Cadou pentru un copil cuminte

In acest sfarsit de saptamana am avut onoarea de a participa, impreuna cu alti cativa jurnalisti auto din Romania, la ultima etapa a Trofeului Andros, o competitie auto franceza aflata la al 20-lea sezon.Un sezon dureaza doar doua luni in Trofeul Andros, interesul publicului din Franta fiind unul foarte ridicat datorita caracterului special al acestei competitii: toate cursele au loc pe gheata sau zapada, pe circuite aflate in creierii muntilor Frantei.

Pentru noi, romanii, al 20-lea sezon al Trofeului Andros a fost unul special, Alain Prost prezentandu-se la startul competitiei cu o versiune speciala a lui Dacia Duster. Chiar daca modelul de competitie nu are in comun cu viitorul SUV de serie decat numele si, partial, designul frontal si posterior, miscarea de marketing a celor de la Dacia este una de succes.

De fapt, am vazut ca e o miscare de succes aici, la Super Besse, localitatea franceza in care are loc ultima etapa a campionatului. Dacia are un motorhome al sau plin cu personalitati, are vizitatori, are o echipa (Team Dacia) care se ocupa atat de oaspeti, cat si de masina pilotata de cvadrupul campion de Formula 1 Alain Prost si are o imagine care, in Trofeul Andros, rivalizeaza cu cea a cehilor de la Skoda, care il scot in fata pe Olivier Panis, “raspunsul”la Alain Prost.

De ce are Dacia succes? In ciuda faptului ca Prost nu mai poate sa emita pretentii pentru victoria finala in ultima etapa, francezii sunt evident mult mai apropiati de Team Dacia decat de Team Skoda. E si normal, de altfel. Dacia ii reprezinta in Trofeul Andros in lipsa celor de la Renault, care  – evident – vegheaza asupra manifestatiilor copilului Dacia in competitie.

Din ce simt, participarea Dacia in acest an in Andros Trophee este un soi de cadou pe care Renault l-a oferit celui mai reusit copil al sau. Pentru ca rezultatele de piata din anul care tocmai s-a incheiat au facut ca Dacia sa devina o marca mai mult decat cunoscuta in Franta. Iar asta se vede pe strazile din statiunea in care ne aflam, exemplarele Sandero care se lupta cu nametii de la 1300 de metri fiind din ce in ce mai prezente.

Am realizat si un interviu cu Alain Prost in care am vorbit despre Trofeul Andros si despre cum vede el viitorul Duster de serie, dar si despre sezonul de Formula 1 care sta sa inceapa. Si voi veni din Franta cu o serie de cadouri pentru voi. Pana la urma cine n-ar vrea sa aiba in colectia de autografe semnatura originala a lui Alain Prost? :)

3 comentarii la “Cadou pentru un copil cuminte”

  1. Justin spune

    vrem poze :D

  2. Mircea Mester spune

    Vin si poze :) In reportaj.

  3. gabriel spune

    Super tare abia asteptam articolul si pozele si cadourile..