La coada

Un drum de macar 300 de kilometri prin tara iti arata exact valoarea traficului romanesc in comparatie cu ce gasesti in afara. Am observat, duminica, faptul ca in momentul in care te dai de o coloana pe sosea, la capatul acesteia se afla invariabil o Dacie de generatie veche. De cele mai multe ori, acea Dacie este break iar inauntru salasluiesc in pace si prietenie cel putin 6 compatrioti.

De obicei, privesc amar modul in care respectiva Dacie nu isi da seama ca soseaua se desface in doua benzi si isi continua drumul spre glorie blocand traficul si generand cozi care se vad din satelit. Normal, cand te impaci cu gandul ca nu ai de ales si depasesti prin dreapta, un cocosat paros si cu exagerat de multe capacitati psihomotorii deschide agitat geamul din ceea ce a mai ramas din cotorul rotitei si scoate cateva sunete indescifrabile care ar trebui sa iti spuna ca esti un magar deoarece ai tupeul de a depasi pe unde, in mod normal, nu este permis.

De ce va scriu voua aceste randuri? Pentru ca foarte multi dintre noi fac misto de indieni, gandindu-ne ca si aia merg cate 7 pe un scuter. Macar alora le permite peisajul.

4 comentarii la “La coada”

  1. george spune

    …deah…”lipsa de sensibilitate” (ca sa ma exprim foarte elegant) a unora dintre concetateni este aproape dureroasa…asta e doar un exemplu banal dintr-o gramada imensa…n-are rost sa le mai insir ca oricum multi stiu despre ce e vorba iar altii n-au chef sa citeasca prea mult…
    Intrebarea e ce se poate face ca sa se rezolve macar o parte din aceasta gramada…sau sunt eu prea optimist iar intrebarea potrivita ar fi trebuit sa fie “sunt sanse sa se rezolve aceste probleme?”…

  2. Kap spune

    Cred ca pui problema gresit.Era o vorba printre soferi: “o coada porneste de la unul care merge incet si de la doi prosti care ii stau in spate in loc sa depaseasca”.Si cum de camioane greoaie, femei la volan sau masini vechi e greu sa nu dai, nu-ti ramine sa speri decit ca ceilalti ii vor depasi fara mari intirzieri, prevenind un “cirnat” pe kilometri…
    Intrebarea e ce faci cu meseriasii ce-ti dau flashuri la 100 si ceva, dupa care ii prinzi in citeva minute cum se incapatineaza sa stea la 60 la ora pe banda a doua.Condusul haotic si lipsa de bun simt la volan ar fi problemele care dupa mine genereaza multe din problemele traficului romanesc.

  3. jazz spune

    Blogareala saptamanii asta! Si care e ideea? sa ne informam de chestia asta mergand 300 de km, sau cum?! Cred ca stiam de mult timp ce se intampla pe soselele patriei. Nu va mai faceti griji ca nu se va rezolva niciodata treaba asta! Dacile vechi sunt problema? Abia astept peste 30 de ani sa mearga unu cu un Logan pe sosea, in fata…

  4. wrctheo spune

    Salut,

    Bai Mircea, eram la o cana de ceai, ca sunt racit cumplit, si citeam articolul. Ceaiul a ajuns pe monitor, birou, pantaloni samd. Nici acum nu ma pot opri din ras.
    Ai perfecta dreptate.
    Imi amintesc soseaua E87, pe dealul Feleacului, dintre Pitesti spre Rm. Valcea, e o coasta de vreo 500 de m.,(am rude in Ardeal, asa ca merg destul de des pe drumul ala) si vreau sa va zic, ca aceeasi chestie mi se intampla in mod constant, ABSOLUT de fiecare data, exista acea Dacie, Furia Albastra (Romanul) sau Aro 244, spumegand de fum.
    Foarte tare.
    Mersi :)