Un român

Nu ştiu alţii cum sunt, dar faptul că pot să urmăresc un român într-o competiţie de monoposturi live, etapă de etapă, mă face să-mi deschid noi canale senzoriale pe care nu credeam că le am. Dacă până acum am urmărit cu drag încă de mic Formula 1, dar aveam detaşarea celui care nu are o miză anume la fiecare cursă, lucrurile se schimbă atunci când în joc e unul de-al nostru. O fi Mihai Marinescu iubit, urât, copil, matur, pilot, nepilot, însă atunci când se află la startul unei curse împotriva unor adversari competitivi şi în momentul în care simţi că poate mai mult, aştepţi cu sufletul la gură orice depăşire, te rogi ca piloţii din faţă să plece la arat, te rogi să intre Safety Car-ul când cel din faţa sa se îndepărtează şi încerci să îl împingi din spate cu vorbe de pe o canapea, stând în faţa televizorului.

E adevărat, Formula 2 este, în ciuda numelui său cu vibraţii profesioniste, o competiţie low-cost, probabil cea mai ieftină competiţie din lume cu monoposturi. E adevărat, mulşi dintre cei din jurul lui Mihai au ajuns în această competiţie doar pentru că au avut norocul de a fi sponsorizaţi în detrimentul altora, însă toate acestea contează mai puţin. E o competiţie, o dă Eurosportul, deci e pe bune. Dacă îmi permiteţi o comparaţie, dacă la meciurile amicale ale Stelei din cantoanementul de vară există dorinţă de victorie, există în mod sigur şi în Formula 2.

E bine. Şi aşteptăm şi victorii, pentru că potenţial există. Altfel nu am fi avut un pilot care a luat locul al optulea în condiţiile in care a pornit de pe linia standurilor într-o cursă fără opriri la boxe. Visez la un român în Marele Circ. Oricare ar fi el.

P.S. Respect pentru comentariul bunului meu prieten Alex Cocu. Cineva, acolo sus, trebuie să vadă şi să compare. Nu vom muri agăţaţi de nulităţi.

810066l

3 comentarii la “Un român”

  1. Doua curse extraordinare in F2 pentru Beu : RO-MotorSport.net spune

    [...] asemene sunt de acord cu ce spune Mircea Mester pe blogul sau de pa Automarket. Categories: Formula 2, [...]

  2. Liviu spune

    Foarte la obiect Mircea. Si eu visez sa se acroseze aia din fata de cate ori Mihai vine din urma.

    http://formula1grandprix.wordpress.com/2010/06/22/spectator-la-zolder/

    Nu tin sa dau link inutil dar e un rezumat aici cu fazele importante pt Mihai din prima cursa. Superb pilotaj!

    A plecat de la standuri pentru ca a avut probleme la planetara spate,

  3. Liviu spune

    Ah, da, de fapt vroiam sa iti zic: ce echipa de comentatori ar face Alex Cocu impreuna cu Mihai Marinescu!! Bine, lui MM ii dorim sa stea inca ani buni pe pista.