Neam de erori

Din cand in cand, cam o data la trei-patru luni, primim comunicate de presa de la Dacia prin care oficialii constructorului de la Mioveni ne semanleaza concursuri-fantoma in care pseudo-castigatorii primesc Loganuri, Sandero-uri, MCV-uri si asa mai departe.

In general, atunci cand se intampla tepe de tipul asta in afara, concursurile sunt facute de niste baieti inteligenti care stiu sa prezinte marfa altora ca si cum ar fi a lor. Altfel spus, sunt eeeeextrem de credibili. La noi, insa, de fiecare data cand dam ochii cu un astfel de concurs, avem surpriza de a vedea ca acestea se desfasoara pe site-uri cu nume incalcit care in mod clar nu sunt ale constructorului. Mai mult, forma si continutul respectivelor site-uri ating limita maxima de penibil si frizeaza idiotenia.

Va citez din descrierea ultimului concurs organizat de un tembel de genul asta. Nu pun link si nume, ca nu merita. De fapt, simplul fapt ca scriu despre asta e deja prea mult.

“Cu ocazia impliniri a 41 de ani de la infintarea uzinei Dacia, am organizat o promotie la care au colaborat cele patru mari retele de telefonie mobila (Zapp, Orange, Vodafone, Cosmote) a cate 100 de numere de telefon din fiecare retea prin tragere la sorti , vor fi desemnate doar 10 numere de telefon si vor fi anuntati printr-un mesaj text de catre operatori uzinei Dacia, mesajul continand numarul de telefon si adresa de e-mail la care veti avea posibilitatea de a contacta unul dintre operatorii Dacia.”

Nu trebuie sa uit de un pasaj absolut genial si nemuritor (prima litera lipsa nu imi apartine)
” n atentia castigatorilor nu comunicati nimanui codul unic de ce la-ti primit prin mesajul text) .
Sponsori oficiali sunt(B.R.D)Banca Romana da Dezvoltare,(R.C.A)Astra Asigurari”

Normal, pentru conformitate, exista si un soi de testimoniale care nu fac decat sa ateste faptul ca cei care chiar trimit bani au probleme de conformitate a legaturilor cromozomiale:
“Ma numesc Adrian Iordache sunt din Bucuresti si sant fericit ca sunt unu dintre castigatori ce au castigat un Logan MCV nou ..multumesc Uzinei Dacia ….”

Ok, e destul, ne-am format o parere. Dar stiti ce e extrem de trist? Nu faptul ca indivizii care fac glumele astea de concurs exista si ca ne respira aerul, ci faptul ca exista persoane care chiar trimit bani. Si care chiar cred ca au castigat masini. Si care vad site-ul asta ca pe o garantie a faptului ca premiul merge la ei.

Sincer, cu astfel de castigatori, nu ma mir ca aceste “concursuri” se inmultesc la fel ca exemplarele X6 albe aflate – din pacate – in posesia unor cetateni de etnie imprecisa. Ba mai mult, tind sa ma bucur ca tipii care sunt convinsi ca au castigat isi iau niste tepe cat Baraganul. Minunat. Sunt la un pas de a demara o cheta pentru a-i trimite pe “castigatori” in lume. Undeva, departe.

Etichete: /

8 comentarii la “Neam de erori”

  1. carsimaticul spune

    Suntem rasisti, vizavi de persoanele cu etnie imprecisa?

  2. Mircea Mester spune

    Suntem usor impamanteniti, vizavi de intrebarea de mai sus? O opinie legata de situatia in sine, ceva? Nimic? Naspa. Stam pe margine, aplaudam si huiduim cum ni se spune in casca. Tre’ sa ai o viata tare frumoasa.

  3. prudentul spune

    Cum bine zis-a taica Einstein, prostia omenească e infinită, motiv pentru care asemenea “concursuri”, “promoţii” şi “trageri la sorţi” vor mai fi cât va mai exista Homo Sapiens pe planeta asta. Dacă azi s-ar mai organiza vreun Caritas sub alt nume vor exista mii de prostănaci creduli care-şi vor da ultimii bani băieţilor deştepţi.

    Dacă-mi pare rău de cei ţepuiţi? Absolut deloc, ba chiar simt o placere perversă când fraierii care nu gândesc pierd bani.

  4. Mircea Mester spune

    @prudentul

    Cool, deci pot sa incep sa strang banii de cheta :)

  5. alex spune

    E trist ca se intampla astfel de lucruri dar in acelasi timp.. e si bine.
    “Concursurile” astea sunt un fel de “de la noi, pentru noi” deoarece numai unu ca cel ce a initiat “campania” isi poate pune baza in asemenea texte.
    Sa te intelegi cu acest tip de babuin trebuie sa vorbesti pe limba lui asadar aproape ca ma bucur pentru toti calaii limbii romane ce au pierdut bani printr-o astfel de “promotie”.

    …Sa fie la ei acolo!

  6. illy spune

    cantarind putin lucrurile le-as da alta idee celor care fac asemenea site-uri , sa puna ca premiu cate un x6 alb :) ) , si tot ca am zis asta , e interesant cum ciorilor negre le plac masinile albe :) ) ( daca va intrebati de sunt rasist o sa va raspund cea ce a zis un pilot de la formula1 “nu sunt rasist , sunt ordonat …” )

  7. bogdan spune

    credeti ca asta e teapa? http://www.ellyah.com
    astept raspuns va rog

  8. illy spune

    e clat ca e tzeapa , de astea sunt cu miile pe internet , cine iti ofera bani castigati ushor pe net e clar ca e tzeapa