Despre vibratoare

Vorbeam astazi cu un prieten care spunea ca singura solutie valabila in Romania pentru ca idiotii sa nu-si mai parcheze masinile pe linia de tramvai, de exemplu, ar fi o dictatura militara. Era o gluma, dar una facuta amar.

Pana una-alta, am inteles ca unii primari de generatie noua, alesi recent, s-au plans de faptul ca virbatoarele din plastic montate pe orasele Romaniei ar fi “non-europene” si ca nu au vazut in viata lor asa ceva in orasele din Vest.

Un exemplu clar ar fi cel al primarului din Bistrita, care sustinea sus si tare ca acele borduri din plastic (care au scazut numarul accidentelor din jurul scolilor pana spre zero) trebuie scoase. Si le-a scos. Autoritatile au marsat in schimb pe solutia limitarii vitezei la 30 km/h pe ditamai bulevardul, o idiotenie de care nu s-a auzit in Europa decat, eventual, in zonele rezidentiale. By the way, in Franta si Germania e plin de vibratoare de acest gen, unele din plastic, dar cele mai multe “inglobate” in asfaltul strazii.

Am gasit insa si o solutie pentru limitatoarele de viteza care le fac viata grea primarilor. Uite-asa sta toata lumea cuminte si ne calmam cu totii.

Road-Closed.jpg

3 comentarii la “Despre vibratoare”

  1. george spune

    “Vibratoarele” despre care se vorbeste mai sus n-au nimic in comun cu vibratiile. Acestea produc socuri in suspensia masinii care sunt altceva. In schimb fac trimitere directa la niste jucarii destinate adultilor.
    In lipsa unei denumiri oficiale, le-as spune mai degraba praguri (de incetinire/reducere a vitezei). Ca sa aiba si unii oameni idee despre ce se vorbeste acolo.

  2. Mircea Mester spune

    Denumirea este una generica, stie toata lumea despre ce e vorba si este rezultatul acelorasi bucati din plastic care exista pe marginea pistelor din motorsport, de exemplu. Asemanarile dintre ele nasc mosntri uneori, nu? :)

  3. george spune

    Pana la Automarket, n-am auzit pe nimeni referindu-se la ralantisoare cu termenul de “vibrator”. De cele mai multe ori, oamenii cu care ma bag in seama le spun coame, cocoase, tzatze (alea ca gogosile, montate in zig-zag), politisti culcati, “prostiile alea”, “tampeniile alea”, etc.

    Si, da, se pare ca acolo unde exista asemenari intre lucruri, se pot naste monstri…mai ales in anumite circumstante…ceea ce nu e cazul aici…