Bucureşti, file din trafic

Acum vreo patru-cinci luni mă plângeam aici că una dintre intersecţiile Bucureştiului este populată cu indivizi care încearcă cu toată fiinţa lor să fie mai nesimţiţi decât prevede legile nescrise. Revin asupra subiectului.

Untitled-11

Intersecţia e Pantelimon cu Iancului şi cu Pierre de Coubertin. Asta se întâmpla acum patru luni. Acum, lucrurile s-au schimbat. Linia de tramvai pe care nu aveai voie să mergi s-a transformat (logic si civilizat) în bandă pentru virajul la stânga, către Stadionul Naţional. Ei bine, dragilor, cei care în povestea mea anterioară treceau pe linia de tramvai şi o luau înainte, blocându-i pe cei care mergeau pe singura banda legală şi care vroiau să facă stânga acum se află în legalitate pe linia de tramvai, dar tot înainte o iau. Şi, cum înainte e doar o bandă, se opresc ca varza în cântar, în timp ce maşinile din spatele lor care vor s-o ia la stânga asista neputincioase la spectacolul naturii şi la demonstraţia Darwiniană live.

Altfel spus, nu s-a schimbat nimic din cauza nesimţirii.

Am ajuns la concluzia că, la noi, chiar şi schimbările logice sunt făcute ţăndări de mentalitatea de rahat a românului.

4 comentarii la “Bucureşti, file din trafic”

  1. Mirel spune

    Din pacate ai dreptate, acesta zona e in drumul meu zilnic catre servici si nu este zi in care sa nu fie asa. Totusi am noroc pentru ca eu nu trebuie sa fac la stanga acolo, dar si cei care merg drept inainte pe Pantelimon sunt incomodati de unii care vireaza la stanga de pe banda care normal este pentru mers inainte. Si se ajunge pana la urma sa fie trei coloane de masini care vireaza la stanga in loc de una singura cum ar fi normal.
    Ai dreptate ca exista nesimtire, si nu vad cum s-ar rezolva ceva daca politia chiar nu face nimic in sensul sanctionarii ei. Cam de multa vreme politia se multumeste sa stea doar la panda cu radarele, in rest altceva nu cred ca se mai sanctioneaza pe sosele decat viteza excesiva. Cred ca si neinterventia politiei face ca aceasta nesimtire sa creasca.
    Numai bine.

  2. unckle spune

    :) ) , fara comentariu .. doar :) )

  3. Giugiaro spune

    Mircea mai esti online? Voiam sa mai vorbesc cu tine unele subiecte.Sau te gasesc tot timpul aici?

  4. Mircea Mester spune

    Sunt aici tot timpul. Întreabă şi, dacă există răspuns, sunt bucuros să te ajut.