Nanotehnologia

1700 de euro pentru o masina? Hell yes! Se intampla in India si vine direct de la Tata, constructorul care astazi a revolutionat industria auto la nivel mondial prin prezentarea celei mai ieftine masini produse vreodata. Dar pentru ca analistii au analizat destul, e cazul ca oamenii care va dau stirile in fiecare zi pe Automarket sa isi exprime si ei opiniile despre nanomodelul Tata denumit chiar Tata Nano. Asadar:

Bogdan Mirica: “Tata lor de indieni! Au scornit ei ceva care sa inlocuiasca elefantul sau magarul… Nano, despre care toata presa vuieste, este o evolutie pentru poporul indian dar o involutie pentru industria auto mondiala. Dupa parerea mea, singurii care vor iubi aceasta masina vor fi indienii cu o familie numeroasa care vor inghesui in gaoacea pe patru roti toti cei zece membri ai familiei. Vorba aceea…”Nu ma ninge, nu ma ploua, azi mi-am luat masina noua”… tot e mai bine decat pe scuter. ramane de vazut daca acest chibrit pe roti va lua si el macar o stea la testele EuroNCAP sau daca in India va creste numarul donatorilor de organe.
Lasand gluma la o parte, la un pret de 1700 de euro nu te poti astepta la minuni. Ai patru roti, un motor, un volan si un acoperis deasupra capului… pentru unii va fi suficient si atat. Tata a scris astazi istorie!”

Robert Gherghe: “De la prima vedere poti spune ca Nano arata ca o cuva de roaba intoarsa invers si pusa pe roti. Insa nu trebuie sa cadem in patima dorintei de a fi mai catolici decat Papa si tebuie sa luam in considerare ca: tabla are, plastic are, geamuri are, volan are, roti are, deci e masina Tare. Toate acestea aruncate la un loc intr-o carcasa de matiz cu interior de Tico au costat Tata vreo 1000 de dolari. I-a mai turnat motorul de drujba de 500 de dolari, plus 1000 de dolari spaga indienilor se face cam de 2500″

Mircea Mester: “Pana azi-dimineata, ma asteptam la vreo lopata cu role pe care sa incalece indienii cand trebuie sa evite vacile sfinte pe marginea soselei. De astazi insa, avand in vedere si backgroundul lansarii acestei masini, pot spune cu toata certitudinea ca indienii au facut exact ce trebuiau sa faca. Un mare analist britanic spunea ca a vazut in India motociclete cu ghidon, motor si roti pe care mergeau cinci oameni in trafic la ora de varf: tata, mama si matusa pe scaun, o fata de sase ani in fata tatalui, pe rezervor si un baiatel de vreun an in bratele fetei. Problema este ca astfel de mijloace de transport sunt extrem de des intalnite in India iar o masina, oricat ar fi de trista ca aparitie pentru noi, este o adevarata mana cereasca pentru ei. Macar nu te ia curentul la urechi cand trece camionul pe langa tine”.

Un comentariu la “Nanotehnologia”

  1. jazzpoint spune

    Eu va spun un lucru. E trist. Daca o tara cu o populatie care va depasi in curand un miliard vrea sa se motorizeze…ne-am cam prajit, la propriu vorbind. Aceasta previziune sumbra nu este nici pentru mine 100% certa, insa sansele sunt ca de la o masinuta ca asta multiplicata la 200.000.000… nu vreau sa imi imaginez… Sper sa dea peste o vaca cand o iesi pe strada, ca asa ar scoate 5 stele sigur!