2023 în Germania, deși inițial a luat în calcul varianta uzinei de la Craiova, potrivit unor informații neoficiale.
Miercuri, 25 Noiembrie 2020 | Modele noi

Tesla intenționează să producă un hatchback compact electric accesibil pentru Europa: noul model ar putea fi o versiune mai ieftină bazată pe Model 3

Elon Musk a anunțat că Tesla intenționează să producă o compactă electrică accesibilă pentru piața europeană. Presa speculează că americanii vor să lanseze un hatchback mai ieftin bazat pe Model 3 care să fie produs în Germania.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Duminica, 11 Octombrie 2020 | F1 TOP

Hamilton a câștigat cursa de la Nurburgring și a egalat recordul de victorii deținut de Schumacher! Podium pentru Verstappen și Ricciardo

Lewis Hamilton a câștigat la Nurburgring după ce Valtteri Bottas a comis o greșeală și a abandonat din motive tehnice. Britanicul egalează recordul de victorii deținut de Michael Schumacher, în timp ce Daniel Ricciardo a obținut primul podium al anului în spatele lui Max Verstappen.
Sambata, 10 Octombrie 2020 | F1 TOP

Bottas, pole position la Nurburgring în fața lui Hamilton! Verstappen pe locul 3, Vettel va pleca doar de pe 11

Valtteri Bottas a obținut pole position-ul pentru cursa de la Nurburgring în fața coechipierului său Lewis Hamilton. Piloții Mercedes vor fi urmați pe grilă de Max Verstappen și Charles Leclerc, în timp ce Sebastian Vettel a stabilit doar al 11-lea timp.
Vineri, 04 Septembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Elon Musk promite o schimbare radicală în designul viitoarelor modele Tesla: “Va fi o transformare fundamentală a mașinilor”

Tesla va folosi noua uzină din Germania pentru a produce modele cu un design radical schimbat, potrivit promisiunilor făcute de șeful Elon Musk. “Va fi pentru prima dată când vom avea o transformare fundamentală la nivel de producție și design,” a spus CEO-ul Tesla.
Luni, 24 August 2020 | Intern

Autoliv va transfera 70 locuri de muncă din Germania în România: grupul invocă scăderea vânzărilor

Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri și sisteme de siguranță auto din lume, va transfera în România o parte din locurile de muncă în dezvoltare, logistică și administrație de la o fabrică din Germania. Grupul spune că a luat această decizie pe fondul scăderii vânzărilor și din cauza lipsei de perspective a unei recuperări pe piața auto.
Vineri, 21 August 2020 | Masini electrice si hibride

Vânzările de mașini electrice au crescut spectaculos în iulie pe principalele piețe europene: 259% în Marea Britanie și 225% în Franța

Vânzările de mașini electrice au înregistrat creșteri de până la 259% în luna iulie pe piețele din Franța, Germania și Marea Britanie, în timp ce Italia și Spania au raportat creșteri de peste 70%.
Joi, 04 Iunie 2020 | Industrie

Măsuri pentru industria auto în Germania: bonus de 6.000 de euro pentru mașini electrice de până la 40.000 de euro

Germania a anunțat introducerea unui bonus de 6.000 de euro pentru mașinile electrice care costă mai puțin de 40.000 de euro și o reducere a TVA-ului de la 19% la 16%, în timp ce taxele pentru mașinile cu emisii de peste 95 de grame de dioxid de carbon pe kilometru vor crește.
Marti, 02 Iunie 2020 | Industrie

Presa germană: fabrica Opel din Ruesselsheim va produce încă un model din grupul PSA, începând din 2021

Fabrica Opel din Ruesselsheim va produce încă un model al grupului PSA, începând din 2021, potrivit informațiilor din presa germană. În prezent, uzina construiește modelele Insignia și Zafira, urmând să găzduiască și producția noii generații Opel Astra.
Luni, 01 Iunie 2020 | Economic

Germania propune un buget de 5 miliarde de euro pentru un program “Rabla”: bonusuri la achiziție pentru toate modelele care costă cel mult 77.350 de euro

Germania propune un buget de 5 miliarde de euro pentru un program “Rabla” care să relanseze vânzările de mașini noi. Ministerul Economiei vrea ca bonusurile la achiziție să fie acordate pentru toate modelele care costă cel mult 77.350 de euro. În cazul mașinilor electrice, bonusul ar urma să ajungă la 7.500 de euro.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Porsche, Dacia, Citroen, Mercedes-Benz
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru