Bravo, bai idiotilor!

“Buna ziua, daca va aflati pe DN1 in zona localitatii Comarnic, incetiniti si circulati cu prudenta. A avut loc un accident grav”.

“Evitati zona valea Prahovei daca va intoarceti spre Bucuresti din Ardeal. Incercati variantele ocolitoare prin Cheia sau Targoviste”.

Astfel de informatii sunt extrem de utile atunci cand te afli la volan si singura ta sursa de informatie este radioul. Care functioneaza si nu prea in unele zone ale tarii. In acest moment, singurele radiouri care vin cu astfel de informatii sunt Info Pro, Europa FM si, partial, Radio Romania Actualitati. Insa informatiile care vin din aceste surse apar rar, pentru ca un radio comercial isi bazeaza cashflow-ul pe reclame si risca sa piarda in momentul in care in loc de scalambaielile zilnice si de concursurile idioate apar informatii utile.

Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa ma aflu pe drumul de intoarcere spre Bucuresti si sa fiu nevoit sa sun cunoscutii pentru ca acestia sa urmareasca la televizor, la stiri, informatiile despre rutele blocate. Nu e deloc placut sa faci asta de fiecare data cand ai nevoie. Si stim cu totii ca E NEVOIE de asta de fiecare data cand tragi aer in piept si iesi din oras.

ACR a gasit solutia si a pus la cale un post de radio national care sa emita in toata tara si care sa ii ajute pe soferi cu informatii de ultima ora din trafic. Ar fi genial. Si, combinat cu un program interesant si cu muzica fina, ar fi solutia perfecta pentru drumurile lungi.

Doar ca CNA-ul le-a taiat macaroana celor de la ACR, sutinand ca acest radio “nu e de interes public”. In acest context, imi permit un grav, dar sincer “Bravo, bai idiotilor! Keep it up!”

Iar lumea va continua sa asculte Radio Zu sau Kiss FM, doua standarde culturale ale mass-media de astazi. Uneori, mi se pare ca Romania e o mare emisiune de tipul Camera Ascunsa si ca unii fac misto de noi toti. The Truman Show e real.

Etichete: / / / /

4 comentarii la “Bravo, bai idiotilor!”

 1. VladP spune

  deh… suntem in Romania… si se vede… ce sa-i faci daca au lucruri mai importante de facut, cum ar fi sa interzica spoturi sa dea amenzi pentru “obraznicie” si limbaj nepotrivit in presa. Au treburi importante… nu conteaza ca orice tara civilizata are un asemenea post… dar…. dupa cum ziceam… noi nu suntem o tara civilizata… :)

 2. jondaniel spune

  Pai la ce e bun pt CNA un astfel de radio cu informatii utile? Pentru ce sa le dea amenzi? Pentru depasirea limitei de viteza la transmiterea informatiilor utile?
  Nu are Romania nevoie de radiouri neprofitabile pentru CNA.
  Niste idioti!!!

 3. maka spune

  Si cand a aparut subiectull in sectiunea de stiri am sugerat o petitie. De ce nu ar incepe Automarket demersul asta?

  Personal as fi dispus sa redirectionez catre un astfel de post banii care se dau aiurea la Radiodifuziunea Romana prin factura de electricitate.

  Sau de ce sa nu se faca un ONG ca dupa legea actuala cat mai multi sa putem redirectiona 2% din cota impozitului pe venit pentru acest scop?

  SMURD fm. Suna sinistru?

 4. Dpp spune

  Nimic anormal pentru CNA . Acum cativa ani au reusit sa isi cenzureze propriul spot publicitar , deci , momentan , functioneaza in parametrii “normali” . Este vina ACR-ului pentru ca nu a stiut sa “cotizeze” / nu a “cotizat” mai mult!