Ucraina

Vineri, 16 Februarie | Industrie

Rusia a început să producă Citroen C5 Aircross cu piese venite din China

Citroen C5 Aircross a început să fie produs în Rusia cu ajutorul pieselor venite din China. Uzina de la Kaluga, care aparține Grupului Stellantis, dar asupra căreia nu mai are niciun control, va produce acest model cu ajutorul celor de la Dongfeng prin importuri paralele.
Miercuri, 15 Martie 2023 | General

Letonia donează Ucrainei mașinile confiscate de la șoferii prinși în stare de ebrietate

Într-o încercare de a crește siguranța pe drumurile publice, dar și din solidaritate, Letonia donează Ucrainei mașinile confiscate de la șoferii prinși în stare de ebrietate.
Miercuri, 06 Iulie 2022 | General

Volkswagen închide una dintre uzinele sale din Rusia, din cauza războiului din Ucraina

Potrivit Automotive News Europe, Grupul Volkswagen a închis definitiv uzina sa din orașul Nijni Novgorod din Rusia. Motivul închiderii uzinei este atribuit lipsei de componente esențiale cauzate de războiul din Ucraina.
Miercuri, 29 Iunie 2022 | Industrie

Nissan oprește producția de mașini în Rusia pentru 6 luni

Nissan a anunțat că a suspendat producția de mașini la uzinele sale din Rusia pentru o perioadă de 6 luni. Acest anunț vine după o perioadă mai lungă în care constructorul japonez a încetat să mai livreze mașini în această țară, din cauza declanșării războiului în Ucraina.
Miercuri, 08 Iunie 2022 | Industrie

Moskvitch preia, oficial, uzina Renault din Moscova. Va produce mașini din China

Moskvich, compania care a renăscut în acest an, ca urmare a războiului din Ucraina, a preluat uzina Renault din Moscova. Fabrica deținută până recent de francezi va produce modele noi sub numele Moskvich, iar compania va colabora cu compania chineză JAC.
Luni, 06 Iunie 2022 | Industrie

Producția lui Ford Focus, afectată de războiul din Ucraina

Potrivit publicației Automotive News, uzina Ford din Saarlouis, Germania, va reduce drastic producția lui Focus începând din august. Motivul acestei reduceri se datorează problemelor de aprovizionare cu piese esențiale ca urmare a războiului din Ucraina.
Luni, 02 Mai 2022 | General

Germanii, îndemnați să conducă mai puțin pentru a reduce dependența țării față de petrolul rusesc

ADAC, cel mai mare club auto din Germania, își îndeamnă membrii să conducă mai puțin (sau deloc, dacă este posibil), iar atunci când o fac să circule cu viteză redusă, pentru a reduce dependența acestei țări față de importurile de petrol din Rusia.
Luni, 11 Aprilie 2022 | Industrie

Mitsubishi oprește producția de mașini în Rusia din cauza războiului din Ucraina

Mitsubishi a anunțat că a oprit producția de mașini în Rusia, ca urmare a războiului din Ucraina. Constructorul japonez asambla mașini la uzina din Kaluga, deținută împreună cu Grupul Stellantis.
Miercuri, 06 Aprilie 2022 | Industrie

Piața auto din Rusia, aproape de colaps. Mașinile s-au scumpit chiar și cu 40%

Piața auto din Rusia este pe cale să intre în colaps după ce vânzările de mașini noi au scăzut cu 60% în luna martie, potrivit Rolf, cel mai mare dealer din Rusia. Prețurile mașinilor noi au crescut cu până la 40%, ca urmare a sancțiunilor impuse statului care a declanșat războiul din Ucraina.
Vineri, 25 Martie 2022 | Industrie

Renault oprește producția de mașini în Rusia la câteva zile după ce a fost reluată

Renault a anunțat că a oprit producția de mașini la uzina sa din Moscova, la doar câteva zile după ce aceasta a fost reluată. Decizia vine după ce mai mulți oameni, inclusiv persoane publice și politicieni, au îndemnat la un boicot asupra mărcii din Franța.
Joi, 24 Martie 2022 | Industrie

Audi: Producția mai multor modele, oprită din cauza războiului din Ucraina

Potrivit unei scrisori trimise către dealeri, Audi oprește producția mai multor modele din cauza situației din Ucraina. Printre altele, sunt afectate modelele A4, A5, A6 și A7.
Luni, 21 Martie 2022 | Industrie

Lada oprește din nou producția de mașini din cauza lipsei de componente

Pentru a doua oară în mai puțin de o lună, Lada a anunțat că va opri producția de mașini la uzinele sale, din cauza lipsei de piese esențiale. Activitățile uzinelor vor fi oprite între 21 și 25 martie.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 21 Martie 2022 | Industrie

Bosch își suspendă activitatea în Rusia. Vehicule militare rusești au fost echipate cu piesele sale

Unul dintre cei mai mari furnizori de componente din industria auto, Bosch, a anunțat că își suspendă activitățile în Rusia din cauza războiului din Ucraina. Mai multe piese produse de acesta se regăsesc la vehiculele militare ale armatei ruse.
Vineri, 18 Martie 2022 | Industrie

LIVE UPDATE: Cum afectează războiul din Ucraina industria auto mondială

Ca și cum pandemia de coronavirus și criza mondială de semiconductori nu erau de ajuns, industria auto suferă acum de pe urma războiului din Ucraina. Majoritatea constructorilor și-au oprit producția la mai multe uzine, iar unii chiar au donat sume de bani pentru a sprijini țara vecină.
Joi, 17 Martie 2022 | Industrie

Războiul din Ucraina va reduce producția auto globală cu 5 milioane de vehicule în următorii doi ani

Potrivit unor estimări realizate de S&P Global Mobility, producția de automobile va scădea cu 5 milioane de unități în următorii 2 ani, din cauza războiului din Ucraina și a crizei de semiconductori. Mai multe componente și resurse importante ca paladiu, platina și neonul, au devenit, deja, greu accesibile.
Luni, 14 Martie 2022 | Industrie

Bridgestone oprește producția de anvelope din Rusia și încetează livrările către această țară

Compania de anvelope Bridgestone a anunțat că va sista producția în Rusia, precum și livrările către această țară ca urmare a războiului din Ucraina. Activitățile companiei în Rusia vor fi oprite începând din 18 martie.
Luni, 14 Martie 2022 | Intern

Uzina Dacia suspendă producția de cutii de viteze, din cauza războiului din Ucraina

Din cauza cererii scăzute de cutii de viteze din partea uzinelor Renault din Rusia, Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia își va suspenda activitatea pentru mai multe zile, începând chiar de azi
Duminica, 13 Martie 2022 | Modele noi

Parteneriat Porsche - Pixar pentru un 911 inspirat de Sally din filmul "Cars"

Porsche va construi, împreună cu cei de la Pixar, un 911 unicat, inspirat de personajul Sally Carrera din filmul "Cars". Mașina va fi vândută la licitație, iar banii vor fi donați pentru criza umanitară din Ucraina.
Vineri, 11 Martie 2022 | Industrie

Rusia interzice exporturile de mașini. Hyundai și Stellantis opresc importurile și exporturile din această țară

Ca urmare a sancțiunilor economice impuse Rusiei pentru declanșarea războiului în Ucraina, Kremlinul a interzis exporturile de produse, inclusiv de automobile, potrivit agenției de știri TASS. De asemenea, Hyundai și Stellantis au anunțat că opresc livrările de mașini către Rusia.
Vineri, 11 Martie 2022 | General

Șeful Volkswagen: “Războiul din Ucraina va zdruncina industria, mai tare ca pandemia de Coronavirus

Șeful Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a avertizat că războiul din Ucraina va aduce consecințe mult mai grave decât perioada pandemiei în mai multe regiuni din Europa. Conflictul declanșat de Rusia va duce la scumpirea prețurilor, lipsă de energie și inflație în creștere.

Tag-uri similare

Volkswagen, Dacia, Skoda, VW, vanzari, Romania, Germania, Suzuki, Franta, Italia
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru