Cluj-Naboca

Am avut un weekend ardelenesc. In sensul ca mi-am desfasurat activitatea ultimelor doua zile in Cluj, acolo unde totul e ceva mai moale decat la Bucuresti. Si de uned stiu ca vine actualul prim-ministru al Romaniei. Deci, din moment ce oamenii l-au reales recent ca primar si din moment ce a primit gir sa stea in fruntea Guvernului, ma asteptam ca Boc sa fi transformat Clujul intr-un rai al masinilor.

Ghinion. Strazi mai proaste decat in Cluj gasesti rar intr-un oras mare din Romania.

Comparativ cu soselele si bulevardele din Bucuresti, cele din Cluj arata ca dupa bombardament. Oricat ai incerca sa le eviti, este imposibil ca vreun bulevard sa nu iti faca usoara cunostinta cu potentialul suspensiilor pe care le ai la purtator. Normal, am intrebat mirat de ce naiba l-au reales pe Boc, din moment ce strazile, cel putin, sunt varza cu putina carne. Raspuns: a acoperit o groapa sapata de Funar pentru a gasi vestigii dacice si a asfaltat un bulevard, undeva langa Somes. A! Si a scos semafoarele cronometrate. O miscare extrem de abila si inteligenta, care tine soferii cu sufletul la gura la semafor in loc sa ii adoarma. Genial.

Si pentru a reveni la subiect, pentru ca aceasta insemnare se adreseaza bucurestenilor: se poate si mai rau. Ba chiar, in unele cazuri, Bucurestiul poate fi trecut la un sincer “asa da”!

Etichete: / /

2 comentarii la “Cluj-Naboca”

 1. bogdan spune

  De ce l-au reales pe Boc, si in proportie de 75%?

  Pai pentru ca economia orasului Cluj-Napoca a crescut cu 500% in cei patru ani de domnie ai bufonului lui Basescu.

  Clujul s-a dezvoltat enorm dupa epoca Funar, iar strazile nu au fost asfaltate corespunzator pentru ca gasca lui Basescu inca nu a terminat Bucurestiul :) ).

  E usor sa critici, domnule Mircea Mester, e mai greu sa le faci chiar pe toate. Si mie mi-e usor sa spun ca nu ne intereseaza unde, ce, cum si in cel fel va petreceti dumneavoastra weekend-urile.

 2. Jordan spune

  N-ai dreptate, sorry – strazile din Cluj – Napoca sunt infinit mai bune decat cele din BUcuresti. Nicaieri,absolut nicaieri, nu vei gasi o portiune de drum precum Aviatorilor – Ch. de Gaulle – Arcul de Triumf.

  Sunt clujean, sofer de 12 ani si stau in Bucuresti de 3 ani, conducand zilnic, deci stiu despre ce vorbesc si ma bazez pe mai mult decat doua zile de studiu…