Iti dam un RCA daca te-ai enervat in trafic

Romanii sunt obisnuiti cu service-urile. Si am observat asta in povestile voastre, care mai de care mai pline de invataminte si patanii interesante. Timp de o saptamana (o saptamana si cateva zile, mai exact, din cauza faptului ca nu am avut acces la blog fiind prins in Europa de cenusa vulcanului islandez) am adunat povestile voastre la service. Si am ales si un castigator, in persoana lui Ovidiu, cel care ne-a povestit o serie de intamplari pe care, daca le-ar citi un strain, le-ar considera numai bune pentru un roman de aventuri.

Ovidiu a castigat astfel penultimul RCA pe un oferit de prietenii nostri de la RCA-ieftin.ro. Il rog sa il contacteze pe Nicu Sandoiu (nicu.sandoiu@imedia.ro) pentru a afla cum poate sa intre in posesia premiului.

Incepem ultima saptamana de concurs. De aceasta data, pentru a castiga o asigurare RCA pe un an va trebui sa ne povestiti o intamplare al carei subiect principal este violenta din trafic. Stiu ca exista povesti, nu va dau detalii, va las sa ma impresionati.

Reguli saptamana a patra (20 – 26 aprilie)

1. Scrii pe blogul tau sau in comentariile de la aceasta postare o insemnare in care sa ne povestesti o intamplare amuzanta/fun/interesanta/aiurea/neobisnuita/etc in care ai avut probleme sau au avut altii probleme in traficul de zi cu zi.

2. La sfarsitul insemnarii adaugi textul: “Aceasta insemnare participa in concursul organizat de Automarket.ro (n.m. cu link spre acest post) si RCA-ieftin.ro (n.m. cu link spre site)“. Evident, daca scrii in comentariile de mai jos nu mai e nevoie de acest text.

3. Toate textele scrisepe blog vor fi primite prin trackback, deci ai grija sa ai activata optiunea. Eventual verifica daca postul tau exista in comentariile de aici si, daca nu, adauga-l tu printr-un comentariu normal.

4. Eu iau textele si le analizez. Nu exista o regula anume pentru a castiga. Sa spunem doar ca favorite sunt cele mai interesante si mai amuzante intamplari descrise de voi.

5. Anunt castigatorul pe site si stabilim impreuna cum intra in posesia premiului.

Atentie: se considera intrate in concurs in prima saptamana doar textele primite prin trackback sau comentarii pana in 26 aprilie la 23:59.

Bafta.

8 comentarii la “Iti dam un RCA daca te-ai enervat in trafic”

  1. Sandel spune

    Mircea am si eu o intrebare! Stiu ca este OFFTOPIC dar unde sa te intreb altundeva decat aici la tine pe blog!?
    Bun…Daca ai avea de ales intre Alfa Romeo Giulietta si Alfa Romeo Brera, pe care ai alegeo?(noi ambele) Vreau sa te intreb, pt ca sunt extrem de curios si parerea ta! Mersi

  2. Mircea spune

    Pai sunt modele de segment complet diferite. Si pretul este complet diferit. Brera e un coupe, Giulietta e o compacta cu cinci usi. Depinde la ce o utilizezi.

    Probabil ca daca as avea 50.000 de euro si as avea nevoie de o masina de la Alfa, personal mi-as lua Brera. Acum am cinci usi la masina si nu prea le folosesc pe cele din spate :)

    Dar Giulietta e foarte ok pentru cel putin trei persoane.

  3. cristi spune

    Postul meu aici:

    http://mamicutze.ablog.ro/2010-04-22/in-trafic-2.html

  4. Florian spune

    Sunt sofer de meserie si am avut parte de multe momente neplacute si mai ales enervante in atatia ani de condus zilnic. Cel mai des ma enerveza smecherasii cu masini de fite care cred ca au prioritate din fabricatie , adica pentru ei semnele de circulatie nu mai exista, “am masina tare ce imi pasa”. Am vazut vrute si nevrute pe strada, se intampla foarte des ca soferii sa se gaseasca ruda in mijlocul drumului sau la semafor, se iau cu vorba si uita sa plece cand se schimba culoarea verde—un aspect care poate enerva atunci cand te grabesti si timpul este atat de pretios.
    Dar cel mai mult ma enerveaza pietonii care trec neregulamentar, prin locuri nepermise, nu de putine ori mi s-a intamplat sa imi sara pietonii in fata masinii, desi de fiecare data am reusit evitarea unui accident , emotiile si momentele de groaza care le simti in momentul in care vezi un copil alergand prin fata masinii sunt de nedescris.
    Un moment in care m-am enervat la culme…eram plecat la un drum lung, in fata mea erau 2 tiruri si asigurandu-ma ca din sensul opus drumul este liber, am semnalizat..m-am asigurat si am intrat in depasire, am ajuns la jumatatea tirului cand vad ca soferul tirului vrea si el sa depaseasca cine stie ce groapa sau ce era pe marginea drumului si s-a bagat foarte mult in stanga, fara sa se uite nici macar o secunda in oglinda, am inceput sa claxonez si am putut intra cat mai in stanga, chiar daca asfaltul s-a terminat, pe margine era o portiune destul de lata cu pietris, si astfle am putut evita. Soferi inconstienti…deaia se si intampla atatea accidente cu masini
    Un alt moment in care m-am enervat…la fel eram plecat la drum lung, ma duceam spre Pitesti, in interes de serviciu, era noapte , drumul cat de cat liber…in fata mea era un Audi A4 alb cu numere de Bulgaria, a mers normal timp de cateva minute , pana i-au venit pandaliile si masina a inceput sa o ia in zig-zag. Am inceput sa claxonam, si eu si masinile din sens opus pentru ca nu stiam ce se intampla cu masina aceaa. A incetinit si si-a continuat drumul in sens drept….cel putin pana l-am depasit eu nu a mai facut nimic.
    Contributie importanta la enervarea mea la volan, o au si taximetristii care de cele mai multe ori practica taximetria pe masinile firmelor, si nu le pasa daca lovesc masina, asa ca se baga pe unde nici nu te astepti, si tot ei se enerveaza si tipa pe geam la tine ca nu ii lasi sa treaca in fata ta. Ei sunt cei mai nervosi la volan din ce am remarcat eu.

    M-am enervat o data, cand am fost sa platesc cateva facturi, am oprit si eu masina unde am gasit un loc liber. Cand m-am intors sa plec, chiar in spatele meu era parcata o masina, foarte tunata si colantata cu culori vii si desene, dar la volan nu era nimeni care sa mute masina, si stau si astept si astept si claxonez si intreb in stanga si in dreapta daca stie cineva a cui este masina, dar nimeni nu stia nimic. Pana la urma apar 2 smecherasi cu ochelari de soare, ca asa e la moda, iesind dintr-un magazin de alaturi cu cateva energizante si o punga de cipsuri in mana care se indreptau chiar inspre masina care ma blocase. Bucuros ca pot sa plec dar si nervos tot o data ca ma blocasera, ne-am luat putin la cearta, ei incepand sa isi etaleze smecherismele, dar cum nu sunt genul care se coboara la nivelul lor, i-am rugat frumos sa mute masina, pentru ca ma grabeam. Asa ca nu i-am inteles niciodata pe cei care parcheaza si blocheaza alte masini..Ei oare chiar nu gandesc….

    Am avut multe peripetii…si ma enervez aproape zilnic la volan, v-am povestit mai sus doar cateva momente din cele cu care ma confront cel mai des.

    Aaa! Ma enervez si la gropile care apar din ce in ce mai multe pe partea carosabila, si de care nu se ocupa nimeni sa le astupe sau sa resolve intr-un fel situatia care terorizeaza multi soferi din zilele de azi. Reteta sigura –datorita careia te poti enerva oricata rabdare ai este :
    - Una bucata sofer
    - Una bucata masina
    - Una bucata strada din Romania
    - Si timp… dupa gust de preferat din abundenta.
    Mod de lucru:
    Primul pas—scoaterea masinii din parcarea aglomerata, mult prea mica pentru cate masini au aparut in ultimii ani.
    Pasul 2- Obstacole. Incercarea de a ajunge la destinatie la timp, printre “jaloanele–gropile” existente cam pe orice strada
    Pasul 3- Aglomeratia din oras, cozi interminabile la semafoare. Mai adaugi un biet copilas trimis de parinti la cersit.
    Pasul 4. Am ajuns la fierbere la 100 grade si cand in sfarsit am ajuns si la destinatie, mai cautam putin –vreo 10 minute un loc de parcare.

    Va doresc Un sofat linistit si cu multa rabdare si atentie!

