GE Money nu te lasa sa vizitezi lumea

Unele societati de leasing fac ce fac si reusesc sa tina lumea-n tara. Crezand probabil ca fac parte dintr-un program al Guvernului prin care romanii trebuie sa produca aici, si nu altundeva, baietii de la GE Money Romania (suna pretios, frumos si profi, stiu) nu-ti elibereaza o imputernicire pentru parasirea tarii la bordul masinii pe care le-o platesti lunar decat daca ai norocul de a te fi nascut vreun fiu al vreunui sef de acolo. Ceea ce, sa recunoastem, se intampla mai rar decat daca te-ai fi nascut in Franta, de exemplu, acolo unde nu ai nevoie de respectiva imputernicire.

GE Money Romania se numea pana acum un an Motoractive Leasing si se afla in centrul Bucurestiului, iar imputernicirea se putea ridica de la birourile oamenilor oricum destul de greu, cu un anunt prealabil pe care sa-l faci cu 24 de ore inainte. Evident, imputernicirea este un soi de model pe care oamenii aia schimba doar numarul de inmatriculare si numarul de sasiu al masinii, pentru ca datele celui care iese din tara le treci tu ulterior.

Ei bine, de cand fostul Motoractive (respectiv noul GE Money) s-a mutat in Pipera, acolo unde stau baietii cu sange rece si nobil, s-a terminat cu puntea de comunicare intre parti. Bai frate, nu conteaza ca faci doua ore pe drum pana acolo (lucru pe care-l stiu oamenii care lucreaza acolo, ca doar n-or dormi toti prin canalele din Pipera), nu conteaza ca le faci cerere cu doua ere glaciare inainte, nu conteaza ca daca ii intrebi de fax iti rad in nas. Conteaza doar ca nici macar daca ajungi acolo dupa indelungi lupte prin traficul molcom al capitalei nu te ajuta cu nimic. Astepti ca un idiot juma’ de ora pe o canapea, timp in care iti faci curaj sa o intrebi pe secretara de ce nu-ti vine idioata de foaie velina A4.

Wrong.

Dupa ce fetei de la receptie i se face mila de cauza ta nobila care putea fi rezolvata prin apasarea butonului SEND de pe un amarat de fax, urmatorul pas este sa o cheme pe o colega superioara in rang pe scara de valori a tribului care sa iti asculte pasul. Treci prin etapele nedumerire/nervi/furie/’mnezei si ajungi la o rugaminte facuta printre dinti conform careia iti doresti o foaie. Orice foaie, un A4 gol daca se poate, ca sa pleci naibii din tara asta.

Mai astepti juma’ de ora, ca numarul de sasiu e lung si trebuie probabil verificat de specialistul in comunicare al GE Money, de atasatul de presa al acestuia, de sora varului care se ocupa cu innodatul tevilor in baile GE Money si, in ultima instanta, de un verificator de serii de sasiu care se strica daca-l grabesti cu mai mult de juma’ de cifra pe an. Cu rabdarea la pamant, te rogi sa n-ai nevoie sa iesi din tara in urmatoarele 40 de vieti, pentru ca s-ar putea ca nervii de la granitele de odinioara sa se fi schimbat in nervii de la granita cu bunul simt ridicata cu sarg la intrarea in curtea socieatii de leasing la care (repet, ca poate nu s-a inteles) le virezi banii every fucking month.

Stiti ce se intampla daca ceri numele unui superior pentru a discuta cu el? Ti se spune, verbal si atat, ca superiorul a fost instiintat. Si, daca esti norocos (caz in care ar trebui sa te pui cu burta pe un bilet la loto, pentru ca e clar ziua ta), afli si numele superiorului.

Ei, uite ca i-am instiintat si eu pe baietii de pe site. Bai, care vreti leasing auto, incercati sa evitati zona Pipera. Mergeti la altii care pot sa iti dea cont, user si parola de unde sa-ti descarci si sa printezi imputernicirea in fix 13-14 secunde. De acasa.

Etichete:

15 comentarii la “GE Money nu te lasa sa vizitezi lumea”

  1. unckle spune

    Mircea, sa inteleg ca ai “incasat-o” romaneste ? :P

  2. ReVo spune

    Mie nu mi-a placut niciodata numele … GE-Money, that`s too gangsta fo’ me. G-Unit, GE-Money … tot aia.

  3. cabral spune

    Iarta-ma dar… sincer, am ras!
    Se pare ca te-ai cam distrat…
    Ce sa-ti fac, daca te duceai si tu, patriotic, la Zarnesti, nu mai aveai probleme din astea…!

