Laser, frate!

Am fost plecat din Bucuresti pentru cateva zile pentru un test drive iar la revenire am asistat la un joc de lumini laser live, undeva pe langa Palatul Parlamentului (a.k.a. Casa Poporului, sa nu ne incurcam in explicatii de alt tip). Ei bine, din cauza unor zile ale orasului (din cate am inteles in explicatii preliminarii), laserele sunt proiectate pe cladiri, blocuri, copaci, ape si, nu in ultimul rand, pe masini. Care masini erau in miscare.

Pe mine, cel putin, asta m-a deranjat. Este adevarat, veneam dupa un drum destul de lung, insa nu ti-e tot aia ca la apus, atunci cand oricum te chinui sa analizezi distante si masini din cauza luminilor amestecate, sa dai de un joc de lasere care se desfasoara in retina-ti.

Ok, e doar o defulare, insa intreb ca un om simplu: daca un Mercedes se loveste de un Audi si iese urat iar cei doi posesori ai masinilor dau in judecata autoritatile, cine castiga? Raspunsul, in numarul viitor sau (foarte probabil) in realitate, peste cativa ani de amanari a judecatii. C-asa-i la noi.

4 comentarii la “Laser, frate!”

  1. George spune

    Asta ar fi una dintre multele chestii de-a-ndoaselea (ca sa ma exprim elegant) din traficul bucurestean/romanesc…
    Ce-ar fi sa faceti o “culegere” de asa ceva la care sa contribuim si noi cu un alta sa vedem daca iese de un roman…?
    Incep eu cu cateva:
    - radarele amplasate exact in zonele in care se poate rula cu viteza si cu riscuri minime;
    - masinile parcate pe marile bulevarde aflate in reparatie ceea ce face si mai greu traficul si asa aproape paralizat;
    - ralantisoarele nesemnalizate;
    - indicatoarele de trecere de pietoni ascunse prin coroanele copacilor;
    - pietonii care trec strada total aiurea si-ti mai arata si unghia cand le atragi atentia;
    - etc…

  2. Andy spune

    …si daca o Toyota de loveste de un Peugeot? Nu vad care e legatura intre accident si marcile de masini imiplicate in acesta. :)

    Am fost si eu la spectacol si, din informatiile pe care le am si din ce am vazut cu ochii mei, circulatia auto a fost oprita in zona respectiva pe durata showului.
    Si da, evenimentul a facut parte dintr-un festival european, din care mai fac parte si alte “mici” capitale europene, cum ar Roma, Paris sau Madrid.
    Uite cum suntem “noi” romanii…acum cativa ani ne uitam cu gura cascata la televizor cum organizau americanii revelioane cu explozie de lumini in Times Square, sau cum francezii faceau jocuri de lasere si lumini pe cladirile isotrice ale Parisului. Iar acum, cand s-a facut la noi un spectacol comparabil cu ce se intampla in lume si Europa in care ne mandrim ca am intrat, vine Mircea obosit de pe drum si spune ca pe el il dor ochii si nu vrea jocuri de lumini, ca nu poate aprecia distantele. Poate ca ar fi trebui si oprit iluminatul stradal pe unde treceai tu, draga Mircea? E cazul sa-ti reamintesc ca pana si in codul rutier se recomanda sa nu conduci in stare avansata de oboseala? Asa ca solutia buna poate ar fi fost sa tragi pe dreapta si sa te odihnesti cateva minute. Si poate sa ocolesti zona respectiva, in care oricum traficul era restrictionat (stiu asta pentru ca eu am vrut sa intru cu masina sa parchez mai aporoape, dar nu era voie). Ceea ce spui tu e ca si cum m-as duce la un concert rock si m-as supara ca e muzica prea tare si nu pot sa ascult muzica la casti. :)
    Si inca ceva: spectacolul asa era gandit, ca aceste efecte vizuale sa te invaluie si sa te faca sa te simti inconjurat de acele efecte tridimensionale.
    Asa ca hai sa nu mai fim egoisti si sa incercam sa gandim si un pic in viitor.
    Si o observatie la comentariul lui Goerge: perfect de acord cu tine ca sunt multe lucruri complet aiurea in traficul bucurestean, insa spectacolul de sambata nu are nicio legatura cu traficul. Si nu din cauza lui se circula cum se circula in Bucuresti.

  3. George spune

    @ Andy

    Ar fi nemaipomenit daca traficul din Bucuresti s-ar perturba numai de la vreun concert sau vreun raliu…puse cap la cap, astea nu “papa” mai mult de cateva saptamani dintr-un an…as fi dispus sa platesc un asemenea pret pentru un trafic lejer tot restul anului…:))
    Nu stiam detaliile pe care le-ai mentionat in post…articolul mi-a ridicat la fileu un subiect mai vechi si de-asta l-am adus in discutie…si ca tot veni vorba de lasere, exista niste lumini (care n-au nici o legatura cu spectacolele in aer liber) care te buimacesc de nu mai vezi pe unde mergi cateva secunde bune daca te prind in unghiul corespunzator: xenoanele unora dintre masinile cu pretentii…foarte multe dintre ele sunt reglate dupa ureche (desi ochiul ar trebui sa fie organul responsabil pentru asta) si chiar si cele bine reglate pot fi jenante atunci cand masinile respective trec peste gropi, praguri, sine de tramvai, etc…

  4. Mbilly the kid spune

    Cred ca Mester era obosit si cand a scris articolul… Analiza lui Andy e mai buna articolul in sine. 1-0