Jos cu Daciile vechi care încurcă traficul!

Cei care mă cunosc ştiu că sunt adeptul regulilor. Pentru că regulile te educă şi pentru că pierderile şi erorile sunt mai puţine. Şi totuşi, România te face să înţelegi, uneori, că dacă joci după reguli rişti să crăpi.

Regula dintr-o ţară civilizată este să nu depăşeşti pe linia continuă. Şi totuşi, această regulă poate fi încălcată atunci când la mijloc apare un element care nu doar că ignoră orice fărâmă de bun simţ, ci chiar elimină orice speranţă pe care o avem. Pentru că regula numărul unu în traficul din orice ţară civilizată este să nu punem în pericol siguranţa celor din trafic. Iar o Dacie construită acum 20 de ani încărcată cu mult peste ceea ce poate fi permis şi cu un şofer atât de inconştient încât ar fi în stare să îşi omoare familia doar pentru a duce un scaun în plus pe plafon nu poate fi decât un element care pune sub semnul întrebării siguranţa.

Şi nu, nu funcţionează reţeta clasică “Meştere, eşti cretin, dacă nu are bani omul, ce maşină ai vrea să aibă?”. Pentru că libertatea ta se termină unde începe libertatea mea. Iar dacă tu nu mă laşi să circul civilizat pe şosele şi stau în spatele tău cu 30 km/h timp de 10 kilometri, ar fi cazul să laşi volanul şi să te apuci de autobuz, tren şi altele de genul ăsta.

Dacă nu ai bani de maşină, nu conduci una. Este fix atât de simplu. Şi ghici ce! Nici măcar nu e o regulă valabilă doar la noi.

Etichete: / /

45 comentarii la “Jos cu Daciile vechi care încurcă traficul!”

  1. bogdan spune

    Stai sa inteleg.. tu ai o problema cu Daciile vechi in general sau cu cei care le incarca aiurea si incurca traficul? Daca ai ceva impotriva masinilor vechi si rablagite ai putea sa te iei in primul rand de toate cazanele cu numere de BG(sunt mult mai multe ca Daciile vechi). Cred ca ar trebui retusat putin titlul.
    Zi buna!

  2. Vasilica spune

    90% din cazanele cu nr de Bulgaria sunt cu mult peste noile dacii logan. nu includ bemveurile tiganesti

  3. alex spune

    poate are avarie
    poate si carosabilul o cere
    poate trebuie amendat pt o subviteza ca in usa
    daca are itp de ce va legati , hai sa stiu ca nu imi apre comentariul ca nu e pro
    multumesc

  4. robert spune

    Meştere chiar eşti cretin. opinia ta este puerila si fara nici un argument. in locul daciei putea fi o alta masina. oare tittlul ar fi fost / Jos cu xxx vechi care încurcă traficul!/ ??? sincer daca nu esti in stare sa debitezi ceva interesant lasa-te de meseria asta si fa ceva util. la criticat si caterinca suntem campioni mondiali..

  5. Radu spune

    @Mircea – stii ce aspect ar mai trebui ridicat in discutie? CINE SUNT CRETINII CARE TRASEAZA MARCAJELE RUTIERE????????
    Pe langa faptul ca trebuie sa stai in spatele unui harb care de-abia se taraie pe drum, cand ai avea ocazia sa depasesti (vizibilitate ok, drum drept, fara intersectii etc.) nu o poti face fiindca sunt niste marcaje de domeniul SF. La minutul 0:33 se poate vedea ca drumul este drept cu vizibilitate, insa marcajul rutier este total aiurea…de ce trebuie linie dubla continua, cand se putea trasa linie continua pt cei care vin din sens opus si linie intrerupta pt ceilalti? Dar este prea mult sa ceri unor functionari – care nu stiu altceva decat sa se planga si sa faca greve – sa gandeasca! Si cireasa de pe tort este ca la minutul 0:42 apare indicatorul “depasirea interzisa”…pai daca te iei dupa marcaj ce puii mei poti sa faci? Si atunci sa nu spui ca sunt niste tembeli?
    Cat despre kamikaze astia cu Dacii de pe vremea lui Decebal, mai grav este ca pot trece RAR-ul fara probleme, desi se vede cu ochiul liber ca au probleme tehnice.

  6. Bethurbazal spune

    Aici e vorba despre o masina supraincarcata. Eu ma lovesc cateodata de unii care se incapataneaza sa creada ca pot ”face fata” cu astfel de masini unora cu masini de ultima generatie accelerand si sicanand traficul pana in momentul in care constientizeaza realitatea. Eu nu ma sfiesc sa fac o manevra scurta, fara semnalizare, cu asigurare prealabila, peste linia continua, cand intalnesc astfel de participanti in trafic. In ziua de astazi nu cred ca te costa o avere sa transporti mobila cu dube. Oferta e prea generoasa ca sa te pretezi la ce vedem noi in film.

  7. Bethurbazal spune

    @ radu

    In zona despre care vorbesti e o intersectie cu un drum care vine de la stanga. Marcajul e corect si inainte (pentru a evita o coliziune cu un neatent care vine din stanga) si dupa intersectie (pentru a nu te intalni cu un vitezoman care vine de sus, drumul fiind in panta pentru cel cu camera de filmat).

  8. antonny spune

    cu ce incurca soferul cu dacia ??? nu vad care e problema ……..eu cred daca ai filmat tu asta era de la plictiseala ….si ce ai spus uitel si pasta cu harbul lui …… nu toti au banii de masini noi .

  9. Nicolae spune

    Imi pare rau … dar frustrarea e total eronata, se intampla sa stai in trafic in urma unui din diverse motive, si dacia veche nu e deloc un argument bun, prostia soferului si imbecilitatea lui e magica. Nu vreau decat sa mai mentionez faptul ca untr-un caz asemanator eu am sunat la 112 si am informat politia, tu te-ai gandit sa faci asta?

  10. dan spune

    Toata discutia asta e o pierdere inutila de timp si de biti.
    De ce spun asta?
    Pentru ca, daca s-ar dori cu adevarat sa se faca ceva in tara asta, s-ar face. S-ar putea introduce impozite mai mari sau vigniete mai scumpe pentru masinile foarte vechi iar camerele care verifica vignietele sa fie peste tot impanzite si sa dea pe banda rulanta, amenzi, anulari de talon si altele de genul.
    Dar e clar ca nu se vrea. De ce? Simplu. Atata timp cat omul saracit si impovarat de scumpiri ‘mafiote’ e lasat sa faca ce vrea, are impresia ca e liber si nu se va revolta.
    Din punctul asta de vedere, Romania e cea mai democratica tara din lume: poti face orice fara aproape nici o consecinta iar daca ai banu’ dreptatea e automat de partea ta.

  11. Marius spune

    Mesterul are perfecta dreptate. Ca sa evoluezi in general, trebuie sa rupi pisica in doua si sa iei masuri radicale. Mi se pare corect sa se elimine toate “piesele de muzeu” de pe sosele. In Romania este o mentalitate paguboasa, de tampit autovictimizat. Daca ii zici “lu nenea ala” cu Dacia veche, ca suntem in secolul 21 deja si ca o astfel de troaca nu mai are ce cauta pe sosele, va crede ca te iei de viata lui si sigur nu va intelege.

    Pe de alta parte, daca ma gandesc mai bine, Mesterul nu prea are dreptate. De exemplu, in locul acelei Dacii putea fi un BMW Seria 7, cu un ghertzoi la volan, si care sa ruleze cu avariile actionate si cu 30 km/h. In acest caz, masinuta va inspira demnitate si respect, motiv pentru care nu s-ar fi facut atata tam-tam. Nu-i asa ca viata asta e o curva uneori? :P

  12. eee spune

    Mircea, imi retrag toate comentariile anterioare de lauda la adresa ta. Daca esti atat de infumurat si de oxigenat la creier sa te iei tocmai de cel care nu are, esti la fel de cizelat ca ala cu jantele de 16 pe A8, doar ca te pricepi un pic la masini.
    Nu te streseaza faptul ca nu sunt doua benzi pe sens, nu te deranjeaza ca nu e banda pentru urcare, nu te deranjeaza ca unii nu isi permit nici macar un Logan nou in rate si te mai si iei de viata lui. Tu crezi ca lui nu i-ar place o o asina noua si bani sa plateasca o duba pentru mutat? Crezi ca nu ar vrea o mobila noua cu livrare la domiciliu?
    La cate probleme are omul ala, tu crezi ca fix la parerea ta se gandeste el? Esti un ipocrit daca gandesti asa.

  13. mishu spune

    sa stii ca nu ai dreptate Mircea! putea fi in locul Daciei un auto cu defectiuni tehnice ce trebuia condus cu o viteza mica, chiar mai mica cu a Daciei … si ce mai spuneai. Tu crezi ca toata lumea are banii tai. Dar dreptul de a conduce il are si soferul cu dacia. dar daca tu nu mai ai bani de masina straina sau noua, ce faci? renunti in a mai conduce?Nu cred? Vinovati sunt cei pe care i/ai votat si care ti/a spus Sa traiti bine! pentru ca nu gasesc parteneri pentru a construi infrastructura. pentru ca din banii cu care construiesc trebuie sa bage in buzunarul lor. te/ai gandit vreodata sa incerci sa verifici cum se repara un drum, cat se fura din materiale. Hai sa nu facem pe lupul moralist daca am fost mai norocasi ca altii. e loc si de mai rau!!!!!!