  4. scuderia spune

    :) )…imi place de mircea `mnezei:)):)) mamele lor:)))):P

  5. masinalisingieimoni spune

    cand aveau sediul la unirii nu erau asa. in 2008 mie mi-au dat imputericirea in 5 minute valabila un an. (eliberata de fata de la secretariat)
    Acum daca s-au mutat la “bogatii” din pipera or avea si ei un standard mai inalt :P
    Ori s-au umplut de gagici corporatiste care trebuie sa-si justifice salariul fluturand amenintator o coala A4, ori au adoptat “proceduri” cum incepe sa se intample si pe la altii

  6. Mircea Mester spune

    @cabral

    Pai sa radem, zic :) Ca de plans la poarta oamenilor am plans destul.

    @masinalisingieimoni

    Asta zic si eu.

  7. ally_great spune

    Pe langa faptul ca sistemul lor pare unul foarte prost organizat (din relatare), cred ca si personalul imputernicit pentru a elibera respectiva A4 e incompetent. Parerea mea.

  8. marinaru spune

    Am patit-o si eu in cursul anului trecut cand am vrut sa plec pana in Austria. Aceasta firma, in care lucreaza doar imbecili, mi-au solicitat sa le trimit scris, prin curier, cererea. Imputernicirea a sosit in termen de 7 zile lucratoare si dupa multe telefoane si nervi intinsi la maxim.
    Oricum nu recomand la nimeni in viata lor sa faca un leasing sau sa ia un credit de teparii astia!

  9. Lache spune

    GE Money exista in toata lumea.Da,este o companie de creditare.Se pare ca toate companiile care vin de afara(unde totul se rezolva on-line,sau la telefon),la noi,se molipsesc de balcanisme.Birocratie,plicul cu bani,etc.Si eu sunt clientul lor,dar nu patesc asa ceva cu ei.Totul se rezolva prin telefon.Iar telefonul este gratuit.Dar este altundeva,intr-o tara normala.Pe cuvantul meu,va admir pe cei care inca va luptati si va enervati datorita unor functionari balcanici.Totul tine de mentalitate.Se poate schimba totul cu o alta mentalitate.Cand?Probabil ca noi nu o sa mai apucam zilele astea!

  10. Gabi Boaca spune

    Pai poate ar trebui sa le aduca cineva aminte ca fac parte dintr-un grup de renume si care are ca scop excelenta in tot ceea ce fac.
    Eu cred totusi, Mircea, ca problemle ti s-au tras de la un motiv mult mai general care se cheama “Romanica” sau “romanism”.

    PS: sa-i dea careva un mail lui Jack Welch sa-l intrebe daca 6Sigma a dat chix in Ro. :)

  11. gabriel spune

    bai mircea mersi, pe bune, nu ma ating de ei niciodata

  12. IMKF spune

    E bine de stiut…
    Feriti-va si de IMPULS Leasing… au niste taxe si comisioane de te apuca lesinul cand ceri o oferta detaliata… aaa, si aia contine doar 80% din date.

  13. Julien spune

    Nu zic sa mergeti la Romstal ca e raiul de pe pamant, da’ eu nu am patit asta si am doua leasinguri.

  14. LR spune

    Eu zic sa nu va apropiati nici de VOLKSBANK LEASING IFN SA. Va vor pierde actele si veti schimba vreo 3-4 placute de inmatriculare cu numere rosii pana sa primiti o copie dupa contractul de leasing. In acest timp, veti plati o amenda la primarie pentru ca nu ati declarat, conform legii, in maxim 30 de zile, contractul de leasing. Bineinteles, veti plati si placutele de inmatriculare, asta daca nu doriti sa admirati cum se aduna praful pe masina din parcare.

  15. Radu spune

    Buna ziua !

    am probleme cu firma de leasing de al carui ajutor beneficiez ca sa “am” un autoturism.
    In speta am refuzat o asigurare de la dca insurance broker pentru ca era pe 12 luni si nu am fost consultat daca vreau pe doar 6 luni sau daca vreau la pretul respectiv.
    Am ajuns in stadiul sa imi fac singur RCA pe 6 luni pentru ca ei au intrerupt comunicarea si termenul vechii asigurari expira , iar acum dupa cum probabil stiti factureaza firma de leasing si ratele la casco si imi factureaza si o asigurare rca de care eu nu am beneficiat. Ultima factura de la impuls are inclus pe linga rata de leasing si de casco si o penalizare de intirziere la plata cu toate ca eu am recipisele care dovedesc plata tuturor facturilor mai putin acel RCA de care nu am beneficiat ! sint niste mizerabili ordinary ! feriti-va de ei !!!!!