Profil

Probabil ca profilul psihologic al soferului roman este atat de greu de definit incat specialistii prefera sa se concentreze pe alte lucruri, mult mai simple. De exemplu, pe analiza psihologica a unei broaste sau a unei capre negre. E mult mai usor.

Exemple:

Un Maserati Coupe pe Autostrada. Daca merge cu 160, e nebun, nu merge legal si da flash-uri ca n-are loc de aia normali. Daca merge cu 130, pe banda intai, e prost. Are supermasina si sta ca bou’ intre Logan-uri.

Daca parchezi aiurea in parcarea mall-ului cu vreun Porsche si ocupi trei locuri fara rost, esti smecher si nu vine nimeni sa te ia la rost. Daca parchezi normal, esti un mare idiot pentru ca ai Porsche si ai putea sa cumperi toate locurile de acolo ca sa incapi cum trebuie. Nu punem la socoteala faptul ca parcarile din centrele comerciale sunt atat de stramte incat, daca ar avea usi, un scuter n-ar incapea normal.
Dinspre Bucuresti, poti sa ajungi la Brasov prin Ploiesti, via Baicoi si Sinaia. Majoritatea merg pe acolo, esti un prost daca nu mergi pe acolo, pentru ca e drum intins. Da, poate sa fie aglomeratie de nu te vezi, dar poti sa-i dai blana daca prinzi liber. Mai exista insa un drum, prin Cheia si Valenii de Munte. E absolut genial, o sosea de munte adevarata, cu multe curbe frumoase si cu peisaje cel putin la fel de frumoase. Nimeni nu merge insa pe acolo, pentru ca “e mai lung si obositor”.

Ieri am facut o ora si 40 de minute din Brasov la Ploiesti prin Cheia. Cand am ajuns la Ploiesti, din centrul orasului se intindea o coada careia nu ii vedea capatul. Eu am ajuns la intersectia cu ei, am luat-o spre Bucuresti si am ajuns. Cu creierii calmi si cu acelasi numar de neuroni.

Deci, se poate.

11 comentarii la “Profil”

  1. eu spune

    aaaaaaaaa adica tu erai desteptul intre toti prostii care merg pe DN1! :) ) esti sigur????
    nu inteleg de ce in fiecare luni trebuie sa scrii pe blog ceva legat de ce ai facut tu in week-end. am inteles ca saptamana trecuta ai fost la Pitesti, acum la Brasov…. chiar crezi ca intereseaza pe cineva chestiile astea???

    PS: “poate sa fie aglomeratie TE nu te vezi”…. bine ca stim sa facem “omlete” pentru altii……….

  2. eu spune

    “am luat-o spre Bucuresti si A ajuns”… gramatica limbii romane!

  3. Alin Popa spune

    eu – nu e vorba de gramatica limbii romane, e o simpla greseala de tastare. Spui ca nu intereseaza pe nimeni ce spune el aici, esti foarte agitat (vad asta din semnele de punctuatie pe care le repeti obsesiv), dar citesti extrem de atent totul. Indeajuns de atent incat sa gasesti lipsa unor litere.

    Mie mi se pare ca a atins corect punctele pe care le-a negociat prin titlu. Mi s-a intamplat de cateva ori sa trec prin astea si are dreptate omul. Incearca sa le introduca intr-un fel sau altul si ii sariti repede in cap. Mai-mai…

  4. Mircea Mester spune

    Uneori, mesajul este usor de inteles. Alteori, nu. Si nu e vina textului, ci a receptorului.

    “Omletele” se fac in redactia noastra pe motive temeinice. Unde e cazul, se intampla. Unde nu, nu. Exista autoritati si autoritati. Din pacate insa, lumea e plina de false autoritati, autoproclamate.

    Got it? :)

  5. englezu` spune

    Bravo, domnule redactor-sef! Se vede clar ca asa numitul Alin Popa sunteti chiar dvs. Am observat ca aplicati deseori aceasta tactica: dupa ce sunteti contestat va lasati singur un coment pozitiv sub un al nume, pentru ca apoi sa reveniti cu reply-ul oficial si oarecum sustinut de parerea altor persoane care comenteaza pozitiv. Asadar, incercati sa nu va mai ridicati atat in slavi si acceptati macar odata ca ati gresit. Sunteti asa convins ca n-ati gresit deloc niciodata? Asa reiese din atitudinea asta. Penibil! Un om care se vede asa important ca dvs ar trebui sa fie mai atent cu imaginea care si-o creeaza, mai ales daca apare la tv si are asa de multe pretentii. Oricum esti un trist!!!

  6. Mircea Mester spune

    @englezu’: Nu am pretentii de niciun fel, probabil ar trebui sa vorbesti atunci cand cunosti omul pe care il acuzi. Nu am nevoie de niciun avocat, daramite de mine ca aparator al propriei mele persoane. Stiu sa ma apar prin textele pe care le scriu, nu cred ca e nevoie sa imi raspund singur prin comentarii. Nu centrez si dau cu capul. Eu ridic mingi la fileu, voi le loviti in acelasi sens. Preferabil.

  7. eu spune

    esti un mare frustrat Mestere! Parol!

  8. nevermind... spune

    doamne …se vede ca unii n`atzi trecut prin liceu….oameni buni nu v`o`nvatzat Dacia Literara sa criticatzi “opera” si nu “autorul” …sau in cazul nostru articolul si nu pe cel care o scrie ? …fitzi mai obiectivi ..8-|

  9. nevermind... spune

    *il scrie…pardon…

  10. guru bivolaru spune

    “Nu punem la socoteala faptul ca parcarile din centrele comerciale sunt atat de stramte incat, daca ar avea usi, un scuter n-ar incapea normal”
    tiff needle al romaniei cred ca a busit vreo masina in parcarea de la mall la cat de MESTER este!!!

  11. eu spune

    pai si opera cine o scrie??? mama? sau autorul? te pomenesti ca o fi Mester vreun pui de Eminescu neinteles :) )