  5. Cristian spune

    In privinta violentei in trafic, cred ca cel mai mult ma deranjeaza claxoanele si injuraturile in conditiile in care, e blocaj in fata, in spate, in lateral… unde vrei. Si n-ai unde sa te duci, n-ai unde sa te bagi ca te-ai baga daca ai putea, frate… te-ai urca pe trotuar.. ai lua-o printre pietoni… ai lua masina in carca…numai sa iesi de acolo.

    Singura solutie viabila ar fi, daca ai putea sa-ti iei zborul dar si in acest caz, nu ai putea fi 100% sigur ca nu se mai ridica, odata cu tine, inca un milion de masini care sa o ia in aceeasi directie si, astfel, “spatiul rutier aerian” sa devina la fel de necirculabil ca si soseaua.

    Apoi, am frustrari de autostrada. Sa merg, pe banda de langa acostament, cu 150-170 km/h – (viteza totusi decenta, pentru autostrada cu “dealuri si vai” la poduri si viaducte – A2) si, chiar si la viteza asta, sa vina unul din spate, si mai tare, frate.. sa manance pamantul cu masina aia a lui… si sa n-aiba loc de mine si nici rabdarea necesara ca sa astepte o secunda sa-i fac loc…. sa ma dau la o parte.. sa o iau prin boscheti.. sa ma teleportez de acolo.

    Unul atat de nervos ca ar vrea sa treaca “prin mine”.. nimic altceva si care sa-mi faca semn disperat cu farurile de ca si cand ar avea un pacient pe moarte in masina.

    Si,iarasi, sa nu am unde sa ma duc sa-i fac loc, sa nu pot sa accelerez la 200km/h ca sa pot depasi, iar ala sa fie atat de disperat incat sa vrea “sa muste din mine” sa nu aiba rabdare o secunda sa pot sa trec pe banda cealalta… sa se lipeasca de fundul masinii mele, incat sa am senzatia ca, in orice secunda, ma poate impinga cu totul de pe banda…

    Apoi, ma seaca, soferul de microbuz care nu-si gaseste locul pe sosea…si care e gata sa se sinucida cu tot cu pasageri, la orice trecere de cale ferata. Parca e prea tanar pentru munca asta.. si parca poti fi sigur ca e singurul care s-a bagat la o oferta de 600 RON pe luna si restul din… pasageri la “Ia-ma nene”. Parca se si aude melodia aia cu “Saga-diga-danga, mi se rupe stanga…” din cabina… aia pe care vor sa se sinucida toti pasagerii morti de caldura si de aglomeratie.

    Intrebarea finala: unde naiba s-o fi grabind asa, atata lume, in acelasi timp? Am luptat din greu sa scapam de comunism dar am ramas cu sechele: toti la gramada, in acelasi timp, in hipermarket, pe “deneu” pe A2, la impartzit mici electorali gratis, etc… Oriunde e cate o “gramada ordonata sau dezordonata” de masini sau de oameni lucrurile tind spontan spre haos – numarul de masini sau de oameni creste exponential cu fiecare secunda care trece, astfel incat gradul de entropie si de draci sa fie maxim…

    Cred ca, daca nu ar fi radioul si aerul conditionat in masina… am asista la crime si sinucideri in masa, in ingramadeala.