  14. stone spune

    Mestere, sunt convins de faptul ca ai crescut la umbra unei Dacii jerpelite. Acum taranul s-a ajuns si-i miroase a balega. Asa este taranul care se ajunge………….

  15. Esan spune

    Nu inteleg care e problema, mai degraba vina celui cu Dacia ar fi ca si-a supraincarcat masina, cu materiale care odata desprinse de pe plafonul masinii, ar putea pune in pericol integritatea celui ce urmeaza. Dar de acolo pana sa urlii in gura mare ca e de toata jena si ca n-au ce cauta cei cu Daciile pe sosele e cale lunga!
    Daca urmaresti stirile… si sigur nu prea le scapi, doar esti jurnalist, ai putea observa lejer ca cei mai periculosi pe sosele sunt parvenitii aia cu “nemtoaicele” lor SH!
    Acum 2 saptamani, daca nu ma insel, era o stire cu un accident intre un BMW seria5 si o Dacie 1310, in care soferul din Dacie alaturi de familie au pierit, ca vroia omu sa intre intr-o parcare si prea sfintitul preot din BMW vroia sa-i arate ce 3.0d avea! Eu detin Dacia 1310L din 1997 si BMW seria3 din 2008, dar sunt mandru de amandoua! Lasati-ma cu declaratii din astea ca toti sunteti vinovati, cand sunt la volanul daciei merg prudent, toata lumea ma depaseste desi rulez cu 60-65 in oras, probabil mi-e kmtrajul bulit, nu? sau aveti voi bolizi, dar cand ies cu BMW-ul ar trebui sa ma transform, sa-mi bat putin joc de restu, nu? ca doar asta e mentalitatea in Romania! Toti va plangeti, ca au crescut preturile la alimente, ca nu aveti ce pune pe masa ca au “explodat” preturile la carburanti, dar cand va treziti la volanul unei skode sau vreunui golf, nimic nu va sta in cale sunteti avuti! Adevaratul hazard pe sosele nu sunt daciile ci romanul care “se arata” in spatele volanului!

  16. Mircea Mester spune

    @alex, robert, antonny, Nicolae, eee, mishu, stone

    Desigur, aveți completă dreptate. E cretin cel care vorbește despre lucrurile în neregulă. Dacă tăcem, ne bucurăm de o viață plină de bucurii alături de cei dragi. Baftă tuturor la ITP, deși dacă-l cunoști pe tipul de acolo nu mai contează dacă frânezi sau nu cu familia-n mașină. Doar că n-are cine să-ți vină la înmormântare.

    @Bethurbazal
    Corect.

    @Marius
    Avariile au și ele logica lor. Mă voi ocupa de ele într-un material viitor.

    @Radu
    Se întâmplă ca și marcajele să fie complet anapoda.

  17. Norbert spune

    Problema este ca Dacia e supra incaracata. Deci conducatorul este vinovat …daca are de trasportat toata casa sa inchirieze o utilitara. Punct.

  18. antonny spune

    chiar sunteti penibili …..de ce va legati de itp ???vati nascut in masinii scumpe de 20 mii euro si acum vreti voi sa faceti curat in romania ….daca domnule MIRCEA MESTER SUNTETI IN POTRIVA HARBURILOR … atunci te astept cu o campanie scoaterea din folosinta a masinilor de mare tonaj vechi de 20-30 ani de la firme ….hai sa te vedem ???? 2 -masinile mai vechi de 10 ani cu numere de bulgaria

  19. vw_tr spune

    Din pacate multi n-au inteles esentialul… de obicei, aceste Dacii vechi sunt conduse de domni trecuti de prima tinerete, poate si de a 2-a si care confunda soseaua europeana sau natioanala cu propria curte. Nu, sub nici o forma nu are ce sa caute persoana X pe drum public, indiferent daca are Dacia 1300 sau alta marca cu BG la numar daca nu este in stare sa ruleze cu o viteza apropiata de viteza maxima legala. De-aia se petrec multe accidente, cretinii astia fac cozi pe drumuri iar cei mai tineri (care mai au totusi de facut cate una-alta in timpul vietii) se satura destul de repede sa mearga cu 30 km/h si se avanta din instinct in depasiri mai riscante, numai sa scape de capcanele astea pe roti…
    Intr-o zi am patit ceva asemanator cu un nene care pe Valea Oltului mergea cu 50 km/h cu o dacie terminata estetic (probabil si tehnic) si-mi venea sa risc o depasire (deoarece era circulatie groaznica din sens invers), sa franez in fata lui si sa-l iau pe cretin la bataie. O lectie l-ar invata probabil pe acest mos ca unii trebuie sa munceasca 12 ore pe zi pentru familiile lor (si, implicit, pentru ca statul sa primeasca bani pentru pensia lui)… Stiu cum suna ce-am spus, asta consider ca este o reactie normala intr-o tara anormala in care toti impartim un singur fir pe sens. Daca aveam 2benzi pe sens…. mosule, treaba ta, du-te cu spatele cu 10 km/h, dar, din pacate, acum “furi”timpul si nervii mei!
    Felicitari Mircea, ai pus degetul pe rana!

