Scrisoare pentru Toyota

Draga Toyota,

Iti scriu aceste randuri pentru ca m-am saturat sincer de stirile americanilor prin care anunta recall-uri la tot ce ati produs din 1940 incoace. Stim, NHTSA este un soi de drac mic care scormoneste in aceasta perioada toata istoria plangerilor clientilor vostri din State pentru a gasi probleme cat de mici. Probabil ca isi vor indeplini si scopul final, de a va slabi pozitia pe care o detineati inainte de nebunia asta al carei epicentru a fost in SUA.

Dar eu, unul, m-am saturat. Dupa aproape trei luni in care stirile despre recall-urile voastre au curs in fiecare zi mai des decat curg apele pe Cotabita la 40 de grade, observ ca orice chichita gasita de americani devine, prin efectul bulgarelui de zapada, un ditai defectul. Probabil ca intotdeauna se vor gasi clienti nemultumiti care sa injure o marca sau alta din cauza faptului ca au simtit ei ca masina nu i-a ascultat.

Probabil ca nu sunteti singurii ai caror clienti au de-a face cu astfel de probleme. Cu urechile mele am auzit cum clientii unor alte marci au patit lucruri asemanatoare iar importatorul su biroul european le-a dat cu flit. Sau cum politistii nu au vrut sa auda cand cel proaspat urcat pe copac sustinea ca masina a accelerat singura. “Ati calcat acceleratia in loc de frana”, spuneau ei.

Vreau doar ca toata povestea asta sa se termine. Stiu, veti organiza un Comitet de Calitate, un soi de CTC apasat cu ingineri de top pe care ii veti muta in SUA pentru a analiza in amanunt orice model pe care-l scoateti. Pentru ca problemele de acest tip sa nu se repete. De asemenea, probabil ca veti fi ceva mai rezervati in a le cere furnizorilor taierea la maximum a costurilor de productie pentru subansamble. Stim, e criza, dar exemplul vostru recent ne arata ca orice criza poate sa ascunda o boala reala.

Stiu si ca presa din State s-a urcat pe voi cu toate rotile din dotare si ca a adus in ajutor si alti prieteni cu rotile acestora din dotare. Pentru ca e normal ca un producator care a ingropat americanii la ei acasa sa simta lovituri in plex atunci cand se afla in genunchi.

Dar vreau sa se termine. Si dupa ce astazi ati anuntat recall-ul pentru Prius, am crezut ca va fi ultima veste proasta primita din partea voastra pe urmatorii 50 de ani. Se pare ca NHTSA cauta nod in papura si a gasit cateva indicii care i-ar conduce la o alta problema grava. Te rog, Toyota, da-le peste bot si arata-le ca totul s-a terminat. Nu mai vreau recall-uri de la tine. Pot sa trec peste scurtcircuitele recente, dar nu am niciun chef sa vad peste vreo sase luni ca ai facut fractura de stress din nou. C-atunci ne pierdem increderea.

Al tau,

Mircea.

Etichete: /

Un comentariu la “Scrisoare pentru Toyota”

  1. unckle spune

    “mai des decat curg apele pe Cotabita la 40 de grade”

    ….

    stai sa ma opresc din ras ca sa pot citi in continuare …
    asa, gata rasu’ :) )
    Deci, si prin urmare, ai o foarte mare dreptate Mircea :) . Tot bullshitu’ asta cu presuletu care apasa pedala seamana a Final Destination in care ii cadea lu aia sticla sub pedala de frana… plm mai repede castigi la LOTO decat sa ti se intample asa ceva. Toata povestea asta a inceput sa puta a antireclama din momentul in care a “aparut” a doua problema la Toyota … acum or sa scoata la probleme pana or sa ajunga sa interzica vanzarea masinilor toyota in SUA datorita “neregulilor” … plm , capitalisti …