Popor de plictisiti

Acum ceva vreme, autoritatile din Bucuresti anuntau ca vor pune in circulatie placutele de inmatriculare cu trei cifre, deoarece combinatiile de la momentul respectiv, cu doar doua cifre si trei litere, incepeau sa fie limitate ca numar. Minunat, am spus, gandindu-ma ca toti cei care isi vor cumpara masina de acum vor putea sa-si personalizeze numarul in fel si chip, aducandu-si aportul semantic prin combinatii inteligente si mai ales mai putin inteligente intre cifre si numere.

Am gresit. Sunt un idiot.

Fratilor, povestile alea cu cozile de la inmatriculari erau pentru prosti. Imediat dupa ce s-a dat verde la placutele cu trei cifre, romanii care aveau deja masini s-au urcat pe ghisee pentru a-si schimba numerele. N-or fi avut altceva de facut in timpul ala? A dat somaju’-n noi in halul in care toti s-au gandit ca numarul lor nu mai e la moda si trebuie sa-l schimbe cu B 666 IAD & Co.? N-am inteles niciodata de ce un numar de genul asta te scoate din multime si de ce tre sa stai la cozi si sa-ti pierzi timpul pentru a primi un alt numar decat cel pe care il ai deja si care nu-ti face, nu ti-a facut si nu-ti va face vreodata probleme. Om fi niste plictisiti care cauta elementul fun in orice.

Personal, atunci cand mi-am luat pana acum masina, ultimul lucru la care m-am gandit a fost combinatia de cifre si litere care-mi cadea in mana. Mie dati-mi masina, ma doare sincer la basca de semiotica cifrelor si literelor de pe numar.

4
foto via Adevarul

9 comentarii la “Popor de plictisiti”

  1. Vlase spune

    I agree with you. Chestia care ai spus-o cu coada la inmatriculari este chiar tare…adica de foame noua ne cresc panze de paianjen la gaura cu*ului, dar nu conteaza: TREBUIE SA IMI IAU NUMARUL FAVORIT!!! CA NUMA’ DACA AM NUMARUL MAGIC NU O SA PATEASCA NIMIK MASINUTZA MEA :) )))))))))))))))

  2. ally_great spune

    Mi-am inmatriculat prima masina cu o combinatie preferentiala, am pastrat placuta si o voi pastra indiferent ce “fier” urmeaza sa reprezinte.

  3. Peter spune

    Perfect de acord. Oare de ce tre sa stie toata lumea cum ma cheama sau cati ani am?!

  4. Vlad.P spune

    si inca nu a luat nimeni B 007 BND….?! trebuie si un aston martin, normal

  5. Dan M spune

    B 007 BND nu se poate lua, combinatia de trei cifre trebuie sa fie numai de la 100 in sus. Probabil s-au gandit ca zero ar putea fi confundat cu O.

    De acord cu Mircea, trebuie sa fii foarte penibil sa-ti iei un numar de tip nou desi masina ta este deja inmatriculata…

  6. octav spune

    Bun articolul Mircea!
    Sa vedem daca ghiceste cineva ce masina are cel care a luat B-666-IAD!
    Din ce in ce mai multi romani nu isi platesc ratele la masini sau nu au bani de carburant, insa isi schimba numarul.
    Totul vine din mandrie, o “calitate” a noastra ca popor, ce ne cam ingroapa.

  7. Robert spune

    B-314-ZDA

    Cine a facut matematica in scoala stie.

  8. ss spune

    Iar am gresit! L-am injurat pe Brucan si nu m-am invatat minte, l-am injurat si pe marinaru beat cand a zis ca 99% din romani sunt manelisti si a avut dreptate! Si doar e veche vorba populara cu “numele prostilor pe toate gardurile”, nu ne mai facem bine…

  9. ionut spune

    Epatare tipic romaneasca … ne descrie mai bine decat 1000 cuvinte … si in alte tari se poarta placutele speciale dar aia au in rest tot ce le trebuie … noi nu cred , ce ziceti de niste drumuri calumea inainte , ca sa nu pupe placuta aia noua vreun copac sau parapet sau (bat in lemn) in alta placuta “smechera” …