  20. antonny spune

    numai trancaniti k mergea cu 30 km /h …..omul mergea cu aproximativ 60 km /h …….

  21. unckle spune

    Mergea destul de repede – dar, pe langa ca era o dacie de pe vremea lu’ decebal, era si supra-super-mega incarcata . . . omu’ ie pericol public.

    Asta cu libertatea este destul de prost inteleasa de marele public ( din pacate prin libertate se intelege ‘fac ce vreau” … ) si va mai dura muuult pana cand astfel de evenimente vor disparea.

    Lasand mizeria asta cu daciile in sarcina programului remat :D ce ar fi un articol cu o analiza a deciziei franceze de a nu mai permite circulatia masinilor mai vechi de 12 ani – poate o analiza statistica asupra marcilor si modelelor inmatriculate in romania ( cu ajutorul prietenilor nostri de la circulatie ), poate o analiza a incidentei “picarilor” la ITP a masinilor in functie de varsta . . . cinestie, poate mai invatam si noi ceva de la Franta.

    @vw_tr – nu numai ca a pus degetul pe rana, a luat un cutit ruginit, murdar de noroi, si a facut treburi “p0rn0″ cu rana din mentalul popular.

  22. andrei spune

    Daca esti adeptul regulilor, stii daca omul ala avea voie sa mearga cu respecitva viteza sau nu. Apropo, din video viteza pare clar mai mare de 30km/h. Apoi, daca esti adeptul regulilor, stii ca, pentru a merge cu masina pe strada, trebuie ca masina sa resptecte niste cerinte tehnice. Era masina respectiva in afara regulilor? Habar n-ai. La fel, un adept al regulilor stie ca acestea se stabilesc nu in functie de preferintele unui sau altui pentru o marca de masina. Apoi, un adept al regulilor bunului simt tace cand enervarile, ni se intampla tuturor sa ne enervam, il provoaca sa spuna prostii. Parerea mea ca esti adept doar al propriilor regului. Iar daca te preocupa siguranta in trafic ma intreb cum de apar in testele voastre referiri la consumul si comportamentul masinilor la viteze mai mari decat cea legala, tinand cont ca testele se cam desfasoara la noi in tara unde nu exista circuite.
    Spor la invatat reguli!

  23. Paul spune

    Draga Mircea,

    din pacate lipsa de orice profesionalism a dus la publicarea paginii tale de blog ca “stire”. Am gasit-o intr-un site mare de stiri la stirile zilei si nu m-am putut abtine si ti-am tras niste comentarii taioase si cam jignitoare.
    Imi pare rau si te rog sa accepti scuzele mele si sper ca intelegi pozitia mentala din care am scris….in caz ca ti se intampla sa dai peste comentariile mele :) . Oricum, toti avem dreptul la supravietuire si important e sa reusim sa ne acomodam unii altora toate nevoile. Stim ca problema ta de mai sus pleaca de la felul in care existam adica practic statul si poporul si nu de la bietul om cu nevoi simple si minime. Un om care transporta un scaun pe Dacia de acum 20 de ani probabil nu e un corupt nenorocit pt afacerile cui tu platesti taxe ci e un om in nevoie care poate are o structura morala frumoasa, un om placut dar…lipsit de sanse.

    Mi-as dori ca toti ai nostri sa ajunga sa inceapa sa gandeasca in scopul acomodarii si tolerantei mai degraba decat al etalarii nevoilor superioare ale unora fata de ceilalti. Nu traiesc in Ro de 6 ani si sunt intr-un oras arabesc cu 90 de nationalitati cu moschei, biserici si temple la un loc, negri, albi, galbeni, arabi, asiatici, occidentali…si imparteala poate continua. Totusi…nu e atat de mare separatismul ca in romania unde este o religie, o rasa, o limba, aproape…o singura nationalitate.

  24. Mircea Meşter spune

    @andrei
    Desigur.

    @vw_tr, unckle
    Exact. Nu mă prind însă de unde ardoarea asta de a demonstra că lucrurile proaste sunt de fapt bune şi că pianistul e vinovat :)

    @paul
    No problem.

