Airbag si centura in loc de cai si stickere

Probabil o sa imi pun in cap cateva milioane de oameni astazi, dar…

Marele poet Grigore Vieru a murit sambata spre duminica. Acesta a suferit multiple leziuni interne in urma unui accident care a avut loc in Republica Moldova. In urma materialului video difuzat de ProTV, am observat ca parbrizul din fata locului din dreapta soferului, acolo unde statea cel mai mare poet al Basarabiei, era spart.

Probabil, in impact, din cauza lipsei centurii sau a airbag-ului, poetul a fost proiectat pur si simplu in fata si a lovit violent parbrizul (vezi jos foto). Macar in momentele astea ar trebui sa ne dam seama ca o masina fara airbag-uri e o arma in miscare si ca centura e un element obligatoriu pentru toti. Si poate ca taxa auto pe care o hulesc toti nu e tocmai un lucru rau.

Dumnezeu sa-l odihneasca.

9 comentarii la “Airbag si centura in loc de cai si stickere”

  1. Kap spune

    Ba e.Si niciodata nu e o solutie interzicerea drepturilor celor multi doar din cauza omniprezentilor inconstienti de pe sosele.

  2. Radu catalin spune

    Multa lume nu constientizeaza fapul ca centura si airbag-ul tre sa fie ..impreuna altfel fara centura airbag-ul ucide..Aici nici una na fost…folosita:( trist..

  3. alex spune

    Masina era un Opel Astra vechi. Airbag nu stiu daca avea dar centura cu siguranta l-ar fi ajutat.

  4. LUCCI spune

    Ca om a fost sarac(material) dar ca poet (si ca Roman) a fost ,de departe, printre cei mai bogati;o voce care a inceput sa strige inca din negura anilor 50 pe care multi dintre noi nu i-am prins nici in Romania daramite in Moldova ocupata de …astia ce au gazul… Multi imbuibati isi vor face loc sa ne spuna se patriot a fost ,ce prieten bun le-a fost,dupa care se vor urca in GL-uri,X-uri erc si se vor duce dracului de nesimtiti de acolo de unde i-a trimis marele Eminescu ,la sfarsitul Scrisorii III.Maestre(caci tu esti si vei fi un maestru) sa te odihnesti in pace si transmite-i lui Mihai ca aici totul e cum stie:,,toata greco-bulgarimea,e nepoata lui Traian,,(NU Basescu,celalalt)

  5. LUCCI spune

    P.S. Mai spune-i ca acum si curvele au devenit ministrii

  6. radu borcea spune

    Cred ca ar trebui sa ne preocupe din ce in ce mai mult siguranta pe care masina noastra o ofera…vad oameni care renunta la optiunea unui airbag aditional in ideea ca folosindu-se de acele cateva sute de euro pot cumpara inca o janta Oz …e cam aiurea, pentru ca janta respectiva nu te ajuta in cazul in care teribilismul pune stapanire pe tine…
    chiar si in oras cred ca ar trebui sa purtam centura si sa nu dezactivam niciodata airbag-ul pasagerului din dreapta…eu mereu o pun, chiar si la drumuri scurte, de 10-15 minute…you may never know…

  7. Kap spune

    Inconstienta si prostia ucid.
    Asta in timp ce unii justifica masuri imbecile sau tilharesti(TAXA DE JECMANEALA AUTO) legindu-le de simboluri romanesti: Dacia, Gr. Vieru etc.
    P.S. Cenzurati, baieti, cenzurati!

  8. Bogdan spune

    Nu ai de ce sa-ti pui lume in cap. Centura nu a fost inventata ca moft. Iar autoritatile ar fi trebuit sa insiste pe tema asta. Poate a murit un simbol, dar nu s-a dat exemplu deloc din acest eveniment.

    Oricum, bun post/articol. Felicitari !

  9. dogy spune

    asta cu ,,Si poate ca taxa auto pe care o hulesc toti nu e tocmai un lucru rau.” e de fapt o provocare atata timp cat se mai fac masini noi cu airbaguri frontale dreapta de ex emplu optional