Tu ai omorât pe cineva azi?

Câteva statistici foarte interesante legate de accidente în general şi de accidentele care se soldează cu morţi în special. De exemplu, un lucru interesant este faptul că, deşi de la televizor înţelegem cu totul altceva, accidentele cauzate de starea carosabilului înseamnă doar 1.6% din total. Nu mai vorbesc de faptul că, oricât am vorbi de sistemele maşinilor şi de siguranţă, ar cam trebui să ne uităm în curtea noastră: eroarea umană aduce majoritatea covârşitoare a accidentelor.

Sper ca, după ce analizăm infograficul de mai jos, să nu ne mai credem piloţi când nu e cazul.

roads-biggest-KILLERS

Etichete: /

11 comentarii la “Tu ai omorât pe cineva azi?”

  1. Matrixu spune

    Mestere…perfect de acord pentru Uk si altii. Numai ca in RO cred ca sunt altfel procentele. Cine o fi dispus sa faca o astfel de statistica si pentru RO in special?

  2. Mircea Mester spune

    @Matrixu

    Probabil că, la noi, procentul de la Eroare Umană e mult mai mare. MULT.

  3. Matrixu spune

    Sunt convins de asta…dar mi-ar place sa vad fix pentru RO chestia asta. Ma gandesc sa faca Mircea un astfel de proiect. Ar fi si o buna sursa de publicitate pentru ca va fi citat cam in toata media “Siteul automarket.ro a facut un studiu …etc”

  4. Mircea Mester spune

    @Matrixu

    Noi am face, dar nu avem datele necesare. Nu cred ca poliţia are la dispoziţie rapoarte care să spună clar MOTIVUL producerii unui accident.

    Mă interesez şi vedem.

  5. Matrixu spune

    bafta :) O sa ai nevoie. Oare INS nu centralizeaza astfel de date?

  6. .marius. spune

    @Matrixu
    Buna ideea. Ar fii tare sa vedem Automarket un fel de INS al evenimentelor auto/moto, asta pe langa stirile zilnice.
    Ar fii nevoie de ceva angajati in plus, cred. :D

  7. Mircea Mester spune

    @ .marius.

    De “nişte”? Ehe… :)

  8. ursus spune

    tot n-ati raspuns la intrebare
    eu nu,dar mai e din ziua asta

  9. NewSymbol spune

    Eu cred ca viteza din eroarea umana (ca structura) e cauza majora accidentelor (bine sunt cazuri si cazuri, nu luam la extrem). Cu toate ca unii sustin sus si tare ca ei pot merge cu 140 si ca accidentele se intampla ca e unul prost ce a gresit ceva, eu ma gandesc ca ai fi putut evita acel accident daca mergeai cu mai putin (una din calitatile principale ale unui sofer este prudenta).
    Chiar aseara m-am confruntat cu un astfel de caz, ies din parcarea din real vitan, ma asigur sa nu vina vreunul, nu vine nimeni, intru pe banda 1, apoi pe 2, ca sa intorc cand il vad pe unul cu un clio ca danseaza pe asfalt in spatele meu ca era la limita franarii. Multi veti zice ca eu n-aveam prioritate (desi aveam 50 km/h, deja intrasem pe tronsonul cu pricina cand nu era nimeni), insa eu stiu ca viteza necesara pt a obtine “dansul” ala cu chiuituri e de peste 100 km/h (ca doar am aceasi masina).
    Eu cel mai curios sunt cate accidente se petrec din cauza politistilor (atat de ei ca soferi cat si ce accidente cauzeaza cand stau la panda), autovehiculelor de interventie, corp diplomatic.

  10. Cornelius spune

    Prea putini soferi tineri constientizeaza riscurile rutiere si necesitatea unui comportament prudential. In scolile de soferi intra curent elevi care, banuind corupti pe examinatori, pregatesc mituirea, neglijand propria pregatre. Prea putini instructori auto urmeaza o metoda bine pusa la punct pentru formarea viitorilor piloti rutieri ca promotori ai sigurantei circulatiei.
    ..fost instructor auto..

  11. alex spune

    Dupa cum se spunea mai sus asa este….factorul uman este vinovat in proportie de peste 90% daca nu de 99.9999999%.
    Masina este fier. Daca are defectiuni, tot din cauza factorului uman le are.
    Iar in Romania, NU EXISTA ETICA SOFEREASCA
    Nu stau sa dau exemple, pentru ca probabil le stiti si voi, dar tin sa subliniez ca foarte multe accidente soldate cu victime, sunt cauzate doar din orgoliu , si culmea, cu copii in masina multi prefera sa ”moara” ”cu dreptatea in mana”,
    Pentru mine, faptul ca pun mana pe pistol si te impusc in cap, sau cand tu ma depasesti eu accelerez, sau cand tu vii din fata in depasire si eu nu farnez si nu ma dau la oparte,….este acelasi drac…..