  25. dan spune

    S-a trezit avantul proletar in unii dintre voi degeaba.
    Problema e simpla: omul respectiv, ca multi altii, nu consientizeaza sau pur si simplu nu ii pasa de faptul ca se pune in pericol si ii pune si pe ceilalti in pericol din urmatoarele motive: a.)masina aia sigur nu trece de nici un ITP serios; b.) este incarcata nu doar peste limita maxim admisa, ci si peste cea a bunului simt si c.)toti spuneti ca vreti sa traiti intr-o Romanie europeana, dar il injurati pe omul asta care semnaleaza faptul ca se merge la noi pe sosele precum tarile din lumea a 16-a. Prin urmare, sunteti niste prefacuti si niste ipocriti. Vreti cica o Romanie moderna si civilizata, dar ii condamnati tocmai pe cei care infiereza tot ce este impotriva civilizarii. Vreti respect, dar nu oferiti respect. Vreti o tara occidentala, dar daca se poate sa nu dam nici un ban la stat si sa avem autostrazi pe n-spe benzi in acelasi timp, ar fi perfect. Vreti sa nu se mai fure, dar nu mai stiti cum sa eludati statul. Si exemplele pot continua. Vina este in fiecare din noi, nu in conducatori, ca doar populatia e angajata si la stat, nu doar sefii.
    Asa si in cazul asta. Circula in voie cu fumigena pe strada, dar ce aveti cu bietul om, daca e sarac, ce sa-i faci, vrei sa-i iei si pielea de pe el?
    I-PO-CRI-ZI-E! Crasa!

  26. Victor spune

    Poi ba mestere,io cred ca tu ai ceva impotriva masinilor..asta iarna sustineai sus si tare ca trebuie SUPRAIMPOZITATE masinile scumpe,ca sa geama aia cu chiu7,bmweu si jaguar..ca asa te-au indoctrinat astia din cauza carora traiesti prost,sa ii urasti pe aia care si-au luat si ei o masina premium,sau nu,ca astia sunt dusmanii poporului,mai spuneai acum un timp ca mai bine de jumatate din masinile premium de pe drumurile patriei ar fii furate,propabil stirea ai citit-o in Tricolorul.

    Acum na ti-ai dat definitiv arama pe fata,nici astia cu Dacie sa nu mai circule,sa vina politia de fapt militia sa le ia masina domne ca nu poate Mester asta sa circule cu 200 pe ora,poi de ce bre scrie undeva ca trebuie sa mergi de la 150 in sus,cu aia care vor sa iasa de pe sosea sau cauta ceva din mers sau vorbesc la telefon nu ai nimic,ca si aia merg incet desii au masini rapide,sau de inconstientii care fac depasiri pe serpentine nu spui nimic,de ex pe soseaua dintre Pitesti si Rm.Valcea daca mergi cu 60-70 esti lent,in spatele tau se creaaza o ditamai coloana,toti de depasesc ca sa bage in ele 100 in ciuda faptului ca drumul travreseaza o multime de localitati sau de dificultatea lui..

    Daciile au tot dreptul din lume sa circule atata timp cat au o viteza maxima mai mare de 50 Km/h(viteza minima pe autostrada),si o distanta de franare de la 100 la 0 de mai putin 60 m,distanta maxima admisa de franare in UE pt o masina.

    Ca o Dacia 1410 nu trebuia impozitata mai putin decat un Mercedes CLS 350 Euro 6 care consuma 9,2l in timp ce o Dacie papa 10l asa este,Dacia polueaza mai mult decat Mertanu,dar tu nu poti ca stat sa interzici o masina sau alta,basca sa il obligi pe om sa mearga tara,poate era incepator,poate poate.

  27. YMihai spune

    subscriu la majoritatea posturilor de mai sus. S-a trezit manelistul din tine sa scoata Daciile de pe sosele ? Mestere, cu tot respectul, cred k ai luat-o usor pe aratura. Daca aveai 2 benzi pe sens… nici nu il observai… dar adept al regulilor cum esti… ti-ai calcat pe inima si ai depasit pe linia continua ? Sau nu erai tu la volan ??? Ai curaj sa spui k da… sa forwardam link-ul si celor de la politia rutiera ? Rusine coane, daca ai devenit project manager cu o mentalitate de genul acesta… mi-e teama de felul in care gandeste cel care te-a ales… A zis cineva bine mai sus… iti miroase balega care te-a crescut ???

  28. basilio spune

    e o vorba ca satulul nu crede pe cel flamind, in societatile moderne exista ceva care se numeste prezumtia de nevinovatie, si cu toate astea circulind cu masini puternice facute pentru autostrazi uitam ca in localitati viteza maxima legala este de 50 – omul nu avea mai mult decit atit – si fiind probabil un mic functioar sau profesor cu salariile pa care le stim nu si-a permis altceva pe deasupra fiind si mai in virsta si mai nesigur pe reactiile sale nu a vrut sa mareasca riscul global din trafic mergind nebuneste. cit despre lucruri sigur le ducea la parintii lui la tara care, cu pensiile actuale nu reusesc sa-mi mentina in stare de functionare lucrurile si mobila din casa. vechi camioane care parca merg cu carbuni, tractoare, carute tiganesti etc. nu incurca mai tare traficul?

