Libertate înţeleasă prost

Cică Ministerul Sănătăţii vrea să dea o directivă prin care, printre alţii, dependenţii de alcool sau persoanele cu insuficienţă renală SĂ POATĂ să-şi ia permis în România în anumite condiţii.

Partea tare e că, deşi pentru UE pare că aceasta decizie e una care lărgeşte grupul potenţialilor şoferi, pentru România e invers: acest grup se restrânge. Pentru că eu unul n-am auzit până astăzi ca unui individ să-i fie refuzat dreptul la permis pentru că ar fi dependent de alcool. Pentru că nu ştiu să existe vreun organism care să împartă populaţia României în dependenţi de alcool sau nu. Sau pentru că l-ar durea rinichii într-atât încât a primit măcar o dată tratament pentru asta, treabă care se întâmplă în foarte multe cazuri la femei, de exemplu. Iar autorităţile vor analiza de două ori de acum candidaţii, pentru că tocmai şi-au dat seama că le scăpa ceva.

Dacă e să fie libertate pentru toţi, hai să limităm nişte categorii de potenţiali şoferi. Cam aşa s-ar traduce ce se întâmplă prin zonă.

Sau, mai simplu: Domnu’ Minister al Sănătăţii, sunteţi Minister în ţara-n care OK-ul doctorilor pe dosarul de candidat la permis se dă în multe cazuri fără niciun examen. Mă bucur că aflaţi de aici asta, domnu’ instituţie.

Nu-i aşa că trăim într-o ţară de senzaţie?

Etichete:

4 comentarii la “Libertate înţeleasă prost”

  1. Ion spune

    Eterna si Fascinanta Romanie ;)
    Unii au recunoscut asta de acum cativa ani dar ne-au lasat pe noi sa ne imbatam cu apa rece ca votul poate schimba ceva.
    Singurele lucruri care pot schimba ceva in Romania sunt moartea si emigrarea.
    Ceea ce nu te omoara te intareste: daca nu ne-au ucis pana acum cei cu permis a la Pitesti, inseamna ca evoluam spre soferi/pietoni mai buni poate si mai civilizati.

  2. Mirela spune

    Bravo Mircea ! Subiectul asta chiar imi place!

  3. Vulpoiu Cristian Gabriel spune

    Si ne mai miram ca sunt cu miile mortii pe soselele din Romania…ACUM !!! Daca se mai adopta si aceasta ….directiva aprobata de persoane debile mintal si dependente de alcool sau si de droguri de la UE (altfel nu se explica !!!)….risca sa dea peste cap Codul Rutier Roman care asa cum e el totusi ne protejeaza…iar daca fereasca Dumnezeu aceasta “directiva” este aprobata de parlamentul roman (de cacat) ….atunci, cer sa se desfiinteze scolile de soferi, examenele de soferi, permisele de conducere si sectia de circulatie de la politie precum si codul rutier !! La ce dr ne mai trebuie ? Circulam pe dea moaca cum vor cacatii de la UE !

  4. Peraphita spune

    Vulpoiul Cristian Gabriel cu tristete in suflet te anunt ca nu ai inteles nimic din articol :(