Americanii, Toyota si Geneva

Dupa ce am stat o saptamana pe drumuri si la salonul de la Geneva, am crezut ca interesul pentru recall-urile Toyota a mai scazut, locul prim-planului fiind luat de informatii legate de noile modele prezentate la Salon. Insa pentru ca pe americani ii cam doare la basca de ce se intampla la un salon european, unde premierele se adreseaza mai ales clientilor de pe Batranul Continent, Toyota continua sa tina prima pagina a ziarelor din SUA.

Deunazi, unui american i-a accelerat Prius-ul pe autostrada de era omul sa dea ortul popii in timp ce se urca pe frane. Nu a patit nimeni nimic, politia a oprit masina, dar omul – cu probleme la inima – a iesit cu moralul usor sifonat din poveste. Totul s-a terminat cu bine, dar stirea in sine e motiv de abordari artistice pentru msnbc, care i-a acordat subiectului o mare atentie in cursul serii de ieri.

Ma intreb cand naiba or sa se opreasca povestile despre recall-ul japonezilor.

7 comentarii la “Americanii, Toyota si Geneva”

  1. ursu spune

    raspunsul e simplu:
    cand toyota remediaza problema.
    Stiu ca poate pentru romania nu e un mare cacat un recall de-asta ca oricum se conduce cu pedala blocata, da’ unora de prin alte parti le mai pasa si de viata lor.

  2. unckle spune

    deci … daca ai masina cu cutie manuala … scoti din viteza … iar daca-i automata o scoti din drive … si ce motiv mai ai sa te ingrijorezi de acea acceleratie ?

    altfel … daca calci frana.. masina se opreste ca motorul nu trage mai tare decat franele masinii …

    americanu’ ala … no comment :)

  3. AndreiRN spune

    Da, pana nu inspectez eu masina aia banuiala o am pe sofer ca vrea sa profite de ocazie si sa puna ceva bani in buzunar. Sunt curios cum vor decurge evenimentele.

  4. moritz spune

    “Politia a oprit masina” Cum? Mi-i inchipui pe politistii USA sarind din propria masina pe geam in Toyota, tragand de “fraiele” masinii si oprind-o, ca in filmele cu cowboy, cand banditii atacau vreun transport cu aur. In aplauzele asistentei.
    Ciudat e ca Prius n-are nicio zgarietura frontala, laterala, …
    Deci: cum a oprit politia Priusul?

  5. shtou spune

    doar la cutiile automate eventual se intampla.am 2 toyote cu manuala nici una nu are probleme.una are peste 65000 km si nimic defect.nici macar un bec.

  6. mihai spune

    pai numai in america poate lua amploare asa o problema ….. aia stau si se uita cum se tureaza masina …… ai cel putin 3 optiuni de a opri masina
    ….. nu sunt fan toyota (din cauza desgnului) dar circul asta e regizat si umflat de firmele americane concurente de kkt …………

  7. Mircea Mester » Blog Archive » Studiu de caz: cum sa (incerci sa) distrugi Toyota spune

    [...] vreo doua saptamani, dupa ce m-am intors de la Salonul de la Geneva, remarcam oarecum surprins ca atacurile presei americane la adresa Toyota nu s-au domolit deloc in perioada evenimentului [...]