  29. George spune

    @Mircea Mester, ai perfecta dreptate! Ca de obicei, marea majoritate nu vede padurea de copaci. Cand vad mentalitatea asta de pe forumuri ma apuca dorul de duca… Pt. cei care-i luati apararea mosului cu dacia: va doresc sa aveti numai din astia in fata, mai ales cand va grabiti. Si, eventual, sa i se defecteze si dacia (sau sa-i cada ceva de pe masina) in mers in fata voastra…

  30. YMihai spune

    @ George, pe cat de frumoasa este comparatia ta, pe atat de neadevarata. Nu ma refer nici la varsta omului, nici la masina pe cae o conduce… ci la atitudinea Mesterului, de a generaliza pana la prostie, o idee in mintea mai multora insamantata. Situatia face ca multi dintre noi sa nu isi poata cumpara decat o Dacia… si ce ? Daca voi spuneti k nu are ITP sau ca nu il trece… asa o fi. Sunt de acord k masina e supraponderata, sunt de acord ca merge incet (insa sigur) … sunt de acord ca nu e loc sa il depasesti (nu e vina lui) insa atitudinea asta ipocrita… lasa de dorit. Crede-ma pe cuvant cand iti spun, ca de ceva vreme locuiesc in Olanda. Mai toate orashelele sunt unite de autostrazi, insa cateodata mergi si pe drumuri mai laturalnice. Viteza e 80… 70 sau in mici satuce poate chiar 30… insa respectul pentru semeni e acelasi, indiferent ca ii vezi conducand un Aston Martin sau un Citroen 2CV. Cine merge incet… e lasat sa mearga… lumea asteapta si zambeste… numai noi ne-am depasit conditia si nu mai avem loc pe banda….

  31. Mircea Mester spune

    @YMihai

    În Olanda ar fi trebuit să înveţi deja că nu e bine să jigneşti oamenii în propria lor casă. Mai uşor cu termenii.

    Merci.

  32. danny spune

    @ toti
    In Germania daca rulezi cu mai putin de 10km/h fara un motiv intemeiat se considere ca ingreunezi circulatia. Acest motiv intemeiat , nu inseamna ca masina este supraincarcata precum Dacia din film, atunci nu ai avea voie sa circului. Deasemenea o stare tehnica deficitara a autovehicolului te obligat sa o retragi de pe carosabil la prima iesire sau refugiu. Stare de sanatate sau psiholgica deasemnea nu iti da dreptul sa incurcuci ceilalti participanti la trafic, astfel inacat motivele intemeiate raman foarte putine.
    Mircea are dreptate in 80% din cazuri cojile care se misca ca ochiul mortului sunt batranele Dacii…

  33. bubulica spune

    ce rautaciosi sunteti:))) Eu am o dacie 1300 din ‘72:)) cu motor frantuzesc si cutie in 4 viteze. Arata f f f bine , fara rugina,albul clasic, motorul nu are nimic, merge perfect. Daca respecta normele de ce sa nu umblu cu ea? Sunt student si mi se potriveste perfect nevoilor mele si ale prietenilor mei. Ce acum toti tre sa avem masini noi?

  34. drako spune

    Din pacate omul nu are cu ce sa mearga. Ce ne facem cu carutele? Ce ne facem cu Rabele si autobuzele de 70 ani care scot fum pe teava de esapament de parca ar fi furnalele de la Galati? Sunt total impotriva depasirii pe linia contiuna, a taierii curbelor pe contrasens DAR nici asa nu se poate. Mor oameni nevinovati si in cel mai fericit caz sunt doar sanctionati din cauza unor astfel de epave.

  35. Mircea Mester spune

    @bubulica

    Respect pentru toţi cei care îşi menţin maşinile la nivelul ăsta.

    @drako

    Din punctul meu de vedere, o maşină de 30 de ani care abia se tâtâie şi trece de ITP cu şpagă prezintă acelaşi pericol pe care-l aduce o căruţă. Şi da, mor oameni nevinovaţi.

  36. stone spune

    Mestere, treaba cu ITP-ul care nu este trecut de vechile Dacii este expirat. Cunosc pe cineva care lucreaza intr-o statie de ITP-uri si este jale cu toate masinile: Ww-uri care nu trec ITP-ul pe bune din cauza noxelor(ITP la 2 ani de la cumpararea unui auto nou!!!!!!!!!), Loganuri care nu trec pe bune din cauza directie, si multe altele care nu trec ITP-ul din cauza franelor. Asa ca sa nu ne mai legam de ITP-uri facute pe naspa.
    P.S.: este vorba de masini cu maxim 2 ani vechime………..