  6. Gabi P spune

    Salutam! Va zic si eu intamplari din trafic,cele care mi le amintesc si care m-au marcat.
    As incepe cu primele mele ore de condus cu permis. Pe la 18 ani luasem si eu permisu si na…voiam sa impresionez -nu stiu pe cine cu masina lu’ tata-o LADA din ‘78.Cum nici vorba sa ma lase sa o conduc decat cu ei in masina,deschideam silentios usile garajului(care era lipit de bloc si taica-meu avea auzul foarte sensibil) si scoteam masina fara sa o pornesc decat cand ajungeam dupa alte blocuri-in general seara se intampla .Si trageam de volanul ala(fara servo si mai stiu eu ce) si prietena mea de atunci impingea …dar nu pana la discoteca-de masina vorbesc.Veneam de la disco pe la 3-4 dimineata,acelasi lucru-masina trebuia bagata in garaj fara motor.Iar chin la impins.Faza mai tare e ca uneori ploua si murdarea masina,iar cum taica-meu iesea doar duminica,trebuia sa car apa cu sticla de la prietena,sa spal masina si apoi s-o imping in garaj-si toate astea dupa o seara de zbenguiala pe Snap si DR Alban.Un alt aspect al acestei aventuri numiata Lada era ca nu aveam decat o dublura la cheia pt contact,iar cand ajungeam la ddisco sau mai stiu eu pe unde trebuiau blocate doar 3 usi ca pe a 4-a trebuia sa ies eu-deci parcam langa vreun gard viu sau copac cu portiera in dreptul lor sa pot iesi doar eu si sa nu ma vada nimeni.
    O alta intamplare cu Lada a fost tot cam atunci doar ca am luat masina ziua. Circulam cu vreo 50-60 km/h cand intr-o fractiune de secunda: frana,poc,capota fata ajunsa in parbriz,radiator spart s.a. Cum s-a intamplat:un mas la vreo 65 ani cu o dacie mai veche ca Lada lu’ tata a prezis el ca un trecator de pe trotuarul celalalt vroia sa treaca zebra.Evident ca eu am fost vinovat ca nu l-am vazut mai repede,dar?Va dati seama ce relatie am avut cu tatal meu in urmatoarea perioada.
    Revenind in zilele noastre,am un Golf4 variant pe care il conduc cu placere si care nu l-am lovit niciodata(am muncit din greu sa-mi cumpar masina asta)-altii au facut-o.
    Aveam o saptamana de cand ma bucuram de masina si mergeam frumos pe strada cand un pusti cu masina cu volan pe dreapta,care credea el ca face intrecere cu vantu’ si care mergea pe contrasens i-mi face oglinda soferului praf. Va dati seama ca geamul de la sofer are si acuma urme de zgarieturi ca doar asta avea asigurare-mai mult nu avea ,asa ca mi-a platit doar oglinda.
    O patanie am avut si in parcarea unui magazin care avea si materiale de constructii.Merg in magazin,cand ies afara ditamai TIR-ul in masina mea .Asa am vazut eu.Abia cand am ajuns aproape am observat ca asta soferul a dat cu spatele pana in luneta de la golful meu care era in sute de bucati.Am avut noroc ca nu mi-a indoit tabla.Am umblat 1 luna pana s-a rezolvat cu asigurarea. cu folie de plastic in loc de luneta,din cauza unui neatent.
    Si ultima si cea mai recenta de cateva saptamani,ca sa vedeti ce atractie au altii fata de masina mea : eram la spalatorie si gogu a scapat furtunul cu care spala masina. Eu morcovit ca acuma i-mi face semnul lui Zoro pe roshuta mea.Din fericire mi-a facut tandari doar stropitorul de la….a-ti ghicit :luneta.Bine cu tot cu capac a costat vreo 50 lei,ca am montat eu partile alea .
    Cam atat am avut sa va impartasesc!Bafta la toti si fara evenimente rutiere!!!!!!!

  7. Gabi P spune

    Stiu ca acest coment nu intra in concurs dar sa cititi ce am patit azi dimineata:
    In oraselul nostru mic sunt multe masini cu numar de Anglia sau Italia-care vin si pleaca permanent.Unuia din asta cu Land Rover fara numar de inmatriculare,i s-a parut dimineata ca nu vreau sa-l las sa ma depaseasca ,desi nu cred sa fi avut mai mult de 30 km/h si inainte cu 20 metri de o intersectie.Ei cea facut cocalaru’:m-a depasit inainte de intersectie pe linie continua si ca sa-mi arate cat e de smecher a dat retur de 2 ori pana in masina mea dar fara sa o atinga.Evident nevasta-mea a ramas fara suflare si eu la fel-avem si copil mic in masina de obicei.Am ajuns la servici si am anuntat politia ca un Land Rover fara placuta de inmatriculare circula si face reguli prin orasul nostru micut.Evident ca e vreunul de la tara , care nu plateste impozit , asigurari … dar face reguli.Interesandu-ma pana acum am vazut ca daca ma lovea cu masina eu eram vinovat.Super nu?Astept sa vad ce face politia ca au zis ca dau prin statie.
    Toate bune!

  8. Mircea Mester » Blog Archive » Concurs RCA: epilog spune

    [...] lasa cu internari la spitalul neuropsihiatric, al patrulea RCA pe un an merge la Florian, cel care ne-a dat amanunte picante din viata sa de sofer. Deh, aria de selectie era mare in cazul [...]