Weekend negru

A fost un weekend negru pentru iubitorii motorsportului din intreaga lume.

La cursa de Formula 2 de la Brands Hatch, tanarul pilot Henry Surtees, fiul celebrului John Surtees, a murit in urma unuia dintre cele mai idioate incidente din istoria motorsportului. Roata unui alt concurent l-a lovit in cap dupa ce aceasta s-a desprins de monopost in urma unui accident. Surtees a avut ghinionul de a se afla la locul nepotrivit in momentul nepotrivit. Henry Surtees avea doar 18 ani.

In Columbia, un asasin l-a ucis pe Ricardo Londono, unul dintre cei mai cunoscuti fosti piloti din Columbia. Acesta avea 59 de ani, iar in 1981 a participat in antrenamentele Marelui Premiu al Braziliei la Formula 1 (la Jacarepagua)  pentru Ensign. Londono era un prosper om de afaceri si a fost ucis impreuna cu alti doi parteneri ai sai.

In Raliul Bulgariei, Flavio Gugelmini a murit dupa ce masina in care se afla (un Peugeot 207 de raliu) a lovit lateral un copac. Gugelmini era copilotul lui Brian Lavio, un elvetian care a fost si el dus la spital, scapand insa fara rani majore. In urma accidentului celor doi, competitia a fost oprita.

Motorsportul isi duce pe umeri victimele pentru a trai in continuare.

In 2010, Raliul Sibiului va fi etapa eveniment in cadrul calendarului IRC, a doua competitie de rally ca importanta in calendarul oficial FIA.

Etichete: / /

Comments are closed.