  37. vw_tr spune

    YMihai, perfect adevarat ceea ce spui doar ca este o mare diferenta: tru esti in Olanda unde poti merge pe n-spe mii de alte autostrazi acolo unde ai nevoie daca tu constati ca drumurile secundare e plin de 2CV-uri care merg cu 30 la ora.
    Nu stiu de cand esti plecat (vazand 80% dintre comentarii pe forumuri, imi pare nespus de rau ca m-a prins varsta de 30 de ai tot in tara asta) dar in rromania (intentionat am scris asa) nu poti sa zambesti cand faci de la Pitesti la Valcea o ora jumatate (60 km parca)… Tu esti obisnuit sa mergi cu masina la 130 km/h in Olanda pe autostrada si apari aici cu lectii de moralitate. De ce nu ne lasi pe noi in pace, fii bucuros ca ai scapat de rromania (sincer iti spun) si lasa-ne sa ne postam parerile deoarece suntem noi cei care suferim, nu tu.

    Pentru cei care cred ca eu am bani si de aia ii acuz pe “melcii”astia: Sorry, nu am bani cum credeti voi. Nu treceti in polemici cu cine si ce a furat in tara asta. Eu nu am facut politica, n-am falimentat intreprinderi de stat, n-am afacere, nu lucrez la stat. De cand am terminat scoala am fost angajat in sistemul privat. Dar mi-am luat alta masina deoarece Dacia mea (pe care o am si pe care n-o mai duc la ITP ci o folosesc doar la tara) tocmai din cauza ca era depasita. De asta merita tara asta totul, oamenii nu stiu si nu vor sa gandeasca asa cum e normal. Zicea cineva mai sus ca in Germania daca circuli sub 10 km/h mai putin, blochezi traficul. Nu e asa oare? De ce sa sufere 1000 de soferi din cauza unui individ egoist care se incapataneaza sa-si demonstreze ca inca mai e in stare sa faca 50 sau 100 de km cu rabla? E normal, e moral?

    Ipoctizie crasa e din partea celor care ii tin partea mosului in acest caz iar daca sunt blocati in trafic de asa ceva injura ca la usa coprtului si gesticuleaza si ridica degetele in depasire…

    De asta nu se face bine tara asta niciodata, si asa si merita!

  38. rzn ozn spune

    era mai bine pe vremea cand toata lumea avea dacie… nu era nimeni mai special ca altu, toata lumea trecea de itp, toti aveam aceeasi putere, consum, frane, spatiu in masina etc. si uitati un lucru: dacia e foarte usor de intretinut, nu te toaca la bani, de aia si omul acela isi face si el treaba cum poate, nu mai vbiti de siguranta traficului ca sunt destui tampiti care depasesc toate masinile luxoase ca ei au masina “mult mai buna”. si sa ma pis pe toti “bulgarii” cu râciurile lor de 1000 de euro, supermasina domne, de ce sa cumperi o dacie cand poti sa-ti iei o masina straina din bulgaria care constati dupaia ca te fute la buzunar si bagi la bani in cazanu ala de te vezi dupa ceva timp cu anunt in geam ”de vanzare”, asta pentru ca a-ti facut “afacerea secolului”! sper ca toti mai multi dintre voi cu asemenea masini sa ajungeti la remat cu ele, n-au ce cauta pe strada. daciile inca duc si demonstreaza chestia asta, numai ca au disparut oamenii care sa le aprecieze.

  39. andrei spune

    Mircea, ştii sigur că maşina omului nu trece ITP-ul? Cum şi de unde? Cu ce citeză mergea el şi care e viteza minimă admisă pe acel sector de drum?

  40. Dragos spune

    Pe cei care traiesc in alte tari ii rog sa se abtina de la comentarii. De ce au plecat? Nu pentru ca s-au saturat de mocirla din tara asta? Atunci cum pot sa comenteze pozitiv sfidarea mosului cu dacia, care in orice tara civilizata era trasa pe dreapta de un politist? In tarile unde locuiesc ei nu intalnesti cai pe autostrada, siruri intregi de carute pe drumuri nationale si caini pe toate strazile…

  41. Gogu spune

    Mircea, sper ca nu faci si tu parte din categoria bizonilor de trafic… Este, evident, enervant ca cineva sa conduca cu 60-70Km/h pe un drum bun, cu vizibiliate buna, unde limita de viteza este 90Km/h sau poate 100Km/h, insa uiti un amanunt important: drumurile patriei nu sunt prorpietate privata, ci un bun bun PUBLIC, pa care toata lumea platitoate de taxe este indreptatita sa-l foloseasca… Spui tu, citez – “dacă nu ai bani de maşină, nu conduci una. Este fix atât de simplu.” Similar e valabil si pentru tine – n-ai chef sa stai dupa cei care circula incet, pleaca! Nu te tine nimeni in Romania…

