Dacia Duster versus Suzuki SX4

Automarket vă va oferi primul test în România cu versiunea dCi de 110 CP a lui Dacia Duster. În variantă 4×4. Şi, pentru ca vă veţi bucura ca nişte copii, am decis să vă oferim testul în 1 iunie, cadou pentru ziua tuturor celor care se simt încă în stare să mănânce pepene fără cuţit.

Până una-alta, dam un ochi astăzi la unul dintre comparativele interesante în care a fost implicat Duster în ultima perioadă. Francezii de la Turbo.fr au pus modelul românesc lângă unul dintre rivalii săi direcţi, Suzuki SX4. Ambele în versiune cu tracţiune pe faţă. Dusterul cu diesel 1.5 de 85 CP, SX4 cu diesel 1.6 de 90 CP.

Câştigător: Dacia Duster. Citez din ce zic francezii: “Pe hârtie, acest test comparativ ar trebui să îl dea câştigător fără probleme pe Dacia Duster. În final, lupta a fost însă ceva mai strânsă. Mai performant, mai bine finisat si cu o ţinută de drum mai bună, Suzuki SX4 are argumente reale. În acelaşi timp, pentru utilizarea în familie, Dacia Duster este net avantajat de habitabilitate şi de tariful său. Două argumente imense la semnarea contractului de cumpărare”

Testul poate fi citit în întregime AICI

9 comentarii la “Dacia Duster versus Suzuki SX4”

 1. Giugiaro spune

  Salve Mircea! Parerea mea este ca francezii apara marcile lor ca Dacia(apartine de Reanult).Suzuki a fost creat ca masina, iar Duster ca una Low -Cost.Asa ca nu mi se pare corect testul.Nu are cum una Low Cost sa bata una “normala”.

 2. Mircea Mester spune

  @Giugiaro

  Testul e foarte corect. cele două maşini fac parte din acelaşi segment, costă tot pe-acolo, oferă aceleaşi variante de motorizare, aceleaşi opţiuni. Există şi diferenţe, e normal, de asta se fac testele de genul ăsta.

  “Suzuki a fost creat ca masina, iar Duster ca una Low -Cost”

  Adică Duster nu e maşină? :)

 3. Giugiaro spune

  Haha! Este ,dar m-am referit ca are un alt target fata de Suzuki.Pentru cei cu buzunarele mai mici.

 4. Mircea Mester spune

  Nu e alt target. Şi SX4 este făcut pentru cei cu buzunarele mai mici. Costă cu 1000-1500 de euro mai mult decât Duster.

 5. Giugiaro spune

  Scuzele mele atunci.

 6. cristi spune

  eu unul as alege sx4
  duster-ul l-am condus si este ok (exterior 10, interior 7)dar acum depinde pentru ce iti cumperi masina

 7. flavius spune

  Din pdv.Giugiaro al batran ;Duster ar fi OK.Dar la ala micu(45ani) ii place altceva.Oricum chestie de gust.Ca de exemplu eu care urasc noile Alfa pentru nose-design.Toti sunt nationalisti,mai putin noi (gaina vecinului e mai faina).

 8. jonny spune

  daca este mai frumos este dar nu il vad pe teren sa faca ceva din ce poate dusterul, restul este f frumos

 9. Ceapros spune

  super Dacia Duster