Moarte echipei de cercetători!

Îmi plac studiile britanice, echipa de cercetători americani şi cercetările nemţeşti. Mi se par fascinante aceste dovezi ale faptului că unii se plictisesc într-atât încât realizează un studiu sociologic cu rezultate atât de inutile, încât te doare mintea când te gândeşti la ele.

Deunăzi, o echipă de cercetători din Marea Britanie (vai, cât iubesc expresia asta! Probabil că aceeaşi echipă face toate studiile astea tâmpe) a analizat certurile dintre partenerii de viaţă atunci când unul dintre aceştia se află la volan. Conform studiului, 30% dintre cupluri se ceartă în maşină mai mult decât în orice alt loc, iar 10% dintre şoferi au sfârşit prin a se despărţi de partenerul cu care s-a certat atunci când conducea. Cea mai tare concluzie este însă cea legată de faptul că certurile încep, în medie, la fix 22 de minute de la pornirea la drum.

Mă întreb cum au fost chestionaţi subiecţii acestui studiu. “John, la câte minute de la pornirea maşinii ai început să te cerţi cu perechea ta?” Adică pe bune, stă cineva cu ochii pe clopoţel pentru a putea să răspundă ulterior unui astfel de studiu idiot, în cazul fericit în care acesta ar apărea vreodată? “Mary, unde te cerţi cel mai des cu prietenul tău?” Serios, stă cineva cu statistica-n mână, apelează la procentaje? Oricum, ca idee, dacă aveţi de gând să vă încumetaţi la un drum mai lung, aveţi grijă să opriţi din 20 în 20 de minute. E mai sigur pentru inimă.

Cel mai nasol detaliu legat de acest studiu este însă faptul că a fost comandat de Seat. Are cineva idee care-i logica comenzii unei astfel de cercetări?

P.S. Studiul e pe bune.

Etichete: / /

6 comentarii la “Moarte echipei de cercetători!”

 1. gelu spune

  posibil sa aiba un rol in designul interiorului unui automobil.

  Culorile calde, luminile odihnitoare pot avea influenta asupra “pisicului” soferului/ocupantilor. In aceeasi ordine atat timp cat se fac sisteme de supraveghere a globilor oculari pentru a evita o eventuala aparitie a senzatiei de somn nu vad de ce nu, in urma unui asemnea studiu interiorul automobilului sa isi schimbe ambianta (cu ajutorul luminilor) la circa 20 de minute de la punerea in functiune si functionare neintrerupta a motorului.

 2. Mircea Mester spune

  @gelu

  Foarte pertinentă opinia ta. Dar uiţi că vorbim de Seat, o marcă ale cărei interioare sunt aproape identice cu cele ale modelelor Volkswagen şi Skoda. Aşadar: ambianţă sau nu, dar să se dea tuturor! Zic. :)

 3. gelu spune

  poate ca SEAT incerca sa transmita anumite semnale mai marilor de la WV :D

 4. Gabriel spune

  Ori e mediu ori e fix, ca sa stim o treaba?:)

 5. Mircea Mester spune

  Media e de fix 22 de minute. Hai că-i bine. Chestiune de nuanţă.

 6. Forza Romania spune

  Mai Mestere, ideea e foarte simpla. Fiecare poate sa ceara un astfel de sondaj, chit ca e o prostie. Dar, daca cineva plateste pentru un sondaj – iar altcineva incaseaza banii…..care e problema? “Banul trebuie sa circule, ce mama dracu” :) ) Foarte bine ca le iau astia banii la prosti. Sau poate ca, vreun gusat de director vrea un spertz asa, la sfarsit de cariera, si comanda o tampenie pe bani grei. Prostii rad – smecherii incaseaza bani.

  In legatura cu cititorii acestor sondaje……nush daca sa plang sau sa rad. Sa dea dracu, dar in ziua de azi nu mai este nimeni stresat de literatura de prin biblioteci, de oameni de cultura si ideile lor, lucruri folositoare, etc. Aici nu mai citeste nimeni si nu-si mai fac baietii griji. In schimb, au unii timp sa citeasca chestii demente, scrise de toti agaricii sub forma de studii si cercetari ai lui peste prajit. Prosti astia ca nu va invata sa vaaruncati nevestele de la etaj, mergand pe rationamentul: “exista posibilitatea 1 000 000 0000 : 1, ca o nevasta aruncata de la etajul zece, sa supravietuiasca in urma caderii, salvata fiind de izmenele vecinului de la 2, atarnate pe sarma la soare, sub forma de hamac turcesc”.

  Dumnezeule……desi ne tragem din maimute…..cu astfel de studii si cazuri ale unor cercetatori, cred ca vom avansa cel putin pana la genunchiul broastei, si vom evolua spre cartite, serpi sau varcolaci. :) )