  42. YMihai spune

    Mestere ai dreptate, de ieri si pana azi m-am mai calmat… accepta-mi scuzele pentru felul direct de a-mi exprima gandurile. Pozitia mi-o pastrez totusi, incearca sa citesti si sa inveti cate ceva din posturile noastre.
    @VW_TR … sunt prea multe de spus aici. Lectiile de moralitate nu depind de locatia in care ma aflu… as fi scris acelasi lucru si daca eram in Ro… si poate cu mai multa inversunare…
    Ma deranjeaza atitudinea… de a sfida un om care foloseste o sosea publica, in interes personal, ca mai noi toti dealtfel. Revin, daca erau 2 benzi pe sens, daca drumul permitea depasirea… daca daca daca … probabil tot s-ar fi scris un articol. Sunt insa perfect de acord k masina lui e agabaritica… insa daca nu ar fi mers incet… poate ar fi fost scaune pe sosea.
    Legat de circulatia in Olanda, o sa fii surprins probabil sa afli ca limita de viteza e 120 pe autostrazi… si 80 pe majoritatea celorlalte drumuri. Vezi si masini din 1930… si masini din 2011.. .toate impart acelasi spatiu, nu se claxoneaza… nu se injura… nu se gesticuleaza. Geneza unui astfel de comportament se mosteneste, se dobandeste in multi ani, si e transmisa mai departe…

  43. gogu spune

    Mestere (un cuvant mare pentru un om mic ),inainte de a face un comentariu cum ai facut tu ,este bine sa te documentezi si ar face bine sa faca acest lucru si ceilalti care fac comentarii fara a iesi vreodata din Bucuresti cu masina sau daca au iesit au facut-o pana la Constanta , deci problema sta in felul urmator : intre acel proprietar de Dacie si ceilalti conducatori auto este o mare diferenta si anume ca cel cu Dacia incalca legea mai putin decat ceilalti doi conducatori auto care fac manevra de depasire trecand peste linia dubla continua, conducatorul Daciei nu i se poate reprosa decat incarcatura peste sarcina maxim autorizata a autovehiculului si punct , ceilalti doi sunt niste terebilisti care nu au rabdarea si nervul unui adevarat sofer , deci ei sunt ca multi alti conducatori auto si nu soferi , sofer este cel cu platforma de transport masini care a asteptat pana unde avea voie sa depaseasca si ca o paranteza pentru cei care comenteaza fara sa stie nimic numai din auzite sa stiti ca si in tari din vest ca Austria ,Germania etc pe drumurile nationale circula si vehicule mai lente dar nimeni nu depaseste in zona de ,,DEPASIRE INTERZISA ” indiferent de motiv , asta inseamna civilizatie si disciplina in trafic nu ce se intampla la noi , daca mergi pe A 1 sau A2 si depasesti un camion cu o viteza de 130 km/h vine un tampit de kamikaze din spate si incepe sa foloseasca semnale luminoase si acustice de parca ar fi drumul lui privat asa ca nu mai face aceste comentarii din fata calculatorului fara sa faci si o munca de teren .

  44. ha ha ha spune

    Mda: deci treaba e asa: si daca are Logan sau Q7, odata si o data tot o sa-l vezi cu ea incarcata peste limita de greutate admisa;Insa iti spun sincer ca titlul ales ma deranjeaza si propun un alt titlu gen jos cu vitezomanii care merg cu 100km/h in localitate, jos cu szmecherii care nu stiu carte sau cate urchi au in cap, dar se grabesc…etc….toti ne grabim. … si daca nu avem rabdare si tutun, cum zice o vorba, e nasol.Odata mergeam cu 55km/h in localitate.In spatele meu, se grabea unu:blitzuri, claxoane, ceva de mama, tata, bunici, etc…i-am facut loc sa ma depaseasca, atunci cand mi s-a oferit ocazia, iar la iesirea din localitate, l-am vazut tras pe dreapta de un echipaj de MILITIE…l-au luat cu radaru…Va spun sincer: tot drumul, dupa aceea, a mers doar in spatele meu…deci se poate…Nu sunt masinile de vina, ci BIZONII sau TACANITII de la volan.Si nu cred ca au fost multe accidente produse din vina “DACiiLOR VEcHI.Daca te uiti pe statistici, vei vedea ca cele mai multe accidente au ca si cauza viteza … pe care n-o ai ca te incurca ala cu Dacia lui amarita care vezi Doamne merge incet si mai e si incarcata.Daca as fi nenea Gracea si te-as prinde cu viteza unde nu trebuie, ti-as lua permisul pe loc si ti-as da voie sa-ti cumperi scuter…dar doar ultimul model, ca sa nu incurci traficul pentru ca mergi mai incet…si apropo, am Dacie 1300 si inca merge bine si nu incurca traficul…NO OFFENSE…Numa’ bine…

  45. MihaI spune

    Bravo ha ha ha