DN1: Viitorul suna a suspensii sparte

DN1 este, probabil, cea mai injurata sosea din tara. Fasia de asfalt care duce de la Bucuresti la Oradea a fost intotdeauna aglomerata, iar pentru a evita sa iti amintesti sfintii din calendar esti obligat sa iti programezi drumul la ore horror, de genul 12 noaptea.

Dar, tocmai pentru ca DN1 este unul dintre cele mai circulate drumuri – mai ales pe portiunile Bucuresti-Valea Prahovei si Cluj Napoca-Oradea – autoritatile au tinut dinadins sa nu se faca de rahao mai mult decat erau deja si au reusit sa mentina starea soselei la un nivel acceptabil. Intotdeauna. DN1 a fost una dintre soselele care puteau fi date exemplu atunci cand vorbeai de starea drumurilor din Romania.

Insa s-a dus dracu’ si povestea asta frumoasa. In weekendul care a trecut am venit dinspre Predeal inspre Bucuresti. E jale, fratilor! Cand se va ridica iarna asta, am impresia ca DN1 va deveni camp de bataie, in conditiile in care zona Sinaia e impanzita de gropi, ravene, rigole si ogase create de apa si alte masini pe carosabil.

Nu-mi fac griji ca nu se repara. Dar problema e ca, in ritmul in care repara romanii, bucurestenii isi vor schimba locul de petrecere al weekendului, Valea Prahovei devenind pustie. Pentru ca nimeni nu are chef sa stea de doua ori: o data la coada sa iesi din Bucuresti si sa intri in Comarnic, de exemplu, si o alta data ca sa il tii de povesti pe un baiat cu fatala paleta rosie care iti indica faptul ca in momentele respective circula cei de pe contrasens.

Etichete: / / / /

3 comentarii la “DN1: Viitorul suna a suspensii sparte”

 1. alex spune

  Pt Brasov – Ploiesti-Cheia-Sacele
  Pt Oradea – Deva – Brad – Oradea (prin Apuseni..drum liber, doar doua-trei camioane de la Chemical Brothers a.k.a. FruttiFreci)

 2. Drako spune

  In niciun caz bucurestenii nu-si vor schimba locul de petrecere al weekend-ului pana la vara cand vor “rupe” asazisa A2. E vorba de snobism, ce daca drumul e rau? Pana acum, chiar daca nu erau gropi, era la fel de aglomerat si bucurestenii tot pe acolo mergeau.

 3. bogdan spune

  Iar ne plictisesti mestere cu povestirile tale din drumetii, cu starea drumurilor pe care o cunoastem cu totii? Incearca sa spui si tu ceva, ca de aia ai fost numit editor in chief, nu platitudini de genul asta.

  Parca recitesc Ciresarii cand iti vad cuvintele pe blog. :) )

  Hai ca m-ai adormit, lasa-i pe altii sa scrie ca esti mai plafonat decat Antena 1. :P