Auauauto.ro

Uneori, am impresia ca unii au lipsa de calciu.

Desi ne cunoastem, baietii de la Auto.ro continua sa loveasca peretii cu spoilerele. Dupa ce acum doua saptamani au luat Automarket si l-au copiat, punandu-i header auto.ro (ASTA e Automarket, ASTA e noul Auto.ro), astazi primesc un mesaj cum ca oamenii nu-s in stare nici macar sa gandeasca alt titlu pentru o stire. Automarket vs. Auto.ro. Nu mai vorbesc de faptul ca textul e aproape identic.

Nu stiu daca sa ma bucur ca sursele de inspiratie se opresc la noi sau sa ma intristez pentru ca baietii de la Promotor, care macar se agita, sunt la jumatate din traficul lui Auto.

Etichete: /

9 comentarii la “Auauauto.ro”

  1. Mihai spune

    Iar tu nu faci nimic alceva decat sa le oferi reclama gratuita. ;)

  2. bogdan spune

    mircea, te inteleg in razboiul auto vs, automarket. sunteti sub aceeasi palarie si probabil asta te incurca.

    dar nu inteleg de ce te apuci sa ataci un siote care traieste din google words, tu care esti un site care traieste din anunturi indexate.

    poate imi explici, nu e nevoie sa-mi publici comentul.

    ps: si nu ma lua cu vrajeala ca stiu mai bine ca multi sa citesc traficul pe net!

  3. Mircea Mester spune

    @bogdan

    Pai hai s-o luam incet.

    1. NU suntem sub aceeasi palarie. Diferentele de management dintre Auto.ro si Automarket.ro sunt imense. Singurul punct comun este legat de un actionar. Atat. Diferentele cele mai mari sunt legate de modul de bugetare, de tipul de abordare si de sensul proiectelor pe care le duce fiecare. Se marseaza mult pe ideea ca facem parte din acelasi grup. Adevarat, pana la un punct. Insa nu suntem sub aceeasi palarie. Te asigur. Nu cred ca o companie sau un investitor ar dori ca doua site-uri din acelasi domeniu sa se concureze la sange. E inutil :)

    2. NU traim din anunturi indexate. Si chiar daca am face-o, ar fi o mandrie. Am avut o idee geniala atunci cand am dezvoltat motorul de cautare si sectiunea de indexare, aceasta nefiind inca pusa in practica in Romania de altcineva. Nu furam anunturi, Nu furam content. Indexam niste anunturi, iar pe baza acestuii fapt altii fac trafic.

    Trecem insa peste asta. Sursele de trafic sunt variate pe Automarket, insa ele se impart relativ egal intre sectiunea de Masini noi, Anunturi auto si Stiri. Exista si o felie mica, insa extrem de importanta, de Formula 1. Pentru ca acolo avem utilizatorii cu cel mai mare grad de fidelizare.

    Rabufnirea mea se baza exclusiv pe moduld e abordare a situatiei pe care am vazut-o in cealalta parte. Pentru ca aici pare totul parfumat, insa atunci cand ne intalnim avem de-a face, uneori, cu o rafala de ego din partea altora :)

    Sper ca te-am lamurit. Daca nu, sunt foarte deschis la o poveste oricand.

    Numai bine.

  4. un concurent spune

    Mircea de multe ori pozezi in deontolog, dar daca siteul tau merge asa de bine si auauauauto.ro si prostmotor.ro nu va ajung nici pana la glezna, de ce ai prostul obicei sa arunci vorbe ca o tzatza si sa te comporti ca o florareasa in piata obor?

  5. Mircea Mester spune

    @un concurent

    Era o vorba care spunea ceva de genul “Eu imi apar saracia si nevoile si neamul…”

    :)

  6. mowgli spune

    nu cred ca promotor are trafic mai scazut.cel putin la capitolul comentarii sub stiri, baietii stau mai bine, de unde trag concluzia ca mult mai multa lume ii viziteaza.Asta e singurul lucru care e pozitiv fata de automarket, si vreo 2-3 stiri care nu le-am vazut la voi.Oricum nu m-au atras de partea lor ;)

  7. un cunoscator spune

    A fi sarac nu este o virtute! Si daca vecinul meu mai bogat isi pune usa metalica, la intrare, la o luna dupa mine, nu inseamna ca e mai prost.

  8. andras spune

    da care este faza de exemplu pe promotor, “drive test porsche cayman, test in spania” http://www.promotor.ro/teste-auto-test-drive/articol-porsche-cayman-test-in-spania-4080569
    sunt puse ceva poze gen photoshop/wallpaper si zice omul ca a facut drive test cu masina…..sau chiar au facut, fac drive test-e cu masini exotice, voi ati facut? te rog sa-mi raspunzi, daca se poate in mail

  9. Mircea Mester spune

    @andras

    Ilustrarea unui test cu fotografii din setul de imagini de presa nu este deloc o practica incorecta. Ba din contra, personal consider ca acele imagini spun mult mai multe decat ceea ce ar putea sa spuna cateva fotografii idioate facute de un anumit redactor in contre-jour :)

    Promotor procedeaza corect. Si da, au facut testul. Nimeni nu isi permite sa inventeze teste de amorul artei.