Cu 7278 in 2010

Astazi laud proiectul Automarket, deci cei care sunt recalcitranti sau au reactii adverse la astfel de materiale pot sa schimbe postul si sa citeasca stiri. Glumesc, desigur. E o treaba echilibrata si bazata pe argumente.

Aseara, la ora 23:59, s-a terminat perioada de votare in Autovot 2010. Noua ne place sa-l numim cel mai reprezentativ concurs de genul asta din Romania, in conditiile in care aici nu vorbim de jurati, de jurii si de specialisti, ci de o intreaga tara care a votat. Sau, mai bine zis, de reprezentantii tarii.

7278 de votanti si-au pus amprenta pe Autovot in 2010, 7278 de oameni si-au spus parerea despre masinile lansate in Romania in cursul anului trecut. Vom vedea cu totii ce-a iesit de abia joi, dar asteptarea merita. Oricum, rezultatele sunt foarte interesante si oglindesc fidel opinia romanilor (un sondaj cu peste 7000 de subiecti inseamna marja de eroare de 1.1% intr-o cercetare sociologica), ceea ce inseamna ca am realizat o cercetare completa si relevanta.

De ce ziceam ca laud proiectul? Pentru ca Automarket reuseste sa atraga, de la an la an, din ce in ce mai multi votanti in acest concurs. Anul trecut au fost cu putin peste 6000, acum cu putin peste 7000. And it’s still running. Mai mult, aceasta competitie a devenit, pentru oficialii marcilor prezente in Romania, o alternativa viabila la Masina Anului, titlu care de ceva vreme este disputat mai degraba de asociatii ale jurnalistilor decat de masini. Vad asta in confirmarile de prezenta la Gala Autovot, care va avea loc joi si in cadrul careia vom premia modelele castigatoare.

Cel mai important lucru: Autovot este si va ramane unul dintre putinele concursuri de acest tip din Romania ai caror castigatori nu sunt cunoscuti dinainte. Personal, in fiecare an astept cu nerabdare rezultatele finale pentru a vedea cum vad romanii masinile. Si astept sa vad in ochii reprezentantilor marcilor reactiile dupa anuntarea castigatorilor. Si astept sa rezist cu stoicism zecilor de telefoane din partea acestora prin care imi sunt ceruti castigatorii inainte de Gala. Niciodata nu va sti nimeni rezultatele pana la Gala Autovot. Si e bine ca acolo sa fie toti, pentru ca toate cele cateva sute de puncte ale modelului de pe ultimul loc sunt date de oameni care vor ca ei sa fie reprezentati in acest concurs.

Joi, la ora 22:00.

2 comentarii la “Cu 7278 in 2010”

  1. unckle spune

    aveti si voi un stream cu gala ? :P

  2. Mircea Mester spune

    Incercam, analizam. :)