Ochi pentru ochi

Incercati sa va legati la ochi, sa urcati la volan, sa porniti masina si sa mergeti cativa metri in intuneric. Fara a vedea nimic. Cu un ghid pe scaunul din dreapta care va spune, vocal, ce trebuie sa faceti. Pana si sa iti imaginezi e dificil.

In aceste conditii, nu stiu unde sa incadrez recordul recent obtinut de belgianul Luc Costermans, cel care a beneficiat la maximum de un Lamborghini Gallardo de imprumut si a urcat cu el pana la 308 km/h. Costermans este complet orb de patru ani si a reusit sa faca ceea ce multi dintre noi nu au reusit vreodata. Si, probabil, nici nu vor reusi.

Si acum… care e mai dement? Costermans, ca merge cu 308 km/h fara nicio grija legata de faptul ca ar putea sa experimenteze celebra “senzatie de tunel” care intervine la viteze ridicate sau cel care i-a imprumutat Gallardo?

P.S. Americanul care si-a vazut recordul doborat a anuntat ca se pregateste sa il detroneze din nou pe Costermans si ca isi cauta masina. Se baga cineva cu un Veyron?

4 comentarii la “Ochi pentru ochi”

  1. io spune

    ok, si pana la urma ce au dovedit cu asta , ca si orbii pot conduce cu viteza ?? si ce daca ? ar trebui sa mearga cineva sa il ia in brate, ca oricum nu si-ar da seama cine e :) ) . bv lui, mai trebuie sa zboare si gata .

  2. marius spune

    interesant…

  3. iul spune

    pai… si eu am vazut niste orbi azi la volan in Bucuresti, cel putin din manverele lor asa parea

  4. Mowgly spune

    Daca saracul om era orb, deci prin definitie nu vedea nimic, cum putea el sa experimenteze “senzatia de tunel”? Aceasta senzatie implica pierderea temporara a vederii periferice dar pentru ca fenomenul sa apara trebuie in primul rand sa nu fi orb. Cum se poate pierde temporar vederea periferica daca din start omul nu vedea nimic?